NORDLYSET: MARIAS KORT

0 878

Jeg synes Marias kort er så herlig! Det er fargerikt, lekent og helt unikt. Kortet er laget til dåpsdagen til en liten gutt og et slikt kort kan jo fint benyttes også som dørskilt eller veggbilde på barnerommet. Jeg elsker alle de flotte detaljene – her er det små ugler, knapper, bånd, persler og mye annet å hvile øynene på. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Maria lagde dette flotte kortet. 

Type prosjekt: Dubbelvikt kort, storlek A5
Anledning: Dop-/barnkort
Teknikker brukt: Decoupage
Pynt/dekor: Strass och pärlor, knappar, organzaband, sammetsband, pearlmaker
Hovedfarge: Regnbågsfärgat
Medium som er brukt: Lacklim och pärlpenna

Beskrivelse av prosjektet?
Detta är ett dopkort till en liten kille som beställdes av en arbetskamrat. På dopkort vill jag gärna använda barnets namn! Dessutom skulle dopet inte vara kyrkligt, därför valde jag bort det klassiska vita, väna doptemat och gick på med färger istället.

Størrelse på prosjektet?
Kortet är i storlek A5 (21 x 14,8 cm).

Hva slags materialer er brukt?
Den himmelsblå bakgrunden är faktiskt gjord av en barnrumstapet. Många färg- och tapetaffärer skänker gärna utgående kataloger med tapetprover och dessa blir jättefina som scrap-papper. Sedan har jag använt pappbokstäver från olika set. De är först klädda i servettremsor med decoupageteknik och dekorerade med band, knappar, strass och pärlpenna. De små ugglorna är utskrivna från internet efter att jag färgat om dem i Photoshop.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Detta var ett relativt snabbt projekt. Det som tog tid var att klä bokstäverna med servettremsor och att färga om, klippa ut och färga in kanterna på miniugglorna.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Jag har tidigare gjort både många kort med regnbågstema och några med miniugglor. Båda idéerna är en favorit så det var kul att få slå ihop dem till detta kort.


Vi takker Maria for at vi fikk lov til å vise fram hennes nydelige kort i The Paper Crafting og dersom du vil se mer av det Maria lager finner du bloggen hennes her: Miradisia

Foto: Maria
Publisert med tillatelse 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA