INTERAKTIVE KORT

Interaktive kort er kort som har en funksjon. Dette kan være at man kan riste på kortet og ved det fremkalle en bevegelse, eller at man kan dra i noe som da vil bevege noe annet. Noen kaller interaktive kort for “kort som gjør noe” og det er kanskje den letteste måten å beskrive det på. Interaktive kort kan lages til enhver anledning, men vil nok være spesielt interessante for barn fra rundt 6 år og oppover.

Shaker Card laget av Thordis Døgg for The Paper Crafting.

Shaker Cards/Ristekort
Shaker Cards er populære, både å lage og å få. Kortene lages som oftest med et vindu hvor man legger inn perler, paljetter eller andre små elementer som gir en fin effekt når man rister på kortet. Vinduet på kortet kan være formet som en sirkel, et kvadrat eller som i eksemplet på bildet til venstre – som en snakkeboble. 

Mange velger å lage kortene ved å bruke dobbeltsidig tape og tykk plast, men man kan også bruke Fuse Tool for å lage Shaker Cards. Nedenfor har vi lagt inn linker til noen tutorials vi kan anbefale dersom du har lyst å lage kort av denne typen: 

Shaker Card
Shaker Card
Shaker Card

Slider Cards/Glidekort
Silder Cards er kort hvor man kan fremkalle en bevegelse i kortet ved å dra i en tag, flapp eller lignende. Det finnes flere ulike varianter av slike kort hvor noen er mer avanserte enn andre. 

Slider Card
Slider Card
Slider Card with Ribbon
Tag Slide Card
Double Slider Card
Double Slider Card

Spinning Cards/Snurrekort
Spinning Cards er kort hvor et eller flere elementer snurrer rundt. Dette skjer gjerne når kortet åpnes, eller når man drar i noe som fremkaller snurringen. Kortene er relativt enkle å lage til tross for at de kan se svært så avanserte ut. 

Spinning Card
Spinner Card
Snurrkort
Snow Flake Spinner

Andre typer interaktive kort
Trollerikort
Waterfall Card
Swingkort
Open Swing Top Card
Magic Colouring Card
Wiper Card

Illustrasjonsfotos: Thordis Døgg
Vignett: Marit Pedersen