NORDSTJERNEN: CATHRINE FRA NORGE

0 1,738

For mange norske scrappere er Cathrine Sandvik et kjent navn. Cathrine er med i designteamene til Ett trykk, Papirdesign, Pion, Stempelglede og Wild Orchid Crafts og nå er papirhobbyen blitt både en gledelig jobb og hobby samtidig. Hobbyen tok av i 2011 da Cathrine startet bloggen Cathrines hjerte. Vi er glad for å presentere dyktige Cathrine og hennes flotte papirprosjekter i The Paper Crafting i dag. 


Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg er ei dame på 43 år som bor i Bodø. Jeg er gift og har to gutter på 22 og 14 år. Er utdannet operasjonssykepleier, men på grunn av kronisk sykdom er jeg ikke i stand til å jobbe. Det er en stor sorg for meg. Jeg  bruker mye tid på hobbyrommet, og er med på flere designteam. De teamene jeg er på nå er Ett Trykk, Papirdesign, Pion, Stempelglede og Wild Orchid Crafts. Papirhobby har på en måte blitt en gledelig jobb og hobby samtidig. Når jeg ikke scrapper trener jeg mye. Det gir meg påfyll, og holder helsa mi i sjakk.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg er faktisk usikker på nøyaktig når jeg begynte å scrappe, men hobbyen tok av i slutten av 2011, for da laget jeg bloggen min. Hadde akkurat  kommet med i et designteam for en lokal scrappebutikk, og bestemte meg for å gå inn for dette med hud og hår. Det var da jeg begynte for alvor. Inntil da hadde jeg ikke turt å være med på scrappetreff engang!

Jeg begynte med scrapping fordi en venninne tok meg med på kortkurs. Der lærte vi embossing! Husker vi stemplet med Penny Black stempel og embosset med sort og blank embossingpulver.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager stort sett kort. Innimellom lager jeg brettekort, esker og lignende, og synes det er kjempegøy. Jeg er også svært fasinert av mixed media på små lerret! Jeg har mye liggende som aldri blir vist fram. Det kommer av at jeg til tross for ganske mye erfaring og mange år som aktiv scrapper enda føler meg usikker på meg selv, og redd for å vise fram det jeg lager. Jeg pleier å si at jeg har selvtillit som en liten ert. Men, det kommer seg. Jeg har lært at jeg bare må hive meg ut i det! Så kanskje får dere se mere av den siden i meg etterhvert?

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jeg scrapper stort sett hver eneste dag. Jeg er med i flere designteam, og har derfor endel deadlines som jeg må overholde. Det hender selvsagt at jeg blir lei, mister inspirasjon eller bare sitter på scrapperommet mitt og stirrer i veggen, men det pleier å løse seg etter litt rydding, surfing på You Tube eller Pinterest.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Svært mange sier de kjenner igjen kortene mine. Det synes jeg er kjempegøy, for da betyr det at jeg har en stil som er bare min. Om jeg skal beskrive den vil jeg si den er mest shabby chic og romantisk. Jeg lager også kort i vintagestilen. Prosjektene mine er preget av mange lag papir, blonder, pynt og blomster. Jeg kan gjerne bruke stensiler og spray på det øverste laget papir for å gi en ekstra dimensjon til kortet. Jeg har merket at jeg liker best når kortene, til tross for mye pynt, ser «ryddig» ut, derfor har jeg sluttet å bruke mye hvit gesso som en finisher på kortene mine. Tidligere svertet jeg ofte papirene, men har mer og mer gått bort fra det også. Svertingen kommer fram når jeg ønsker å lage kort i vintagestilen. Da synes jeg den er et must.

Stilen min har helt klart endret seg fra jeg begynte å scrappe og fram til i dag. I begynnelsen var kortene svært enkle. Mange stempeltrykk som ble embosset. Husker enda hvor fascinert jeg var av embossing! Magisk rett og slett. Det var utrolig hot med splittbinders og eyelets, så det ble flittig brukt kan jeg huske. Alle kortene var 6×6 inch. Nesten uten unntak! Nå scrapper jeg så og si ikke i dette formatet lengre. Jeg tror vi scrappere er i stadig utvikling og bevegelse fra der vi er. Jo mere man scrapper, jo mere erfaring får man og formes sakte men sikkert i ulike retninger. Det er det som er så spennende med å være kreativ!

Hva inspirerer deg? Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg kan finne inspirasjon i så mye, og elsker å se på andres kreasjoner. Stilarter jeg føler jeg ikke mestrer gir meg faktisk mest inspirasjon til å være kreativ! Høres kanskje rart ut, men sånn er det. Jeg tiltrekkes farger jeg ikke får til å bruke også, og lar meg stadig fascinere av alt det vakre andre skaper.  Stadig slår tanken meg; «Jøss, gult er virkelig en vakker farge. Skulle ønske jeg fikk til å lage noe med gult», eller; «WOW!, tenk om jeg hadde fiksa stilarten clean and simple eller den mere grafiske stilarten! DET hadde vært noe!» Kanskje er det sånn at man vil ha det man selv ikke har?

Det er så utrolig mange dyktige scrappere der ute! Derfor synes jeg det blir vanskelig, ja rett og slett urettferdig og umulig å bare nevne noen.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Jeg har alltid lyst til å lære noe nytt! Skulle ønske jeg lagde mere layouts. Kunne også tenkt meg til å være med på inspirerende mixed media kurs.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Om jeg skal se helt bort fra det jeg tror enhver scrapper behøver som; lim, kartong, skjærebrett, saks og linjal, blir listen seende slik ut;

  • Blomster
  • Blonder
  • Stempel
  • Mønsterark
  • Archival Ink

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Jeg er ikke noen utstyrsfreak som MÅ ha alt. Akkurat nå føler jeg at jeg har det jeg trenger. Når det kommer ny pynt, blomster, mønsterarkserier og så videre, blir jeg ganske gira, men jeg er så heldig å få så mye fra endel av designteamene jeg er på at jeg nesten aldri tenker på å kjøpe noe nytt. Jeg tar av noen ganger i året når jeg møter Ett Trykk gjengen på messa eller på møte. DA handler jeg med begge hendene. Har med ekstra stor koffert for å få plass til alt!

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Det er flere jeg kunne tenkt meg å møte. Finnabair/ Anna Dabrowska blandt annet. Jeg skulle så gjerne lært mere mixed media. Tiffany Solorio er ei dame jeg synes er utrolig dyktig. Tenker jeg kunne lært masse av henne! Elena Mogun har også en stil som jeg synes er spennende.

Hvordan er din scrappeplass?
Jeg har et eget hobbyrom, og det er jeg så takknemlig for. Det er ikke så stort, cirka 12 kvadrat, men her har jeg alt jeg trenger. Stort bord, hyller og racks til oppbevaring. Egne små trillebord til Big shot og symaskin rett ved bordet mitt. Jeg har fått plass til fototelt og små lamper som alltid står klart. Jeg er på mange designteam og er avhengig av å ha lett tilgang til en plass å ta bra bilder på uten at jeg må styre så mye. Jeg skulle ønske jeg hadde det superryddig og estetisk vakkert her inne, men det funker ikke. Jeg må se det jeg har, og ha det innen rekkevidde ellers blir det ikke brukt er min erfaring.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Min blogg heter Cathrines hjerte
Dere kan finne meg på Instagram under navnet cathrine_sandvik.
Jeg har også konto på Pinterest.

Foto: Cathrine Sandvik
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA