NORDSTJERNEN: LINDA FRA NORGE

1 1,455

Linda, eller Linola som mange kjenner henne som, startet med scrapping allerede i 2004. Mannen hennes har en egen definisjon på scrapping: Det er å lage album med mest mulig pynt og minst mulig bilder per side. For Linda har hobbyen etterhvert utviklet seg til å bli en livsstil – hun scrapper, planlegger treff, filmer og redigerer scrappevideoer og hun er aktivt med i blant annet “Project Life i Norge”. Vi er glade for å kunne presentere Linda og hennes flotte papirprosjekter i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg  er Linda, mamma til tre, hjemmeværende scrappende mamma og utpreget dårlig husmor. Jeg er fra Kristiansund, bor nå på Stord der jeg blir værende.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg startet med scrapping i begynnelsen av 2004. Da var jeg gravid med eldstebarnet, og som ufrivillig barnløs med en spontan graviditet så skulle alt dokumenteres.

Jeg visste ikke hva som fantes der ute så jeg hadde en bok med svarte ark som jeg limte inn bilder og klistremerker i. Etterhvert som jeg oppdaget den store scrappeverdenen på nett ble det mer og mer utstyr. 

Og mannen har etterhvert utviklet en definisjon på hva scrapping er når han skal forklare begrepet: Det er å lage album med mest mulig pynt og minst mulig bilder per side.

Men han synes det er veldig kjekt, og er veldig støttende i min scrappeverden, han flytter scrapperom med meg, han drar på kofferter når jeg skal på treff og han er bordansvarlig på treffet. Det vil si han henter og leverer bord vi leier til treffet.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg driver med lommescrapping og layouter. Jeg påstår hardnakket at jeg ikke lager kort, og vil nok aldri si at jeg er en kortlager, men det blir både 2 og 10 kort som blir laget med ujevne mellomrom.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Scrappingen er mer en livsstil enn en hobby, og all ledig tid går med til scrapping. Enten ved å scrappe, eller redigering av filmer, eller planlegge scrappetreff som jeg arrangerer.

Treffet mitt “Stordascrappen-treff” har to voksentreff i året, da er det rundt 80 damer som samles i en gymsal, der vi bobler over med inspirasjon. Treffet mitt arrangerer også barnescrappetreff 1-2 ganger i året. 

Ellers har jeg en liten forkjærlighet til Minc-maskinen min, og har opprettet en gruppe for Heidi Swapp Minc på Facebook, som nå har over 1000 medlemmer. 

Jeg liker ellers å lage filmer, og filmer mye av det som skjer på scrapperommet mitt.

Jeg oppdaget lommescrapping januar 2014, og opprettet kjapt Facebookgruppen Project life i Norge, og fikk kjapt med meg noen flotte jenter og vi startet bloggen Projectlifeinorge.blogspot.no, nå til våren feirer bloggen 3 år. Vi er i dag ett team på 9 stykker som utgjør Project life i Norge. 

Navnet er ganske misvisende for vi er en utfordringsblogg for hele Skandinavia, og 3 av 9 i teamet er svenske.

Jeg scrapper når jeg har tid, når mannen er hjemme fra sjøen så er jeg på scrapperommet daglig, når jeg er alene med ungene er jeg på scrapperommet når de er i barnehagen og skolen. Da blir det lite scrapping i helgene.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Stilen min, jeg vet ikke om jeg har en veldig definert stil, jeg er veldig glad i farger, og du finner ikke mye brunt og svart i mine prosjekter. Jeg jobber best når jeg har mange kriterier som må oppfylles, og jeg planlegger ikke – veien blir til mens jeg går. Glimmermist er mye brukt, jeg har elsket glimmermist siden jeg fikk den første flaska i hånda i 2008/09.

Jeg liker også å ha humor med på prosjektene mine.

 

Project Life “Home for Christmas”

Kort med Zalobobler

Layout med eplemuffins

Hva inspirerer deg?
Hva inspirerer meg? Alt… Jeg finner mye inspirasjon av å se andre scrappe, og ofte nye ferske scrappere, som gjerne ser ting på en annen måte enn vi som har scrappet lenge. På barnetreffene er det mye spennende å plukke opp. De tør å prøve og blir det feil så krøller de arket sammen eller bare rabler over. Men ja, jeg blir inspirert av veldig mye, jeg ser for eksempel ikke på tv, men på You Tube, så kan You Tube bare stå og gå fra video til video, og det er ett himmelrike av inspirasjon der ute.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Når det er papirdesignere jeg blir inspirert av så må jeg trekke fram Linn Sjåfjell. Ei dame jeg har digget i mange år, og som jeg har fått lov å bli kjent med. Jeg bobler over av ideer når jeg får snakket med henne.

Ellers er jeg så heldig at jeg kjenner og vet om mange scrappere som gir meg mye fin input.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Det er alltid kjekt å lære nye ting, og fargelegging av stempetrykk tror jeg er noe jeg kunne ha trengt litt opplæring av.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Glimmermist
Sytråd
Dies
Minc
Hvit kartong

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Min ønskeliste akkurat nå, jeg er faktisk ikke sikker, jeg har hatt bursdag for ikke så lenge siden, og da fikk jeg veldig mye kjekt.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Hvem kunne jeg tenkt meg å møte: Her må jeg få nevne Linn Sjåfjell igjen.  Ellers må det bli alle damene i teamene mine i Hobbykunst-Norge, Project life i Norge, og Canvas Corp Brands.

Hvordan er din scrappeplass?
Scrapperommet mitt er ett herlig kaos, det flyter, så mye i perioder at du ikke kan se gulvet, men jeg har stålkontroll og vet hvor ting er. Jeg har nå i høst flyttet rom fra ett ganske stort og upraktisk rom uten dagslys, til ett mindre men veldig praktisk rom med ett stort vindu som gir meg masse deilig dagslys.

Jeg har en liten film på You Tube om rommet, eller scrapcave som jeg sier. (Man er jo Batman-fan) Og når vi snakker om scrapcave, så kan jeg også fortelle at jeg har scrapmobil. Så når jeg og min venninne Mona skal på scrappetreff så kommer scrapmobilen og henter henne.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Min Facebookside: Linola, Facebook
Min You Tube-kanal: Linolas World, You Tube
Instagram: linolajujela, Instagram
Heidi Swapp Minc: Heidi Swapp Minc, Facebookgruppe

Project life i Norge 
Facebook: Project Life i Norge, Facebookgruppe
Blogg: Project Life i Norge, blogg

Foto/video: Linda 
Publisert med tillatelse

1 kommentar
  1. Linn Vibeke Sjåfjell skriver

    Åhh! *rørt* ♥♥♥ For en ære å bli nevnt av deg Linda. Vakre vene skjønner ikke hvordan jeg fortjener sånn heder fra deg. Du er et unikum uten sidestykke og har så stor bredde i kunnskap og ideer. Det er liksom ikke noe du ikke tørr prøve! Så får si back at ya babe ♥ Herlig artikkel og nyter dine glimrende videoer.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More