ESKE: FØRSTEHJELPSKRIN TIL 40-ÅRING

0 1,430

GD2016 Linda Heskestad

Hei Linda her. Da har tiden kommet for mitt fjerde prosjekt. Denne gangen har jeg dekorert en eske. Inspirasjonen var at jeg skulle lage bursdagsgave til ei venninne som fylt 40 år. Jeg pleier å lage førstehjelpskrin i slike gaver, og det ble det denne gangen også.

Type prosjekt: Førstehjelpskrin
Anledning: Bursdag
Stilart: Vintage
Teknikker brukt: Die Cutting, Fuzzy Cutting

Da var det bare å finne fram den tomme esken, hengsler, brads, papir, lim og det jeg tror jeg vil pynte med, og sette i gang.

GD2016 Linda #4-01

GD2016 Linda #4-02

Jeg starter med å ta av lokket og feste på hengslene, så jeg får et hengslet lokk. For å unngå at hengslene blir ødelagt fester jeg seambinding mellom lokket og bunnen i esken, da åpner lokket seg fint, og det blir stående åpent. For å sikre at seambindingen ikke løsner bruker jeg både brads og lim på denne. Bunnen og lokket får limt på litt chipboard for at alt skal ligge fint når boksen er lukket. Neste steg er å gi alle kanter som kan synes et strøk med hvit maling.

GD2016 Linda #4-03

GD2016 Linda #4-05

Starter med å måle og skjære til mønsterark til alle sidene både inni og utenpå boksen.

GD2016 Linda #4-06

Så plukker jeg fram blonder og kantpunsjer for å dekorere kanter med blonder og border. Nå er det tid for pynte inni boksen.

GD2016 Linda #4-07

Jeg pynter innsiden av lokket med utklippsbilde fra mønsterarkene og forskjellige noter som jeg har skrevet ut på Silhouette Cameo maskinen. Utsiden av lokket blir også dekorert. Teksten og skyggene skjærer jeg ut på Silhouette Cameo maskinen før jeg limer de på med 3D lim. Damen som sitter der har jeg klippet ut fra ett av mønsterarkene. Også utsiden av lokket får forskjellige noter som bakgrunn og dekor.

GD2016 Linda #4-08

GD2016 Linda #4-09

Det som gjenstår nå er å finne gode tekster og lage ferdig alt som skal være oppi skrinet. Et lurt tips er å ta et søk på nettet. Jeg har laget noen slike skrin de siste årene og samler alle tekstene jeg bruker i ett Word dokument, så jeg går igjennom det og velger de jeg synes passer å gi til min venninne.

GD2016 Linda #4-10 GD2016 Linda #4-11 GD2016 Linda #4-12 GD2016 Linda #4-13 GD2016 Linda #4-14

Jeg bruker resteark for å dekorere de forskjellige tingene i skrinet mitt. Skrinet pakkes tilslutt inn i cellofan.

På esken har jeg brukt:

 • Linjal og skjærebrett.
 • Lim, 3D tape og ATG.
 • Time to Celebrate 12*12 og 8*8 papirblokker fra Graphic 45.
 • Cellofanposer fra Søstrene Grene.
 • Tekstene og de fleste av notene er skåret ut på Silhouette Cameo maskinen.
 • Forskjellige blonder fra samlingen min.
 • Hengsler fra Biltema.
 • Brads fra Tim Holtz.
 • Kremfarget seambinding fra samlingen min.
 • Doily lace kantpunsj fra Martha Stewart.
 • Hvit maling fra Louvre.
 • Kantpunsj fra Ek suksess.
 • Wonky stitched sicles dies fra My Favorit Thing.
 • Tom ekse fra samlingen min.
 • Diverse plastikkglass fra samlingen min.
 • Chipboard rester fra samlingen min.
 • Note die – ukjent.
 • Kremfarget kartong fra Bazzill.
 • Sommerfugl punsj fra Martha Stewart.
 • Bling fra samlingen min.

Tilslutt lager jeg et kort til gaven. Min venninne har ønsket seg et “never-ending-foldig-card” så jeg lager det til ho. Jeg bruker mønsterark fra de samme blokkene og dekorerer med stemplede motiver og tekster.

GD2016 Linda #4-15 GD2016 Linda #4-16 GD2016 Linda #4-17

Til kortet har jeg brukt:

 • Liquid Platinum embossingpulver fra Ranger.
 • Versamark stempelpute.
 • Tekststempler fra samlingen min fra kort og godt
 • Vellum fra samlingen min.
 • Tape og lim.
 • Time to Celebrate 8*8 papirblokk fra Graphic 45.
 • Kremfarget A4 kartong fra Play Cut.
 • Archival ink – Potting soil
 • Crazy cats, crazy things og mini bird crazy and crazy things dies fra Sizzix.
 • Tekststempler fra samlingen min
 • Wildflowers, crazy cats, brid crazy, mini bird crazy and things og crazy things stempler fra Tim Holtz.

GD2016 Linda #4-18

Nå er det bare å overrekke gaven.

Har også laget en video som viser hvordan det ferdige albumet ser ut:

Klem Linda aka Lindas Papercrafting

Linda, som er vores Album & Eske Inspirator, har allerede vist andre flotte projekter her i vores magasin. Du kan se dem her:

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA