BRUDEKJOLER FRA MONGOLIA – LAGET I PAPIR!

0 782
Er du interessert i papirhobby? Går du med gifteplaner? Det går an å kombinere papirhobby og bryllup utover det å lage invitasjoner og bordkort – idag viser vi fram brudekjoler i papir designet av papirkunstneren Asya Koznia.

_ANA2743

Asya Kozina ble født i Ukraina og startet med papirkutting allerede som barn. Da hun var 8 år gammel ble Asya syk og hennes mor viste henne da hvordan man kunne kutte ut enkle mønster i papir. Asya laget haugevis av papirsilhouetter. I 16 år var Asya fascinert av dans og hun studerte for å bli koreograf. Men på grunn av skade var hun ikke i stand til å fortsette karrieren og måtte da omskolere seg. Hun begynte å studere design ved Universitet i Tsjerkasy i Ukraina. Etter fire år som student var Asya så fascinert av papir at hun arrangerte en utstilling bestående av mer enn 30 papirskulpturer som hun hadde lagd i løpet av noen få måneder. Siden den gang har papir blitt hennes lidenskap og hun har oppdaget mange utstillinger både i Ukraina og internasjonalt. Nå arbeider Asya med papir, utstillinger, markedsføring, workshops og mye mer.

_ANA2626

Idéen til brudekjolene fikk hun gjennom sin fascinasjon for mongolske brudekjoler. Kjolene er svært ekstravagante og futuristiske. Asya lagde egne versjoner av brudekjolene, og hvitt papir understreket kjolenes form, farger og detaljer. Asya sier at hun valgte å lage mongolske kjoler fordi hun ikke kunne finne et rikere utvalg i en kultur. Asya lagde skisser for et større prosjekt og skaffet mye materiell til veie slik at det dannet grunnlag for en serie kjoler. Hun bestemte seg, i samråd med fotograf Anastasia Andreeva, for å sette i gang med prosjektet.

_ANA2701

Noen av formene og detaljene i de mongolske nasjonaldraktene var ganske vanskelige å lage. Utfordringene var også tekniske, for eksempel under fotograferingen da modellene ikke kunne sette seg ned siden krøllete papir ikke lar seg rette ut. Fotograferingen varte i rundt fem timer.

En annen utfordring for Asya var at hun ikke visste hvilke reaksjoner hun ville få fra den mongolske befolkningen. Asya har dyp respekt for og er svært glad i Mongolia. Asya ble svært glad og lettet da mange mongoler, spesielt mongolske kunstnere, viste at de satte stor pris på hennes prosjekt.

_ANA2794

Papirkunstner: Asya Kozina
Fotograf: Anastasia Andreeva
Makeup: Marina Sysolyatina
Modeller: Lily Abdurasulova, Olga Komarova, Pauline Krasavina
 
Portfolio: Asya Kozina
Facebook: Kozina Asya

Foto er publisert med tillatelse fra Asya Kozina

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA