HELT NY PÅ WASHI TAPE

0 1,504

Det flotte med scrapbooking er at det finnes mange ulike sjangere, dette fører ofte til at man får sin egen stil, at man liker Vintage bedre enn Shabby Chic og vi blir inspirert til å prøve noe helt nytt. Men vi finner også veldig fort ut at DETTE skal jeg overhode ikke prøve, investere i eller engasjere meg for å få til. Jeg hadde denne innstillingen om Washi Tape, og som nybegynner, kunne jeg ikke ha tatt mer feil.

Av Silje Kristin Aunan

Type prosjekt: Kort
Stilart: Clean and Simple
Pynt/dekor: Washi-tape
Hovedfarge: Grønn, rosa

Jeg har bestandig vært den som liker Vintage, mange detaljer, flere lag med mønsterpair, med andre ord alt annet enn enkelt. Mine utfordringer før var å lage de prosjektene som var enkle, de med null blomster, prosjekter langt i fra Vintage og der flere mønsterark ikke eksisterte. Jeg snakker om CAS kort, CAS står for Clean and Simple, som på norsk betyr “Rent og Enkelt”. Det vil si en sjanger innenfor scrapbooking som er noe helt annet enn hva jeg liker og hva jeg er vant med, helt til for noen måneder siden.

Dere skjønner at det jeg skulle gjøre var å bevege meg inn i den store jungelen med sterke farger, embossingpulver, enkle ord på norsk og engelsk, stempler, små herlige detaljer, enkle dieser og ikke minst rull på rull med Washi Tape. Denne berømmelige tapen som man liker eller helst ikke vil bruke.

Jeg har en venninne som bruker mye tape, og jeg må si jeg ble inspirert til å teste dette ut. Så jeg lånte en rull med tape, en tape med striper av gull og tenkte hva kan jeg gjøre med deg. Husk dette var ett helt nytt territorium for meg, ukjent farvann og i grunn så skulle jeg ønske at jeg hadde kart og kompass til denne ukjente ferden. Etter litt frem og tilbake ble denne tapen brukt for å lage noen enkle kort med en tekst, embossingpulver og flate sorte dots og jeg var fascinert av mulighetene og fristet til å finne ut hva mer.

Det hele dreide seg vel om å ta sjansen å tenke at dette er jo bare for meg, det er jo bare jeg som ser dette. Enten biter jeg på som så mange andre har gjort eller jeg finner ut at dette var en tabbe. Uansett hva utfallet ble, kommer jeg til å sitte igjen med en erfaring rikere enn jeg gjorde i går. Så jeg begynte å se og lete etter tape som jeg ikke hadde sett tidligere, for å prøve meg fram. Det jeg fant var en hel verden med farger, men lite visste jeg at de tapene som fanget min oppmerksomhet mest var to ruller med epler på.

DSC01376

Personlig så hadde jeg ingen ideer på hva jeg skulle gjøre med rullene, når de dumpet ned i postkassen min. Det var med skrekkblandet fryd da jeg fant fram tykk kartong, dobbeltsidig tape, hvit kartong og eplene.

DSC01347

DSC01356

Jeg begynte å dekke til kartongbitene med tapen, og til slutt satt jeg igjen med 6 avlange firkanter dekt med røde og grønne epler. Jeg plasserte disse oppå hvit kartong med lik avstand mellom hver, før jeg igjen satt som ett spørsmålstegn. Slik lå kortene i flere dager, før jeg til slutt brukte chipboards fra Creative Embellishments. Disse farget jeg med hvit embossingpulver før jeg festet dem over eplene.

DSC01352

DSC01361

Etter å ha spekulert, gått frem og tilbake, hadde jeg to sommerlige kort. Disse kortene kan man lett gi som en sommerlig hilsen sammen med en flaske vin til en venninne eller man kan skrive noen koselige ord på de hvite sidene og gi dem til den koselige naboen.

Mitt råd til dere er å hoppe ut i det, finn den tapen som virker spennende, en dere ser som en utfordring og bare bruk den til det første som faller inn. Og blir det ikke bra, ja da er det bare å begynne på nytt igjen.

I ettertid har jeg investert i flere taperuller, av den enkle grunnen at jeg er fascinert av de enkle mulighetene. Det er ingen som sier at du må bruke tapen til kort, LO’er eller PL sider. Hvorfor ikke bruke en fresh tape på hyllekanten i kjøkkenskapene dine, hvorfor ikke dekorere blyantene til tante barnet ditt, så de er klare til skolestart eller hva med å dekorere PC lokket slik at den matcher fargene som er i stuen din. Tapen er nok kommet for å bli i mange år fremover, hvordan vil du bruke den, er helt opp til deg.

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More