GD2017 INTRODUKTION: MARIE JOHANSSON

1 972

Så er vi nået til vores næste nye Guest Designer i 2017. Vi er så glade for at kunne introducere svenske Marie Johansson for Jer. Det er utroligt dejligt, at vi har fået en svensk Flicka med på teamet. Marie vil forkæle jer med mega lækre layout projekter i 2017.

Til alle Jer nysgerrige, så har vi bedt Marie svare på nogle spørgsmål, så I kan lære hende bedre at kende.

GD2017 Teamie – Marie Johansson – Layout Inspirator:

Hvem er du? Fortell om deg selv:

Jag heter Marie Johansson och är bosatt i Norra Sverige tillsammans med min sambo och våra två barn. Till vardags jobbar som sjuksköterska inom Hjärtintensivvården.

Hvorfor begynte du med papirhobby? 

Ända sedan jag var barn har jag hållit på med något form av pyssel. Som tonåring ritade jag egna kort till bröllop och födelsedagar. När min son föddes 2004 hittade jag Scrapbooking och det har sedan dess utvecklats till min största hobby och en viktig del av mitt dagliga liv.

Beskriv din stil for oss. Har din stil forandret seg med tiden?

Jag tycker inte att jag har någon egentlig stil som är typiskt mig – men när jag tittar igenom mina projekt kan jag ändå se en röd tråd. Jag tycker om lager, på lager, färger, klet och kladd, men har ändå en form av “sofistikerad” stil. Jag brukar tänka på min stil som “Punk Chic” – stilfull och vacker, men ändå galen och lekfull. Visst har min stil utvecklats genom åren. Jag minns en tid när jag aldrig använde blommor, nu har jag det på nästan alla mina projekt.  

Vis oss 3-4 av dine favorittprosjekter:

#1 – You inspire me ATC´s: Jag gillar verkligen de här korten. Jag gillar kontrasterna mellan mörkt och ljust och att jag lyckat få korten att se “lyxiga” trots att jag använt väldigt få produkter.

#2 – Unique layout: Jag är nöjd med att jag fick ihop den här layouten trots den starka röda färgen i kortet. Färgvalet var lite svårt, men jag tycker jag lyckats knyta ihop layouten till en helhet trots att jag använt en ganska ovanlig färgkombination. Det gröna plockade jag faktiskt upp från färgen på gammal koppar, som syns om man kikar på bilden noga.

#3 – Read between the lines card: Det här kortet är jag riktigt, riktigt nöjd med. Det gjorde jag till en utmaning där man skulle ha med ett öga eller ordet öga/blick/syn. Jag älskar att själva ögat ser ut att kika fram bakom alla dekorationer.

 

#4 – Dreamy layout: Jag älskar magin i den här layouten. Det känns som om man går genom en scen ur Game of Thrones, eller något liknande. Blandningen av olika texturer och typer av material är jag riktigt nöjd med.

Hva inspirerer deg? Og hvor finner du inspirasjon, når du har brukfor det?

Jag hittar min inspiration i min vardag. Det kan vara en skylt jag passerar på vägen till jobbet, någons tröja, en bild i tidningen eller utsikten från ett fönster. Inte sällan inspireras jag av något mina barn säger eller någon textrad i en sång jag gillar.

Hvilke teknikker er dine favoritter?

Stämpla med svart färg (om det nu är en teknink) och att stänka färg.

Hva finner vi ofte på dine prosjekter?

Alltid färgstänk! Nästan allitd tråd och svart textstämpel.

Hvordan er din arbeidsprosess fra start til slutt?

Intressant fråga – jag börjar alltid med att ta de material jag vill använda. 99% av fallen är det någon form av papper, gesso, en stencil, en stämpel, svart stämpelfärg och några olika mister. När jag har grundat min bakgrund med gesso börjar jag min skapandeprocess. Jag har sällan någon riktig plan – kanske börjar jag med att stänka på lite färg, sedan applicera texturer som modeling paste och papper i lager. Mer mist, mer papper och dekorationer. Sedna jobbar jag på så till jag är nöjd. Rätt ofta slutar projektet utan att jag använt nästan någon av de produkter jag tog fram från början… Det är det jag älskar med den här hobbyn, man vet aldrig var resan slutar…

Gi oss din Topp 5 av Kan-Ikke-Leve-Uten verktøy/produkter:

 • #1 – bra lim
 • #2 – färg av någon form (mist/vattenfärg/kritor ed)
 • #3 – textstämpel
 • #4 – svart permanent stämpelfärg
 • #5 – vit gesso

Hva står øverst på din shoppe/ønske-liste?

En Big Shot skulle jag verkligen vilja ha – men tycker de är för dyra…

Hvem i vår scrappe-verden, drømmer du om å møte In Real Life? Og hvorfor?

Måste jag välja en? Det kan jag inte så jag väljer några…

 • Tusia Lech – för att hon är en nära vän
 • Marta Lapkowska – för att hon verkar så gullig och är alltid uppmuntrande
 • Hela teamet hos 7 Dots Studio – en galet kreativ samling damer som jag är helt övertygad skulle älska att hänga med varandra och utbyta erfarenheter.

Hvor kan vi finne deg i scrappeverdenen /sosiale media?

Ni hittar mig som designer hos 7 Dots Studio, Canvas Corp Brands & Scrap FX. Som DT-mamma hos Words & Paintery.

Mina sociala media hittar ni här:

Kreativa hälsningar,

Marie aka Create Without Limits

Dette er fantastisk! Endelig en GD teamie, som vil inspirere med LO’s. I har sandelig noget at glæde Jer til og Marie er tilbage med sit første projekt med fokus på layouts torsdag den 9. marts. Stay tuned!

Hvis du gerne vil se, hvem som ellers er med på vores Guest Designer Team 2017, så kig med HER.

1 kommentar
 1. dorte skriver

  tillykke til Marie Johansson, sikken skønne ting du laver, jeg er helt sikker på at jeg vil fange en masse inspiration fra dig. er allerede helt vild med dit dreamy Layout og dine sommerfugle kort

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA