NORDSTJERNEN: BIRGITH FRA NORGE

0 1,318

Birgith har holdt på med papirhobby siden 2009. Det begynte med kortlaging og utviklet set etterhvert til mer avanserte prosjekter som esker, skrin og album. Birgith har gjerne flere papirprosjekter på gang, noen for “happy days” og andre for litt mørkere dager. Vi er glade for å ha Birgith med oss i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg har nesten rukket å bli 60 år, det mangler bare noen måneder. Jeg er opprinnelig fra Nesseby i Finnmark, flyttet til Vestlandet for 55 år siden og til Østlandet i 1976, der begynte jeg å jobbe i Postverket.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Det var nok på 90-tallet, det startet med papir, det vil si det startet med bøker, pyntebøker, bretting og liming. I 2009 startet jeg i den jobben jeg har nu og der var det noen damer som holdt på med kortlaging, jeg ble med på kurs og dermed var det gjort; jeg ble bitt av basillen.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg har alltid vært opptatt av håndarbeid i en eller annen form, men må si at papir traff innertier. Det utviklet seg fra enkle kort til mer avanserte ting som esker, skrin og album. Særlig det siste, kort lager jeg stort sett bare på bestilling, det er nesten umulig å få solgt kort, folk kjøper heller billige masseproduserte på matbutikken.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Stilen min har nok ikke forandret seg så veldig mye med årene, jeg er ganske “altspisende”. Det kommer veldig mye an på hvilket humør jeg er i, kan godt holde på med flere prosjekt samtidig, det ene for “happy days” og ett annet for litt mørkere dager.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. 

Du kan også se video av Birgiths nydelige album her: “Drøm om det som engang var”

Hva inspirerer deg?
Jeg henter veldig mye inspirasjon fra nettet, flittig bruker av Pinterest , You Tube og ikke minst Facebook hvor jeg er medlem av flere grupper.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg har noen bloggere jeg følger, men det blir ikke til at jeg ser så mye der lenger, men jeg har hatt veldig god nytte av både Marianne Skjelstad og Susanne Halseth sine blogger.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Fem produkter jeg ikke kan klare meg uten, ja si det .Det må jo bli Big Shoten , MS scorebrett, skalpell/saks, skjærebrettet og godt lys da jeg ikke ser helt godt lenger. Jeg ønsker meg veldig nytt lys, bare en liten lysstoffrørlampe blir litt svakt noen ganger.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Jeg må innrømme at det å møte noen innen vår scarppeverden har aldri streifet mine tanker, jeg lever veldig mye på min egen planet i så fall. Jeg “treffer” de på nettet.

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg må også nevne at jeg har flere “typer” hobbyer, blant annet decoupage, Dette er noe som tar mye av min tid. Slik ser det også ut på arbeidsplassen min, et sammensurie av papir, servietter, forskjellige limtyper, maling/gesso og verktøy. Men jeg må jo si at hadde jeg ikke elsket det jeg driver med så hadde jeg heller ikke gjort det. Det er ikke først og fremst å få solgt det som driver meg, men gleden av å se at JEG kan klare å få det til. Salg er bare ett pluss.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jeg har egen side på Facebook: Birgith´s scrapperier og annet dill. Hadde egen blogg også, men den er ikke i bruk lenger. Bilder som ligger på FB-siden min, kan fritt benyttes. Jeg har selv lagt de ut på sosiale medier og de er dermed “fritt vilt”.

Foto: Birgith
Publisert med tillatelse

 

 

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More