NORDLYSET: GRYS VAKRE LYSFAT

0 939

Da jeg så Grys flotte lysfat på Facebook visste jeg at disse hadde jeg lyst å dele med dere. Gry har brukt billige lysfat som base og dekorert midten av fatet med servietter. Hun har laget lysfat med flere ulike motiv som passer til de ulike årstidene. Dette er en flott gaveidé og nedenfor kan du lese mer om hvordan Gry lagde disse nydelige fatene. 

Jeg kjøpte billige lysfat som er av aluminium/blekk. De var sånn “Shabby Chic”-lignende. Jeg fikk da en idé om at jeg kunne dekorere de i midten av fatet. Jeg startet med å male midten av fatet med hvit akrylmaling. Dette er for at motivet på serviettene skal synes godt. 

Deretter startet jeg med diverse servietter som kunne matche et bra vår/og vinterfat. Jeg river av servietter og får til et bra design. Tilslutt overlapper de motivene jeg vil bruke på fatet slik at det blir mer virkelig/flerdimensjonalt. 

For at dette skal sitte bruker jeg Matt Decoupage over det hvite jeg har grunnet. Jeg legger deretter på serviettbitene samt decoupage igjen. Da bruker jeg en rulle slik at det blir glatt og fint. Jeg lar dette tørke og gjentar så prosessen 2-3 ganger til.

Når dette er tørt vil jeg framheve motivene. Jeg bruker da Stickles i diverse farger for å tilføre glitter. Jeg bruker en smal og fin pensel der jeg ønsker å fremheve motivet. Jeg har kjøpt tekster på min lokale hobby-forretning (Panduro).

Når dette er gjort er det tid for lakkering som jeg bruker klarlakk til. Jeg påfører klarlakk et par ganger.

Fatet er 40 cm i diameter. De er flotte til å sette oppover veggen med te-lys til. Det får frem effektene.

Foto: Gry
Publisert med tillatelse

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA