NORDSTJERNEN: ELISABETH FRA NORGE

0 1,413

Elisabeth er en allsidig og engasjert papirkunstner. Hun startet med scrapbooking og lagde kun layouts, deretter ble det mer og mer Project Life. Da fant hun ut at hun like gjerne også kunne lage kort siden PL er små kort. Som sagt så gjort, og nå lager Elisabeth alt dette i tillegg til tags, ATC og 3D-prosjekter. Da er det ikke så rart at hun forsøker å finne litt tid til papirhobbyen hver eneste dag. Vi er glade for å ha Elisabeth med oss i The Paper Crafting i dag. 

WP_20150525_21_52_26_RawHva er ditt navn?
Hei. Jeg er Elisabeth Hatlen

Hvor bor du?
Jeg bor i Brusdalen, like utenfor Ålesund kommune. En idyllisk plass, med utsikt til Brusdalsvannet og fjellene som omkranser oss. Naturen i mitt hjerte.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Jeg har en blogg som heter: www.projectlife.no
Er også på youtube, men ikke så mye den blir brukt ennå. Men har planer om å endre på dette snart.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Alt. Da jeg begynte med scrapping, var det kun layouts jeg lagde, kort var absolutt ikke i min kategori. Syntes det virket så utrolig kjedelig å bruke så mye tid på noe så lite. Så kom PL (Project Life) og det har virkelig blitt min store lidenskap. Så en dag ble jeg sittende og tenke at wow, PL er jo små kort hele veien, hvorfor lager ikke jeg kort? Og med 4-5 barn i huset blir det uendelig mange selskap som krever kort. Så da var den terskelen også brutt. Lager også av og til noen 3D-prosjekter. Men Project Life er min store lidenskap. Lager også tags og ATC-kort for egen hygge. Og noen blir brukt i PL-sammenheng. Andre blir gitt bort med en liten gave.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg begynte å lage layouts til min nieses konfirmasjon i 2008.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg sydde mitt første klesplagg når jeg var 12 år, så begynte jeg å brodere eller holdt på med andre hobbyting. Som perlebroderi og maling og så videre. Har så lenge jeg kan huske samlet på billetter og brosjyrer fra ferieturer og laget feriebøker med bilder og det jeg plukket med meg. Det jeg vil kalle scrapping light. I slutten av 2007 fikk jeg høre om en lokal scrappebutikk av en kollega, og da var jeg hekta etter første besøk. Begynte for alvor å scrappe etter nyttår 2008. Laget to album med totalt 60 sider til min nieses konfirmasjon i mai 2008. Så det ble en pangstart kan man vel si.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Jeg har plukket litt forskjellig.

Bilde 3
Har tatt med ett kort jeg bare måtte lage. Inspirasjonen her var resin rammen.
Bilde 4
Så har jeg selvfølgelig Project Life. Her er min inspirasjon bildene og veldig ofte er de av barna. Jeg er veldig glad i farger, så en fargerik side er på sin plass.
Bilde 5
I det siste har jeg også fått opp øynene for pl sider i sort/hvitt med en kontrastfarge. Det er ikke alle bilder som passer til denne stilen, men mange bilder blir også finere når de er i sort/hvitt.
Bilde 6
Av 3D-prosjekt har jeg valgt toget jeg laget til jul i fjor. Det var kjempegøy. Dette ble laget på ett treff der oppgaven var jul med hjul. I mitt hode måtte det bare bli ett tog da.

Bilde 7Holder du på med papirhobbyen ofte?
Helst hver dag. Det er mitt pusterom i hverdagen. Etter leggetid for barna er det scrappetid. Og hvert ledige sekund går med til scrapping. I sommer tok jeg også med meg scrappesakene på biltur. Ble en effektiv tur, med 15 kort til barnebursdagseska.

Hvordan er din scrappeplass?
Rotete og inspirerende. Kreativt kaos. Den er på stua på spisebordet. Tatt bort noen stuemøbler for å få plass til scrappesakene mine. Det fine med å ha den på stua, er at jeg får utnyttet hvert eneste pusterom. Når barna ser litt på tv, spiser kvelds, leker seg fint i lag… Da kan jeg scrappe, men samtidig være sammen med de. Jeg holder alltid på med ett prosjekt, PL-side eller kort, som trenger bare litt arbeid, sånn at jeg kan bedømme det og tenke ut neste trekk, mens jeg gjør andre ting. Hadde scrappeplassen i ett rom i garasjen før, men det ble aldri brukt. Da gikk jeg ut og hentet det jeg skulle jobbe med, for så å sitte på stua. Så det var tungvint.

2016-08-18 17.50.36

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Denne er vanskelig. Jeg blir inspirert av alt og ingenting. Det er så mange flinke scrappere der ute. Og jeg kan ikke si at noen få inspirerer mer enn andre, for det blir så feil. Jeg er daglig innom forskjellige forum på Facebook, og Pinterest. Det er alltid noe inspirasjon å finne der. Skulle jeg skrevet liste her, hadde den blitt veldig lang.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jeg er så heldig å være med som designer i fire forskjellige team. Papirlosjen, Scrapomania, Project Life i Norge, og Barnemix. Dette gir meg masse inspirasjon i form av tema/inspirasjonsbilde vi skal følge. De andre i teamene inspirerer også veldig. Og jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått denne sjansen.

Foto: Elisabeth Hatlen
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA