LIDT SIDSTE ØJEBLIKS PÅSKEHYGGE

1 944

Av Maryann Laursen

Nu nærmer påsken sig jo med raske skridt, og mange har allerede fået ferie, som skal nydes med børnene. Og for mange mange år siden, i min tid som dagplejer lavede vi nogle skabeloner på lidt nemmere papirting, som børnene også kunne lave og tage med hjem til deres forældre, og så tænkte jeg, at selv om det er snart 30 år siden nu, så er de jo stadig lige aktuelle, så jeg har fundet de gamle skabeloner frem, og fået tegnet op på karton  og lavet op igen med en lille foto tutorial til. Her kommer den første af nogle få stykker, jeg har lavet.

1

1. Først tager I skabelonen og et stykke gult kopipapir  som vist her.

2

2. Dernæst tegner I skabelonen op i det ene hjørne, som vist her

3

3.  Så folder I arket på midten i begge retninger, og klipper et hjørne væk, så der er 3 lag  tilbage, som èn mulighed,

4

4. eller hvis I, vil lave flere af gangen kan I gøre som her, at man laver 4 på et ark papir, og så bare samler 3 hele ark, så man stadig har 3 lag til blomsterne5

5. Saml alle 3 ark med papirclips, så de ikke flytter sig. Klip arket over, så der er 2 på hver, og sørg for at klippe helt ind til stregen både foroven og forneden, så man kan sy lige igennem uden at skulle klippe trådene over, når man klipper blomsterne ud.

6

6.Her ser I, hvordan jeg har klippet helt ind til stregen, foroven og forneden, hvor syningen kommer igennem.

7

7. Så syr I på maskine, eller i hånden, hvis man ikke har en symaskine, med en lige søm hele vejen igennem. Sørg for at der er pænt lange ender på tråden i begge ender før I klipper af.

9

8. Sy gennem begge , eller alle på en gang, så man er færdig med det.

10

9. Dernæst sørger I for at binde et par gode knuder på trådene i begge ender for at fæste enderne. Dem foroven laver man så en knude mere på helt foroven, alt efter hvor lang tråd man vil have til ophæng af dem, og i bunden klippes de selvfølgelig bare af lige under knuderne.

11

10. Så har vi her 3 stk helt færdigklippet og syet nu.

12

11. Så folder vi bare siderne ud i passende afstand til hinanden.

13

12. Og voila, så har vi 3 færdige påskeliljer her, klar til at blive hængt op enten i vinduer eller på nogle grene, alt efter smag og behag.

Påskeliljer

 

13. Og her til slut får I lige skabelonerne til en lille og en stor, som er skannet ind på et A4 ark, da det lige passer med 4 store på et A4 ark. Det var de store, jeg havde brugt her til tutorialen. Skabelonen er I meget velkommen til at bruge til privat brug, da det er min egen, men vær sød IKKE a del den med andre, men giv dem linket hertil, så de selv kan  gå ind og hente den her. Håber I får nogle hyggelige timer med de her skønne påskeliljer.

Rigtig God Påske derude.

 

1 kommentar
  1. jorunn skriver

    Kor søt de var, tusen takk for tipset og mal ♥ God påske .

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA