NORDSTJERNEN: ELIN FRA NORGE

2 1,918

Mange ganger er det slik at vi kortlagere behersker enten det ene eller det andre. Enten så kan vi lage elegante kort i en “Clean and Simple”-stil eller så kan vi lage kort fulle av detaljer og “stæsj”. Elin behersker begge deler veldig, veldig godt, i tillegg til at hun også er en dyktig fargelegger. Vi er svært glade for å kunne presentere Elin for dere i dag og vi håper og tror at dere vil la dere inspirere. 

bilde svarthvittHva er ditt navn?
Elin H. Venge

Hvor bor du? 
Jeg er Oslojente!

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Jeg har kalt bloggen min Papirmølla, og den finnes på http://mypapermill.com.

Hva slags papirhobby holder du på med? 
I all hovedsak er jeg en kortlager, men jeg pynter melkehjerteesker og lager litt 3D-prosjekter innimellom også. En gang i blant lager jeg LOer, da blir det veldig enkle hybrid-LOer med fokus på tekst og bilder med veldig lite mønsterark og pynt – omtrent stikk motsatt av det jeg vanligvis gjør når jeg lager kort. Jeg har også begynt i det små med Project Life – også der vil jeg holde det enkelt, og før jeg i det hele tatt hadde begynt med PL hadde jeg designet mine egne PL-kort, og det er jo litt stas.

Når begynte du med papirhobby?
Høsten 2010. Jeg hadde laget et kort eller to tidligere, og hadde samlet meg opp et lite lager av papir og kartong, men det var ikke før høsten 2010 at jeg kom i gang.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Min bestevenninne viste meg hvordan man lagde LOer. Såvidt jeg husker gikk det i kartong og bokstavrubons, i tillegg til bilder spredt på en side. Hun mente dette var en fin hobby for meg, og det tok ikke lang tid før jeg var hektet, selv om det for det meste går i kortlaging og fargelegging med Copics hos meg.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Jeg har prøvd å vise frem litt forskjellig. Jeg er veldig glad i blomster, papirer fra Maja Design og fargelagte motiver, så det blå kortet med motiv fra Saturated Canary og masse blomster er veldig typisk meg. Jeg liker også veldig godt kort som ikke er kvadratiske, så dies fra GoKreate blir brukt mye hos meg. Den blå esken med postbudet som haster avgårde med juleposten lagde jeg da jeg var gjesteartist i Ett Trykk. Snøfnugg og stjerner er veldig typisk meg på juleprosjekter. Esken var full av Anthon Berg-sjokolade, og var veldig kjekk å gi bort til jul det året. Av og til liker jeg å lage noe helt annet, og ballongkortet er et godt eksempel på det, laget nesten utelukkende med produkter fra Papertrey Ink. Til slutt har jeg en typisk Elin-LO. Den er enkel, både når det gjelder oppsett og pynt. Superstæsjede LOer med bare et bilde og en tittel “adorable” eller tilsvarende gir meg ikke noe, jeg vil huske historiene bak bildene, så mange bilder og tekst er viktige for meg når jeg lager LOer!

blomster-front
anthon-berg-topp-skrc3a5
scrapping-fargeinspirasjon-12-front
Fjas-01

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg scrapper mer eller mindre hver dag. Jeg er med i fem forskjellige designteam, så jeg har stadig prosjekter å lage. Jeg får en del bestillinger på kort, og liker å kombinere designteamoppgaver med bestillinger for å utfordre meg selv litt.

Hvordan er din scrappeplass?
På scrapperommet mitt har jeg en L-formet pult som er fire meter den ene veien og litt over to meter den andre veien. Jeg pleier å sitte ved den lange delen av pulten, der har jeg alt av utstyr jeg normalt bruker lett tilgjengelig, med to Alex skuffeseksjoner fra IKEA under pulten, utvalgte dies, sakser, kniver, linjaler og annet utstyr hengende i kroker på veggen over pulten og glasskrukker på rekke og rad innerst mot veggen, fulle av blomster. Rett bak meg har jeg alle stemplene mine i permer i en hylle fastmontert på veggen, og alt av mønsterark og kartong fargesortert i arkivbokser fra Staples under hyllen. Oppå hyllen, i perfekt arbeidshøyde for meg med lange bein, har jeg BigShot-maskinen min og Grand Calibur-maskinen min. Over hyllen har jeg bildelister på veggen med puncher. På den korte delen av L-pulten har jeg printeren min, alle Copicstusjene mine stablet i “tårn” og symaskinen min. Det er ogsåved den korte delen av pulten at jeg en sjelden gang bruker maling og lager “klin og klæsj”-prosjekter. Jeg er nemlig ikke spesielt glad i å bli grisete på fingrene, så det er ikke mange “klin og klæsj”-prosjekter jeg lager. Jeg er også flink til å rydde etter hvert prosjekt, den kreative prosessen min stopper litt opp hvis jeg skal begynne på et prosjekt og det er rotete. Alt har sin faste plass, så det tar ikke mange minuttene å rydde opp!

IMG_0957

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Da jeg var helt fersk var jeg ofte innom 3-4 faste, norske kortlagere, men nå har jeg funnet MIN stil, så jeg kan ikke si jeg lenger inspireres av noen spesifikke personer. Jeg plukker nok litt tips og triks her og der – fra Trine Kristiansen, Kjersti Volla, Hege Martinsen, Ellen Kristiansen, Elizabeth Elton, Åsa Danielsson og Nina Katrine Hansen – for å nevne noen. De er alle kjempedyktige kortlagere med stiler jeg liker, og ikke minst er de alle rå på fargelegging med Copics, som ligger mitt hjerte nært! Ellers har jeg ganske lik stil som Henrikke Kormeseth-Rødal, og vi spør ofte hverandre om tips og råd, og prøver å ha virtuelle scrappetreff en gang i blant. Hun bor i Ålesund, så vi ses ikke så ofte, men miniscrappetreff på iMessage fungerer utmerket!

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
På StempelScrap-messa som avholdes i KFUM-hallen på Ekeberg i september kommer jeg til å være på standene til Ett Trykk og North Star Design. Jeg biter ikke, så det er koselig om folk som er innom messa kommer og hilser på, det er alltid gøy å møte andre scrappere!

Foto: Elin H. Venge
Publisert med tillatelse
2 kommentarer
  1. Holly Tracy skriver

    love your style and coloring, thank you for sharing your work with us 🙂

  2. Lena_J skriver

    Herlig og lese om deg her inne.. Du fortjener virkelig en plass i Nordstjernen. Du har en stil som er så utrolig flott, at det er umulig og ikke like alt. Og digger at du går fra CAS til overdådig på et øyeblikk.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA