UT I VERDEN: CHANTAL FRA NEDERLAND

4 2,079

Hvis du liker søte motiv, lyse pasteller og skandinaviske produkter er du nok blant de som har falt for, eller vil falle for, Chantals nydelige papirprosjekter. Ikke bare er de “eye candy”, de er også ofte spennende designet som smykkeskrin, kaker og så videre. I denne artikkelen kan du bli bedre kjent med denne dyktige nederlandske papirkunsteren og hennes arbeider.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHva er ditt navn og hvor bor du?
Hallo kjære scrappere! Mitt navn er Chantal Kok- van der Horst, jeg er 38 år og bor i Alkmaar, bare 40 km fra Amsterdam og selvfølgelig i Nederland! Jeg har en skjønn ektemann, en nydelig datter på seks år og en hund.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg startet med papirhobby i april 2010. Før det holdt jeg aldri på med noe kreativt (kan du tenke deg det??)…. Jeg fikk min lille jente i 2008 og min store hobby på den tiden var å stille ut og bedømme hunder. Men siden det medførte at jeg var mye borte og dermed savnet min lille jente og familien begynte jeg å lete etter noe jeg kunne holde på med hjemme om kveldene. Min skjønne nabo spurte om jeg ville besøke henne og lage noen kort. Hun var den som introduserte meg til denne kreative verdenen. I begynnelsen lagde jeg 3D-kort og broderier, men etterhvert fant jeg noen nydelige scrappekort med enda mer nydelige stemplede motiver på internett. Jeg ble hektet! Jeg ønsket å holde på med dette også. Jeg sluttet med 3D og startet med fargelegging med Copics og å lage scrappekort og prosjekter. Nå bruker jeg også vintage/Shabby Chic-bilder en del, men jeg bruker aldri 3D-motiv lengre (oops).

37-600a

37-600c

Hva (og hvem) inspirerer deg?
Jeg finner inspirasjon først og fremst på internett og slike sider som Pinterest, Facebook og selvfølgelig blogger. Jeg lærer mye av andre scrappere! Jeg er fremdeles i en læringsprosess og mange ganger når jeg ser prosjekter andre har laget ønsker jeg å klare og lage like flotte prosjekter. Jeg foretrekker å ikke nevne navn da det er så mange talentfulle scrappere som inspirerer meg. Så det er derfor jeg heller ønsker å si til alle scrappere rundt omkring i verden: Vi inspirerer alle hverandre!

034-600

Hvor ofte holder du på med hobbyen?
Oops…. min ektemann vil nok si for ofte… ler! Men for meg blir det aldri for mye. Jeg scrapper minst 3-4 kvelder i uka, og alltid om kveldene når min datter er i seng. Jeg scrapper sjelden på dagtid fordi jeg er for opptatt med arbeid, datteren min, skolen og selvfølgelig… husarbeid. Når min datter blir eldre vil hun forhåpentligvis like papirhobby slik at vi kan holde på med dette sammen – noe jeg ser fram til. Hun liker allerede å fargelegge motiv.

Kan du beskrive prosjektene som presenteres i artikkelen?
Det er et vanskelig spørsmål… Folk sier til meg at de alltid kjenner igjen mine arbeider… jeg klarer ikke å se det selv (oops). Men, mine kort og prosjekter er alltid “fulle”. Jeg beundrer de som kan arbeide med færre materialer og hvor man kan se at kortet er perfekt på alle måter. Jeg liker godt å bruke myke pasteller på mine prosjekter og jeg klarer meg ikke uten mine blomster, blonder og maling. Og selvfølgelig fargelegger jeg med Copic markers.

034-600g

014-600a

45-600

Har du andre hobbyer ved siden av papirhobbyen?
Ja, det har jeg! Først og fremst liker jeg å tilbringe kvalitetstid med min familie. Som tidligere nevnt liker jeg også hundeutstillinger, avl, utstilling og bedømming av hunder. Jeg gjør det ikke så ofte som jeg pleide da jeg var yngre, men jeg elsker fremdeles å gjøre det. Jeg har en Border terrier fra Storbritannia hjemme og jeg er medeier i Weimaraner Kennel Of The Grey Noble. Jeg viser fram Weimaraners og Border terrierer. Jeg bedømmer nesten alle typer terrier, Weimaraner og engelske bulldogs.

020-600

029-600

Kjenner du til noen skandinaviske papirkunstnere, og hva er ditt inntrykk av skandinavisk papirkunst?
Jeg kjenner til mange papirkunstnere fra Skandinavia. Først og fremst fra Magnolias Design Team. Jeg har til og med vært i Sverige og besøkt Magnolia og jeg møtte noen svært talentfulle og flotte venner der. Jeg er svært glad i Maja Design, Pion Design og Magnolia papir. Du vil ikke finne mange andre typer papir bortsett fra disse i min samling. Jeg virkelig elsker måten skandinaviske papirkunstnere fargelegger sine motiv. Det er alltid i svært lyse farger og vi kaller det den skandinaviske teknikken! Jeg beundrer det arbeidet mye!

Andre ting du har lyst å nevne?

 • Jeg er svært stolt av min blogg som jeg startet i 2012. Den er her: Chantals kaarten
 • Jeg er grunnlegger/eier/DT-medlem for utfordringsbloggen  Time for Magnolia Challenge (siden februar 2013) (http://timeformagnoliachallenge.blogspot.nl/)
 • DT-medlem for The Ribbon Girl Challenges & Inspiration (http://www.ribbongirls.blogspot.co.uk/)
 • DT-medlem for Sandra’s Scrapshop (http://sandrasscrapshop.blogspot.nl/ )
 • DT-medlem for Duymelot Design Team (http://duymelot.blogspot.nl)
 • DT-medlem for to klubber på http://clubs.nl (Magnoliaclub and Cutie Kaarten Vitrine Club)

 (DT = Design Team).

51-6002 51-6001

Foto: Chantal Kok- van der Horst
Publisert med tillatelse

4 kommentarer
 1. Monique Lokhorst skriver

  Lieve Chantal,

  Wat gaaf is dit Chantal, dit verdien je! Je maakt prachtige kaarten en projecten, maar dat wist ik natuurlijk al een tijdje!

  Veel liefs,
  Monique xxx

 2. dorte skriver

  waue super flotte projekter. skønt med mange blomster og blonder og søde Maja og andre design, du er en fin inspiration

 3. Irm skriver

  Hoi Chantal,
  Wat een mooi geschreven stuk!
  Een hele dikke pluim, geweldig wat je allemaal maakt! Hoop dat we nog veel van jouw werk te zien krijgen!!!
  Lieve groet, Irm

 4. Mary gourley skriver

  Beautiful work Chantal and a very interesting article. Mary xx

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More