NORDSTJERNEN: LINE FRA NORGE

0 1,044

Line fra Norge begynte med papirhobby i 2010. Da laget hun et scrapbook-album i konfirmasjonsgave. Nå for tiden holder Line mest på med kortlaging, men hun har også begynt å lage esker. Nå har hun planer om å kombinere scrapping med maling på lerret. Vi er glade for å kunne presentere Line i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg heter Line Salomonsen, er 46 år, gift og har en sønn på 20 og kommer fra Trondheim. Jeg ufør på grunn av leddgikt, men jobber deltid i administrasjon i barnehage og skole. Jeg elsker å pusle med hobbyer og gjør det så ofte jeg kan. Tegning og maling har vært en interesse siden barndommen og jeg valgte derfor å ta kombinert allmennfag og tegning, form og farge på videregående.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg begynte med papirhobby i 2010 fordi en av mine nieser ønsket seg scrapbookalbum til konfirmasjonsgave. Etter det var jeg ikke særlig aktiv på papirfronten, bortsett fra å lage et kort i ny og ned, frem til i 2017. Da ble jeg medlem av ei koselig gruppe som heter «Scrapp og skravl på Facebook» og fikk inspirasjon til å holde på mer med papirhobby. Nåer jeg medlem av flere fine grupper.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg driver for det meste med kortlaging, men jeg har også begynt å lage esker. Det er kjempegøy. Jeg har planer om å bruke scrapping sammen med maling på lerret også. Da kombinerer man to favoritthobbyer og det blir aldri feil;)

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Så ofte som jeg kan og daglig når jeg har hatt mulighet. Jeg jobber periodevis og ved behov, så det har derfor variert hvor mye tid og energi jeg har hatt til hobby.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Tja, hva skal man si….? Ikke CAS og ikke «more is more», d.v.s veldig mye pynt. En mellomting, vil jeg si. Jeg liker det litt enkelt og rent, men tester fortsatt ut forskjellige ting og stilen vil nok derfor variere noe. Stilen har definitivt endret seg fra da jeg begynte, for man utvikler seg stadig….heldigvis.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?

Bilde 1. Morsdagskort. Dette er en favoritt fordi jeg er fornøyd med fargesammensetning og retrolooken. Dessuten var det jo til min mamma.

Bilde 2. Bursdagskort. Dette er en favoritt fordi jeg liker sammensetningen av farger, dekor og teksturen jeg fikk til i kjolen. Kortet passer godt til den som fikk det.

Bilde 3. Toffifeeske. Denne laget jeg nylig og dette er en favoritt fordi det er mitt første forsøk på å lage en slik eske. Er fornøyd med farger og pynt, lyseblå mot naturfarger. Litt nostalgisk, men likevel moderne og enkelt.

Bilde 4. Julekort. Dette er en favoritt fordi jeg ikke har brukt lilla i julekort før, men synes dette ble en fin kombinasjon og julete likevel.

Bilde 5. Høstkort. Laget nylig til The Paper Events’ online konkurranse på World Card Making Day. Jeg hadde aldri prøvd meg på ink blending før, men synes effekten ble fin selv om dette er helt vanlig blekk og sikkert dårlig teknikk.

Hva inspirerer deg?
Det er mye som kan inspirere. Man kan se et bilde av noe andre har laget, et fotografi, natur, farger, et menneske som du har lyst til å glede og ting som skjer i hverdagen generelt.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Det er mange, men jeg vil si at alle de flotte menneskene i gruppene jeg deltar i på Facebook er min største inspirasjon. Det er så mange flinke scrappere der ute, mange med egen blogg, og jeg er veldig takknemlig for at de deler av sin kreativitet og kunnskap.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Ja, masse! Nå har jeg lyst til å lære meg teknikker som involverer bruk av distress ink generelt. Jeg skal på drodlekurs hos Papiria i Trondheim snart og gleder meg masse til det.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Skjærebrett, godt lim, Big Shot, dies og saks. Så må man selvsagt ha papir….masse papir.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Distress ink i mange ulike farger, samt stensiler.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor
Oi, det er mange og vanskelig å plukke ut en enkelt. Jeg kunne uansett tenke meg å møte Tone K. og Inger som driver gruppa Scrapp og Skravl. Det er to hyggelige damer som gir mye av seg selv og er grunnen til at mange synes det er gøy å drive med scrapping. Det er den første gruppa jeg ble medlem av og der er det rom for alle.

Hvordan er din scrappeplass?
Stort sett organisert, men til tider svært rotete…haha.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jeg har planer om å lage egen Facebook-side, blogg eller hjemmeside, men har ikke kommet i gang. Jeg er på instagram : line.salomonsen. Har lagt ut litt der.

Foto: Line
Publisert med tillatelse

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA