NORDLYSET: LINDAS JULEKORT

0 1,197

Lindas julekort er enkelt, men likevel full av god, gammeldags julestemning. De små, snødekte husene i skogen passer så fint til teksten og den rustikke stilen gir kortet en egen glød. Snøfnuggene som daler ned skaper også mer liv i kortet. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Linda laget dette vakre julekortet. 

Type prosjekt: Julkort
Anledning: Jul
Stilart: Rustic
Teknikker brukt: Stämpling, embossing

Jag heter Linda Andersson och bor i Halmstad, Sverige. Jag har scrappat i flera år och tycker att det är som terapi att få gå in i mitt pysselrum. Det ger så mycket att få vara kreativ. Jag älskar att göra just julkort och gör det större delen av året faktiskt. Jag använder då gärna kraftpapper, vilket jag inte gör så mycket annars.

Beskrivelse av prosjektet?
Julkort

Hvordan er prosjektet laget?
Jag började med att skära till kortbasen 10x30cm och biga på mitten. Sedan skar jag till framstycket 9,5×14,5 cm (samma mått till insidan). Jag stämplade motivstämpeln i min Stamping Buddy pro. Stämplade flera gånger för att få ett bra tryck på kraftpappret. Mallade sedan in texten och gjorde samma sak där. Efter det målade jag snön med vit polychromos penna. Färgade in kanterna runt om med infärgningsverktyg i nyansen Distress Tea Dye.
Strödde på embossing enamelspulvret och värmde underifrån. Monterade framstycket med Scor-Tape och lade glitterlim runt hela kanten och lite här och där på granarna och på taken. Till insidan använde jag embossingfolder över hela sidan av kraftpappret och färgade in med samma distressnyans som på framsidan. Skrivsidan embossade jag bara nederkanten, färgade in kanterna och stämplade god jul och got nytt år.

Størrelse på prosjektet?
10x15cm

Hva slags materialer er brukt?
Material jag har använt
Framsida:
Kortbas och framsida: Kraftpapper
Versafine Onyx Black
Distress Tea Dye
Stämpel motiv: Nellie Snellen WT002 Winters House
Stämpel text: Vilda Stams svenska jultexter (A5-kit)
Träfärgpenna: Polychromos Vit
Embossingpulver: Stampendous Fran-táge Shabby White embossing enamel
Glitterlim: Stickles Platinum
Insidan:
Embossingfolder: Marianne design DF3450
Textstämpel: Slöjddetaljer clearstamps julhälsningar SLO 067

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Några timmar skulle jag tro.

Foto: Linda
Publisert med tillatelse

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More