ART JOURNAL: ROSES

0 1,051

Att ha en Art Journal är ett bra sätt att prova på nya tekniker och färger. Ibland har jag en ide som jag vill testa och då använder jag min Art Journal bok till att prova det jag förutsatt mig innan jag gör det på ett ”riktigt” projekt.

Type prosjekt: Art Journal
Anledning: Egen kreativ utveckling
Stilart: Mixed Media
Teknikker brukt: Stenciling / Layering / Coloring
Hovedfarge: Rosa / Vit / Svart / Röd

För några år sedan tyckste jag de här med Art Journaling verkade rätt överskattat. Kladda i en bok och prova tekniker var inget för mig – jag var en mer otålig pysslare då än nu – jag gjorde saker fort och utan tanke. Detta har förändrats och nu använder jag min Art Journal varje vecka, och jag har samlat på mig en bunt fyllda böcker. Den jag använder nu är ringbunden och från 7gypsies Architextures. Jag gillar att den lätt går att fälla ihop och blir ganska platt. Alla mina andra böcker är tjocka som spädgrisar…

Jag har först grundat sidorna med en tunnflytande gesso. När den torkat stämplade jag med en textstämpel och täckte det med ett ytterligare lager tunn gesso. Därefter skapade jag ett reliefmönster i form av rosor genom att applicera modeling paste genom en stencil.

Jag hade en vision att av melerade rosa rosor och ville prova att göra meleringen genom att bygga upp lager med mist. Detta gjorde jag genom att ta en liten mängd mist med en pipett och sedan droppa det på sidorna, spraya med vatten och sedan torka med en embossinfön. Detta upprepade jag sedan flera gånger och med olika nyanser av mist – jag började med den ljusaste färgen och tog den mörkaste sist.

Två små chipboardrosor och några textstickers fungerar fint som enda dekoraton.

Materialer:

  • Medium: Tattered Angels Glimmer Mist ; ”Lobster”, ”Red Chilies”, ”Taffy”. Tattered Angels Chalkboard Mist ”Polka Dot Pink”. Prima Marketing Art Basics Modeling Paste. Liquitex Gesso.
  • Art Journal Bok: 7gypsies Architextures Vintage Sprial Book Ledger 5’’x7’’.
  • Dekorationer: Scrap FX: Chipboard ros. Textstickers.
  • Verktyg: Stencil, spatel, lim, pipett, pensel, embossingfön.

Hoppas ni blir inspirerade att leka i en egen Art Journal.

Kramar Marie aka Creative Without Limits


 

Vidste du, at World Cardmaking Day er lørdag den 7. oktober 2017? Denne dag vil mange scrappere verden over fejre ved at være kreative og lave kort sammen. Og du kan selvfølgelig være med! 

The Paper Crafting holder en Cyber Crop på World Cardmaking Day, hvor du kan være med hjemmefra via Facebook. Alt du skal gøre er at melde dig ind i vores Facebook gruppe “The Paper Events”. Du kan finde den HER.

Kom og vær med lørdag den 7. oktober 2017.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA