NORDSTJERNEN: HEIDI FRA NORGE

3 590

3

Heidi Augustson, eller Filharmonica som mange kjenner henne som, er en av de norske papirkunstnere som er kjent for sin flotte Shabby Chic-/Vintagestil på det hun lager. Heidi startet med papirhobby i 2005 og er med i flere Design Team som Inkido, Vintageutfordringen, Card and Scrap og Cherish This. Heidi holder også kurs i kortlaging i stilartene Shabby Chic og Vintage og i slutten av mars kan du delta på kurs med henne på Ski-treffet.

1373991_10202174197181730_218545840_nHva er ditt navn?
Jeg heter Heidi Augustson, men jeg er nok bedre kjent som Filharmonica i «scrappeverdenen».

Hvor bor du?
I Vestby, noen mil sør for Oslo

Har du blogg/webside?
Blogg – Filharmonicas kreative verden
Facebook – Galleri Filharmonica

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg er fortrinnsvis en kortlager, men det hender innimellom at jeg lager andre prosjekter i papir også; slik som veggbilder og layouts. Jeg jobber mest i Vintage- og Shabby Chic stil, men synes det er gøy å prøve meg på andre stilarter.

Når begynte du med papirhobby?
Mine første julekort laget jeg i all enkelthet allerede på midten av 90-tallet, men som hobby tok det først av da sønnen min ble konfirmert i 2005 og jeg laget invitasjoner, bordkort og takkekort til den anledningen. Rester av konfirmasjonskortene ble til bursdagskort, og så måtte jeg bare kjøpe litt mer utstyr, papir og pynt, og dermed var det i gang!

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Det var nok ganske tilfeldig at det ble papirhobby i den skalaen det har blitt til. Men jeg har alltid vært kreativ og har likt å lage ting med hendene mine. Jeg har vært igjennom mange hobbyer på vei til kortlaging, slik som tegning, porselensmaling, maling på tre og lerret, hekling og strikking. Hekling og strikking holder jeg fortsatt i hevd, og nå går jeg på kurs for å lære meg tatersløyd også.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?

1

Dette er mitt DT-kort for Inkido sin februar utfordring. Jeg har alltid likt Inkido sine produkter, og det er en glede å kunne sette seg ned hver måned for å lage et nytt DT-kort. Dette kortet er laget i sarte farger blandet med røffere materialer som strie. Jeg kjøpte symaskin til meg selv i julegave, og den har blitt flittig brukt på papir siden da.

Artikkelen fortsetter på neste side.

3 kommentarer
 1. Lena_J skriver

  Flott og lese mer om deg Filharmonica. Du har en stil langt unna min egen, men allikevel så har du alltid vært en sann inspirasjon for meg. Du lager de mest fantastiske og gjennomførte kort, og jeg digger stilen din.

  1. Filharmonica skriver

   Tusen takk snille Lena 🙂 Det er alltid hyggelig å høre at man er til inspirasjon for andre. Det gir kreativt påfyll som igjen øker lysten til å skape.

 2. Cornelia skriver

  Filharmonica! Du är verkligen en fantastiskt kreativ person och jag älskar allt som kommer ur dina händer!

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA