BRETTETEKNIKK: STJERNEESKE

2 1,524

Jeg er vår- og sommermenneske, så jeg satt og drømte meg bort litt. Lengtet etter sol og varme, grønt gress og blomster. Så mitt prosjekt er inspirert av min dagdrømming. Jeg tok frem min bunke med Maja Design ark for å titte igjennom.

Type prosjekt: Eske
Anledning: Generell
Teknikker brukt: Bretting, stempling, Die Cutting
Pynt/dekor: Blomster, halvperler, hyssing, Seam Binding, brads
Hovedfarge: Rosa

Valget var  enkelt til dette prosjektet.  Jeg har forelsket meg i Maja Design sine ark fra Summer Crush serien. Og spesielt lakserosa/peach. Jeg syntes det er glad og fornøyelig farge og jobbe med. Har brukt om noen av disse arkene allerede.

GD2016 Gunn_Bilde 11

Ønsket å brette noe, men ikke en vanlig firkantet eske. Jeg er veldig glad i å brette esker og 3D, så det falt meg helt naturlig..hihi.. Tittet litt igjennom mine maler og skisserte meg noen ideer.  Prøvde meg frem med litt forskjellige oppsett, former og høyder. Endte til slutt med å velge å lage en stjerne.

En stjerne eske passer for alle og til alle anledninger. En dekorativ gave eske J Det hadde jeg ikke laget med disse papirene. Fant frem masse pynt og stæsj som jeg kanskje skulle bruke. Valgte ut stempler, ønsket ikke å låse meg fast til bursdag, kjærlighet etc. Derfor valgte jeg hyggelige tekster som kan passe til flere anledninger. Da var hovedramma i boks, og jeg kunne starte med brettingen.

Jeg har laget min egen mal til denne stjerne esken. Høyden kan variere fra gang til gang. Kanten på esken må skjøtes da den blir lang. Denne esken er ca 3,5cm høy. Kanten til bunnen er 4cm høy, scoret ved 3,5cm. 0,5cm brettekant. Alle delene ble tilpasset taggene på stjernen. Som vist på bildet.

GD2016 Gunn_Collage #1-2

GD2016 Gunn_Bilde 3

Da blir esken helt perfekt uten glipper og slark. Lokket er 0,4cm større enn bunnen. Kanten på lokket er 2,5cm høy, scoret ved 2cm. 0,5cm brettekant. Jeg har brettet på utsiden av stjernen både på lokk og bunn.

GD2016 Gunn_Bilde 4

GD2016 Gunn_Bilde 6

Når basen er limt sammen starter jeg med tilpasninger av mønsterark. Tilpasser hver enkelt bit både på utsiden og innsiden av bunn og lokk. Det kan være 1-2mm i lengde forskjell, og da blir det penest når hver enkelt bit er tilpasset. Limet først en stjerne i kartong som var like stor som lokket, så limte jeg en med mønsterark som var 5mm mindre. Det for å dekke limkanten på esken. På innsiden av lokket i bunnen av esken limte jeg mønsterarket rett på.

GD2016 Gunn_Collage #8-9

Når alt mønsterark er limt på starter jeg med dekoreringen. Her har jeg lagt perlesnor i bunnen av esken og på lokket. Samt perlebånd som henger nedover kanten.

GD2016 Gunn_Bilde 9a

GD2016 Gunn_Bilde 10

Deretter fant jeg noen dies som passet til. Stemplet tekst og monterte det der jeg ønsket å ha det. Deretter la jeg til fjær og blomster. Plasserte sølvblader. Laget sløyfer av scrappers floss og hug snug , tok en brads rundt og limte på det for å skape litt balanse på esken. Fortsatte med perler og sommerfugler.

GD2016 Gunn_Bilde 11

Dekorerte deretter innsiden av lokket, stemplet og pyntet enkelt der. Har ingen perlebånd i lokket for da vil ikke lokket sitte godt nok på syntes jeg.

GD2016 Gunn_Bilde 12

Esken ble nesten slik jeg hadde forestilt meg den. Det blir alltid noen småjusteringer i forhold til hva jeg har tenkt. Men jeg ble fornøyd..smiler..

GD2016 Gunn_Bilde 13

GD2016 Gunn_Bilde 14

Materialliste:
NorEngros:  Kartong 50*70cm – creme
Maja Design:  Summer Crush – flirty, SUM 758
Maja Design: Summer Crush – sweetheart, SUM 762
Kort & Godt: S-164 og M-127
Kort & Godt: Sommerfugler i sølv
Spellbinders: Venetian Motifs
Nellie Snellen:  Multi Frames, Stars MFD50
Archival Ink: Coffee
Iam Roses: Blomster
Woc: Roser
Papirdesign: Søte blomster, brun
Andre: Hug snug, perleånd, hvite fjær, scrappers floss og brads

Esken er ca 3,5cm høy og ca 16cm på det bredeste.

GD2016 Gunn_Stjerne eske mal

Håper du lar deg inspirere og lager din stjerneeske..smiler..

Klem, Gunn aka Gunns Papirpyssel

 

2 kommentarer
  1. Frk. Bogstad skriver

    Alldeles nydeleg stjerneøsje 🙂

  2. Lena Johansen skriver

    Nydelig stjerne eske, og utrolig flott med en tutorial til. Ta tørr man kanskje prøve seg på noe så flott som dette 🙂 Så takk som deler 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA