DU FLINKE PIKE! EN TOMMEL OPP!

3 911

Hun hadde sett videoer om fargelegging på nettet flere ganger, og bestemte seg for å kjøpe Copics og gjøre et forsøk. Etter flere timer fikk hun det til såpass godt at hun godkjente det selv. Det satt langt inne, man vil jo gjerne gjøre sitt aller, aller beste. Hun brukte enda flere timer på å plassere det ferdige motivet på et kort. Hvor passet det best? Hvilke blomster skulle hun plassere i det tomme hjørnet. Skulle hun bruke blonde eller bånd? Tilslutt sa hun seg fornøyd, og viste det fram til gubben som satt i stolen foran fotballkampen. Joda, han nikket, det ser bra ut. Men det er jo ganske likt det du ordnet sist? Eh… jo, kanskje det, svarte hun, men før hun rakk å si noe mer hadde Chelsea scoret og stunden var over. 

Hun ventet på dagslyset, ordnet til en bakgrunn til kortet og tok flere bilder. Hun ville vise fram kortet sitt på bloggen. Bildet ble redigert, og merket med hennes navn og bloggadresse før hun spent la det ut på bloggen. Noen kom og gikk, ingen la igjen en kommentar, ingen flere begynte å følge bloggen. Hun sukket litt, men bestemte seg for å legge ut kortet på Facebook-gruppen hun var med på. To tomler opp, og kortet forsvant i mengden av nye kort og prosjekter. Kortet ble gitt bort til ei venninne som hadde 30-årsdag et par dager senere, venninnen så raskt på det. “Så fint kort!” sa hun glad, og la det bort.

Dette er ikke en historie fra virkeligheten, men det kunne godt ha vært det. For det er nok situasjonen for mange, mange som holder på med papirhobby. Papirhobby regnes ikke som kunst, det regnes ikke som håndtverk, det er en hobby som mange andre ikke forstår at vi orker å holde på med. Knapt nok forstår vi det selv enkelte ganger. Hobbyen koster mange penger, mye tid og energi, og vi tjener så og si ingenting på den.

Vi trenger en tommel opp, alle som en, en god klapp på skulderen. Alle vil gjerne bli sett og få positive tilbakemeldinger på det vi lager. La oss gjøre det, i tråd med medie-debatten som går her i Norge for tiden, la oss gi hverandre tommelen opp. Vi i The Paper Crafting vil at dere skal bli sett, at papirkunsten som lages her i Skandinavia skal anerkjennes, at flere og flere skal oppleve hvor fantastisk denne hobbyen er og at de som tar det store arbeidet det er med å lage tutorials og lignende skal få en god klapp på skulderen. Vi er her for dere. Vi vil gi dere en tommel opp.

I fjor høst tok jeg et Adobe-kurs i grafisk design. Det som gikk igjen gjennom hele kurset var verdien som ligger i det å være kreativ. Nå som mange har høy utdannelse, og konkurransen om arbeidsplassene er hard, kan det nettopp være kreativiteten og evne til å tenke nytt som skiller deg ut fra mengden. Vi er godt trent i begge deler.

Så kjære medsøstre, gi hverandre en tommel opp, en skulderklapp og en positiv kommentar der vi ser noe vi liker. La oss løfte hverandre opp og fram!

Illustrasjon: Veluben, Wikimedia Commons
License: CC BY-SA 3.0

3 kommentarer
  1. Pia skriver

    Hørt, hørt!! Jeg vil gerne give samtlige af mine papirs-sjæle-venner et stort klap på skulderen og sige, at Jeres arbejde er sand kunst lavet af menneske hænder!!

  2. Lena_J skriver

    Tommelen opp for både artikkelen og alle dere papirkunstnere der ute. Vi har en fantastisk hobby! Keep on scrappin`.

  3. Maryann skriver

    Jeg kan kun være helt enig i hvert et ord, der er sagt her, og støtte op om det, og jeg prøver også at kommentere på så meget som muligt, når jeg ser noget smukt håndarbejde, som det her bestemt er.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA