ATT GÖRA MÅNGA JULKORT, SAMTIDIGT!

3 1,155

Nu är det hög tid att göra färdigt årets julkort. I Sverige så ska julkort med rabattfrimärke inrikes vara postade senast den 16 december. Ska man skicka julkort till vänner i Europa eller övriga världen så ska de postas redan den 5 december! Men lugn, om du behöver tillverka massor av julkort på kort tid så har jag ett knep. I två delar så kommer jag visa hur du kan göra 15 julkort på en eftermiddag och som trots tidspressen både är personliga och detaljerade.

Type prosjekt: Kort
Anledning: Jul
Pynt/dekor: Die Cuts, halvperler, glitter, bånd, blomster
Hovedfarge: Hvitt/sort

5472-papper-300x200

5442-dekorationer-300x191

Först, välj ut 10 dubbelsidiga mönstrade papper. Gärna i nyanser så att alla går att matcha med varandra. Av varje pappersark så får man ut 3 stycken 14,5×14,5 ark hälften till framsidan och hälften till insidan. Arken som blir kvar på varje mönstrat papper skär jag i tre delar och använder som bårder.

5464-dekorationer-300x202

Nu när man har papperen är det dags att ta fram matchande dekorationer. Halvpärlor, färdiga diecuts eller stickers är snabba dekorationer.

5448-dekorationer-300x202

Blommor och vinterbär är absolut nödvändigt för att skapa snygga julkort och ta även fram matchande band. Det är bättre att ha för mycket framme än för lite. Det är inte så roligt att behöva avbryta skapandet för att leta efter någonting som man inte riktigt minns vart man lagt.

5456-stämplar-300x209

Jag brukar välja ut tre olika stämplar och gärna i olika storlekar så att variationen på korten blir stor.

5444-embossingpulver-300x192

Texten embossar jag och använd gärna flera olika pulver och ännu mer spännande blir det om du blandar egna pulver eller använder två olika på texten.

5476-chalkade-kanter-300x186

Man kan tycka att det är ”bortkastad tid” att chalka alla kanterna, men för mig så känns korten inte färdigt om jag inte får ta bort de där vita kanterna. Nu är jag väl förberedd för ett kortskaparmaraton och själva skaparprocessen får ni se på tisdag! Välkommen tillbaka då och under tiden får ni gärna lämna en kommentar och berätta hur ni gör när ni skapar många kort på en gång!

Foto: Sofia Svennberg
The Paper Crafting

3 kommentarer
 1. Marit Nordølum skriver

  Blir spennende å se ferdig produkt!! 🙂

 2. dorte skriver

  i just did. made 14 in a row. using all my dies that was cut out already..
  http://fasterskorthus.blogspot.dk/

 3. Maryann skriver

  Det ser rigtig spændende ud Sofia, og glæder mig til at se sidste del af det på tirsdag, det er helt sikkert.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA