NORDSTJERNEN: KRISTINA FRA NORGE

1 1,371

For Kristina fra Norge har papirhobbyen blitt terapi etter en vanskelig periode i 2011-12. Kristina forteller at hobbyen fikk tankene bort fra det som var tungt og vanskelig. Etter den tid har Kristina utviklet seg som kortlager og rett før jul forsøkte hun seg også på Mixed Media-lerret.

IMG_0015Hva er ditt navn?
Kristina Røst

Hvor bor du?
Jeg bor i Stavanger og har bodd her siden 1999, men er opprinnelig fra Bodø.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Bloggen min heter Kristinas kortblogg 

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager for det meste kort i forskjellige varianter, men av og til dekorerer jeg bokser eller esker av forskjellig slag, f.eks. Pringlesbokser og Toffifee-esker. Rett før jul prøvde jeg meg på mixed media lerret for første gang, og kommer nok til å lage noen flere slike.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg ble med en kollega på et julekortkurs hos Scrappejungelen høsten 2008, og lagde noen få julekort hver høst etter dette. Men rett etter nyttår 2012 kjøpte jeg meg BigShot og kortlagingen eskalerte kraftig. Nå lager jeg kort i alle varianter både for å gi til venner eller familie og til kjente og ukjente på bestilling.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg har alltid likt å holde på med forskjellige hobbyer, men for meg begynte det med det julekortkurset jeg var på. Og så eskalerte det da jeg gikk gjennom en vanskelig tid høsten 2011 og våren 2012 etter et dødsfall i familien. Papirhobbyen ble som terapi for meg. Det var noe å holde på med som fikk tankene litt bort fra det som var tungt og vanskelig. Og siden har det bare utviklet seg.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Første prosjekt er et Taglommestaffelilkomodekort. Jeg vet ikke om det egentlig heter det, men det er et morsomt ord. Her har jeg stanset ut Sizzix pro die – Match Box, som utgjør «kommoden». Oppå har jeg laget en staffelikort-variant der det er en lomme med tag bakom motivet. Motivet er fra Make it Crafy og er fargelagt med Copics, tekststemplene er fra North Star Design (tidl. North Star Stamps).

IMG_2424

Prosjekt nr. 2 er er en eksplosjonsboks til et brudepar. Jeg har i denne boksen valgt å bruke en firkantet kake i stedet for rund, fordi jeg synes det er mye enklere og kjappere å lage. Jeg lager ofte eksplosjonsbokser som bryllupskort, fordi jeg synes de er så dekorative og tar seg godt ut på et gavebord. På denne boksen har jeg valgt å bruke fargene hvitt, grått og sølv. Tekstene er fra North Star Design og alle er embosset med sølv embossingpulver.

 

IMG_2374 IMG_2375

Det siste kortet jeg ønsker å vise er et litt røft konfirmasjonskort jeg laget på treff i helgen. Her har jeg embosset både motiv og tekst med Liquid Platinum embossing-pulver. Både teksten og motivstemplet er fra North Star Design.

IMG_2457

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg holder på med denne hobbyen så ofte jeg kan. Det blir gjerne flere dager i uken. Jeg blir ofte inspirert til å lage ting til div. utfordringsblogger, og kaster meg ofte rundt når det kommer ut nye utfordringer. I tillegg er jeg DT hos North Star Design og Nordsalten hobbyklubb, og lager da DT-bidrag til disse.

Hvordan er scrappeplassen din?
Jeg er så heldig å ha et nesten nyoppusset scrapperom. Det ble ferdig i sommer og jeg elsker at jeg har fått så mye skapplass og mange skuffer, og ikke minst en stor pult.

IMG_2459

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Det er svært mange jeg inspireres av. Jeg er med i en del scrapperelaterte grupper på Facebook og får mye inspirasjon der. Jeg er jo også som nevnt over, med i to norske designteam, North Star Designteam og Nordsalten hobbyklubb, og inspireres også masse av alle damene der. Jeg kan jo spesielt nevne Trine Kristiansen og Elin Venge som inspirerer meg veldig når det gjelder fargelegging med Copics. Jeg kan også nevne Susanne Halseth som lager mye fint, og som jeg ofte finner inspirasjon fra. Ellers finner jeg mye inspirasjon i de ulike utfordringsbloggene som finnes, og er med på mange av utfordringene som legges ut.

Foto: Kristina Røst
Publisert med tillatelse

1 kommentar
  1. Lena_J skriver

    Gratulerer som nordstjerne. Koselig og lese mer om deg her 🙂 Du lager noen fantastiske prosjekter, og ja kan se at du inspireres av Elin. Det er jo hun som kom opp med navnet taglommestaffelikommodekort når hun lagde den for første gang 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More