AUGUST: NYE TRENDER

1 1,142

I dag starter vi opp en ny serie i The Paper Crafting som vil handle om trender i papirhobbyen. Til denne artikkelserien ønsker vi å få inn tips og gjerne gjesteskribenter, så om du er oppdatert på nye produkter og trender ta gjerne kontakt med oss per e-post eller send en melding på Facebook. 

Hvilke trender som slår an i det skandinaviske markedet kan variere fra det som er populært i for eksempel USA og Storbritannia. Her har det lenge vært en romantisk, “Shabby Chic”-stil som har dominert innenfor spesielt kortlaging. Stilen har vært kjennetegnet av lyse pastellfarger og mye “stæsj”.

Før jul i fjor så vi at dyremotiv ble svært populært, spesielt det å bruke hjort og rein på julekortene. Denne trenden ser ut til å fortsette også i 2015. I tillegg ser vi at fugler er populære, som for eksempel dette herlige fuglemotivet fra Tim Holtz på kortet Ellenor har laget.

EEM_tim_holtz_bird[1]

En annen trend er at kortene man lager gjerne ikke lengre er bare firkantede/retangulære, men at man gjerne bruker dies for å lage kortbasen. Flere produsenter har lansert store dies nettopp med tanke på dette.

8640493234_354b7a9b84_b

Noe som nettopp er kommet på det amerikanske markedet og som vi tror kan slå an også her i Skandinavia er store bokstaver som man dekorerer selv. Mange har sikkert sett slike bokstaver i interiørbutikker. Bokstaven A fra “Marquee Love” av Heidi Swapp nedenfor er ca. 20 centimeter høy og har innebygd lys.

Marquee_

Når det gjelder farger er det klare, lyse fargetoner som dominerer på markedet. “Summer Crush” fra Maja Design og “Sunny Days” fra Echo Park er eksempler på det.

Summer-crush-KL1-1000x450_c


 

ILS86002_Sunny_Days

Når det gjelder prosjekter slo fargelegging for voksne godt an i Skandinavia i 2015, og man får nå kjøpt en rekke flotte fargebøker spesielt beregnet for et voksent publikum. En annen trend er det man kaller “Mail Art”. “Mail Art” kalles også “Mixed Media Postcard”. Man bruker ulike medium for å lage et postkort – her kan man velge om man vil lage basen selv eller kjøpe ferdigtrykte kort med blank forside som man dekorerer. Det kan være en fin måte å tilnærme seg teknikker innenfor “Mixed Media” dersom man føler seg usikker på å gå i gang med et helt lerret.

6083627316_3fbeea15d8_z
Vi håper at dere vil bli inspirert til å gå i gang med høstens prosjekter, og lager du noe du har lyst å vise fram send oss gjerne en melding. Ha en fin og kreativ høst!

Foto: Ellenor Emilsson, The Paper Crafting
HebiFot, Pixabay. License: CC0 1.0
Heidi Swapp (Publisert med tillatelse)
Maja Design (Publisert med tillatelse)
Echo Park (Publisert med tillatelse)
Flaxman Library, Flickr. License: CC BY-SA 2.0

1 kommentar
  1. Lena_J skriver

    Herlig inspirasjon.. Jeg ser at både fuglene og papiret som er vist frem her er noe som står høyt på min ønskeliste 😉

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More