NORDLYSET: LENAS VINTERLIGE KORT

0 782

Når Lena selv skal beskrive sitt kort kaller hun det for “Ett vintrigt julkort i blått” og det er jo riktig. Samtidig er kortet så mye mer: Det er modernistisk – nesten litt grafisk, det er spennende og det er så utrolig lekkert! Samtidig er det faktisk ikke så vanskelig å lage. Nedenfor beskriver Lena hvordan hun laget dette nydelige, vinterlige julekortet. Vi takker Lena for at vi fikk lov til å vise det fram i The Paper Crafting denne onsdagen. 

Typ av projekt: Kort och tag
Anledning: Julkort
Stilart: Mixed media
Tekniker användas: Embossing, stencil, resist, pulverbaserade vattenfärger,
Dekorationer: paljetter, band.
Huvudfärg: Rainbow colors från 13@rts sky blue och navy blue
Medium: Multi purpose gel medium, embossingpulver i vitt samt genomskinligt.
Utstyr: Heat tool från Ranger, stencil från 13@rts, stämplar från Reprint.

Jag har valt ett tjockt papper flytt för mixed media som bas. Jag började med att stämpla granen med svart dyna och embossa den med genomskinligt embossing pulver. Sedan tog jag en stencil från 13@rts med snöflingor och la på multi purpose gel medium på stencilen och torkade det sedan med en heet tool. När det var helt torrt sprayade jag pappret lite med vatten och strödde på 13@rts rainbow colors (påminner om tex brusho men är lättare att använda) och sprayade sedan på mera vatten. På kortet använde jag sky blue och på tagen navy blue. När jag var nöjd med färgen torkade jag kortet igen med min heat tool.

God jul hälsningen är stämplad med versamark dyna och embossad med vitt embossingpulver.


Och dom pricken över i satte jag en guldstjärna i toppen på de båda granarna.
Kortet monterade jag sedan på en svart kortbas då det lyfte fram färgen mest!

Kortet är ca 6*6″ och tagen ca 3*6″.

Kortet och taggen tog ca två timmar att göra.

Inspirationen kommer mest från de härliga färgerna och en vilja att leka med resisttekniker.

Min blogg: Wanel Scrappar

Foto: Lena
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA