NORDSTJERNEN: HELENA FRA SVERIGE

0 614

15146907_252960465119073_986338932_o

Helena fra Sverige har nylig begynt å lage Art Journal etter inspirasjon fra Vicki Papaioannou. I hennes Art Journal lager Helena en ny side hver måned. I tillegg liker Helena å lage kort og lerret. Kortlagingen begynte hun med for rundt fire år siden og en av Helenas største inspirasjonskilder når det gjelder kort er Sari Hanninen. Helena liker å lage kort hvor hun bygger opp en scene/et landskap, gjerne med sterke og klare farger. Vi er glade for å kunne presentere Helena for dere i dag. 

15127400_252959975119122_1898578876_o
Helena Stanser

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jag heter Helena Stanser och bor strax utanför Nyköping i Sverige.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag har alltid hållit på med olika kreativa projekt sedan barndomen. För ca 4 år sedan besökte jag en workshop som min systerdotter och hennes väninna hade på biblioteket i Oxelösund. Det var första gången jag provade på att göra egna kort, och jag fastnade genast. Jag var på några lokala träffar här i trakten men på grund av mitt arbete har jag svårt att komma iväg på kvällarna. Då upptäckte jag alla underbara papercrafters runt om i världen som har egna youtube-kanaler. Där har jag lärt mig så mycket!

Hva slags papirhobby holder du på med?
Till en början gjorde jag bara kort, nu har jag provat mixed media på canvas. Nytt för i år har varit min Artjournal , jag har gjort ett uppslag för varje månad, det har varit jättekul. 

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag sitter och pysslar så ofta jag kan och orkar, har haft svårt ett tag på grund av sjukdom. 

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jag har ingen särskild stil på det jag gör. Jag gillar att prova nya tekniker och stilar.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Min mixed media canvas älskar jag för att den är vacker och passar så bra i vårat sovrum. Min Artjournal betyder mycket för mig, den speglar mitt år som har gått månad för månad. Alla mina kort har alltid betytt mycket för mig. De första åren kunde jag inte skiljas från något av dem! Men nu kan jag släppa iväg dem, med lite saknad förstås.

14976205_252960128452440_316742771_o

Artikkelen fortsetter på neste side.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA