DEN 18. SCRAPBOOKING CONVENTION I MIDDELFART D. 8 & 9 MARTS 2014

2 970

Tekst: Pernille Olivia Jørgensen
Foto: Sarah Hvid Augustesen, Scrapbooking Convention

Jeg vil gerne fortælle om min sidste jul …. Og nej, det var ikke d. 24 december 2013. Det var derimod lørdag d. 8 og søndag d. 9 marts 2014, hvor jeg deltog i 18. udgave af Scrapbooking Convention i Middelfart.

Jeg glæder mig altid, som et lille barn, de to gange om året hvor Scrapbooking Convention afholdes i Middelfart, (marts og oktober) og denne gang var ikke anderledes. To hele dage, hvor alt bare handler om min skønne, kreative hobby! Scrapbooking. Hvad mere kan jeg ønske mig??

DSC_1575At deltage i Convention er dog kulminationen på flere dages forberedelser …. nogle gange ugers forberedelse. Jeg starter med at tilmelde mig til Convention, hvis jeg ikke allerede har betalt ved forrige Convention, så jeg er sikker på en siddeplads blandt de 220 andre siddende deltagere. (Billetten koster 200 kr og gælder for begge dage). På Scrapbooking Conventions egen blog (link her) kan jeg følge med i forskellige informationer og stille spørgsmål.  Jeg deltager blandt andet i lodtrækningen om fribilletter til næste Convention, jeg studerer kort og layout skitse konkurrencen grundigt, og forbereder mit bidrag dertil. Desuden holder jeg øje med de informationer, som Heidi og de flittige medhjælpere, informerer om. Såsom hvilke kurser der vil blive afholdt og hvordan jeg kan tilmelde mig. Kort før Convention løber af stablen, får jeg mulighed for at reservere pladser til de scrappere, som jeg ønsker at sidde sammen med i de to dage, som Convention varer. Hvis jeg kom alene og ikke kendte nogen, så kunne ”single bordet” være en mulighed.

Et par dage inden jeg skal afsted, skal der pakkes scraptaske, og det kan godt tage sin tid. De sidste par gange har jeg vist brugt mest tid på at lege en leg, som jeg har døbt: ”Ned i min trolley – op af min trolley – ned i min trolley”. Jeg har nemlig ingen idé om, hvad jeg skal lave af kreative projekter på selve dagen, så der skal pakkes til alle muligheder. Dette er dog ikke muligt, da 10 år som scrapper, har medført en betydelig samling af scrapmaterialer og værktøj. Så der må vælges, og de sidste valg bliver ofte taget på de små timer af natten, op til Convention løber af stablen.

DSC_1564Så blev det tid til afgang og til trods for, at jeg havde reserveret plads til mig selv og 10 andre scrappere, som jeg kender fra nærmiljøet hvor jeg bor, så skulle vi selvfølgelig komme til tiden og stå i den lange kø for at komme ind. Vi skulle jo nødig gå glip af et eneste minut af denne dejlige højtid. Jeg nærmede mig indgangen i løbet af ingen tid, og fornemmede den glæde og spænding, som strålede ud af mine ligesindede scrappere i den lange kø. Dejlige smil og latterbrøl blev afløst af kommentarer om den oppakning, som vi hver især slæbte med os. En af de flittige dør ”damer”, som er medhjælpere på Convention, tjekkede mit navn på listen med alle deltagernavene og jeg fik et armbånd på. Nu kunne jeg koncentrere mig om at se mig om i hallen. Det var lidt den samme fornemmelse, som til jul, hvor døren ind til stuen bliver åbnet, og man ser juletræet med de levende lys for første gang. Sikke et syn: de 7 deltagende net butikker havde opstillet deres varer rundt omkring i hallen, og i midten var de godt 200 siddepladser til alle os scrappere.

Jeg brugte den første tid på at se alle de mange informationer igennem, som lå på min plads. Der var tilbudssedler fra alle net butikkerne, tilmeldingsseddel til næste Convention, bankoseddel til vores bankospil, reklame for diverse ”Make & Takes”, skitserne til kort og layout konkurrencerne m.m. Jeg kunne fornemme den begejstrede summen, som lød rundt om i hallen, når nogen gik forbi en net butik, som havde nogle ting, man bare måtte se nærmere på. Ikke mindst lød der stor begejstring, når scrappere fra forskellige landsdele faldt hinanden om halsen og glædede sig over gensynet med en kær scrap veninde.

DSC_1629Det var ikke alle, som satte sig ned og sugede indtryk til sig, som jeg gjorde. Andre var allerede i gang med at hente forudbestilte varer i net butikkerne, eller blot begynde på de første runde rundt i butikkerne. På en Convention, skal man jo helst flere gange rundt og kigge og røre ved de mange flotte ting. De første timer minder mig faktisk også om julen. Gensyn med velkendte ansigter og jublen over de mange flotte ”gaver”.

De første timer var hallen kun åben for os, som havde købt siddeplads, og vi fik mulighed for nogle specielt, gode tilbud, som de besøgende, der kom senere ikke fik glæden af. Derfor blev det ikke til megen scrap og kreativitet. Desuden var der jo lige en masse kendte ansigter, som vi skulle hilse på og snakke med. Jeg oplevede flere gange, at scrappere kom hen til mig og spurgte til de ting, som jeg var i gang med. Der blev udvekslet ideer og gode råd, så de selv kunne komme i gang. Jeg havde endda fornøjelsen af, at hilse på et par scrappere, som jeg ikke kendte, men som ”kendte” mig, fra min blog. Det er jo skønt at høre, hvordan andre kan blive inspireret af det, som jeg laver.

DSC_1663Hver time trækkes der lod om forskellige gaver, sponsoreret af net butikkerne, men heldet var desværre ikke med mig denne gang. Heller ikke alle de lodder, som jeg havde lovet at passe på for andre, udløste en gave. Til gengæld kunne jeg betragte alle de glade ansigter, som gik forbi min plads for at hente deres gevinst. Scrapbooking kan til tider være en dyr hobby, og så kan man jo snyde gemalen derhjemme, og sige at gevinsten er ”vundet” ved lodtrækning. Jeg har lagt mærke til, at scrappere virkelig er et heldigt hobby folk!

Informationer omkring dagens kurser, lodtrækninger og generel info, lød i hallens højtaler, imens vi snakkede og hyggede os ved vores bord. Inden vi fik set os om, var første dag slut og vi kørte atter hjemad. Nogle havde valgt at overnatte på vandrehjem eller sommerhuse i nærområdet, og under fremmødet til Conventions næste og sidste dag, var der flere med en anelse rander under øjnene, som bevidnede en skøn og våd aften.

Ved vores bord var stemningen blevet mere beslutsom, idet vi på første dagen ikke havde været særlig produktive, men nok mere snakkende og en del på rundfart i butikkerne. Der blev sat mål for hvad der skulle nås inden hjemturen blev uundgåelig.

DSC_1649Nøjagtig, som til jul, så er man glad for, at højtiden er kommet, og man suger til sig af snak og indtryk. Man bliver dog også mæt af indtryk og ideer i løbet af de to dage, som Convention løber over. Da arrangøren af Convention meddelte i højtaleren, at der var 30 min til det hele var endelig slut, sad jeg dog med en anelse ærgrelse i kroppen. Jeg var ærgerlig over, at det hele var slut og tænkte om jeg nu havde fået shoppet alt det, som jeg havde planlagt på min indkøbsliste? Var der mon plads til et par spontane indkøb? Havde jeg fået hilst på alle dem, som jeg gerne ville tale med, og hvorfor skulle jeg allerede hjem, når jeg nu hyggede mig så godt med mine scrap veninder. Heldigvis skal jeg med igen næste gang og ingen fødselsdag, fest eller lignende kommer til at forhindre mig i det. Man kan jo ikke bare sådan droppe julen og jeg glæder mig til den 19. Scrapbooking Convention d. 4 og 5 oktober 2014, hvor jeg atter kan fejre min ynglings højtid.

2 kommentarer
  1. Dorthe/Pips skriver

    Så godt fortalt!! 🙂
    Og det er rigtigt … det er som Jul – hihi.

  2. Pia Krogh Larsen skriver

    Skøn artikel og meget spændende at læse.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA