NORDSTJERNEN: MARIE FRA SVERIGE

0 1,141

For mange skandinaviske scrappere er Marie Linder et kjent navn, både på grunn av hennes nydelige prosjekter, hennes kurs og ikke minst hennes populære You Tube-kanal. Marie startet med scrapbooking i 2010 og det hun liker aller best å lage er album. Men Marie lager også kort, ATCs, Art Journals, bokser og annet. Vi er glade for å kunne presentere dyktige Marie for dere i dag. 

lila-dar-jag-tittar-rakt-fram-kopia
Marie Linder

Hva är ditt navn?
Marie Linder

Hov bor du?
I Skåne, alltså i södra delen av Sverige. Jag är född i Malmö men flyttade till Sjöbo, cirka 5 mil från Malmö, i början på 1980-talet. Så nu bor jag mitt i Skåne, omgiven av en underbar natur.

Har du blogg/webside?
Jag har en kanal på YouTube “mariescrapbooking”: https://www.youtube.com/user/mariescrapbooking

Jag visar en ny video varje söndag, ibland s.k. show and tell och ibland beskrivningar/tutorials.  Genom åren har det blivit lite mer än 300 videos. Jag bestämde mig redan från början att prata svenska på mina videos. Det finns så mycket på engelska men så få video på svenska. I takt med att mina prenumeranter blivit fler och från fler länder har jag nu undertexter på engelska.  

Min blogg heter: “Min kreativa sida” adressen är: http://mariescrapbooking.blogspot.se/ och inläggen på bloggen kompletterar mina videos med materiallista, mer information osv.

Hva slags papirhobby holder då på med?
Jag försöker variera mitt skapande, jag har alltid varit nyfiken och älskar att lära mig nya saker, inte bara inom scrapbooking, utan i livet som sådant. Det jag fastnade för, när jag började med scrapbooking, var att göra album och det är nog fortfarande det jag tycker är allra roligast. Att designa själva albumet, klura ut trevliga vikningar för sidorna osv. Men nu gör jag det mesta såsom kort, ATC för utmaningar på Skaparlusten en gång i månaden, art journal där jag bl a är med i en grupp på Facebook med ny utmaning varje månad, boxar och lådor är också roligt att göra – gärna med album i, altrat, mixed media osv. Det jag gör minst är LO (Layouts) men får väl ta tag i det också.
Jag tycker också om att skifta stil – det finns så många fina papper i så många olika stilar att använda sig av. Min favorit är nog Vintage stilen.

Når begynte du med papirhobby?
Omkring 2010.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag hade varit på en resa till Skottland och ville ha ett album att sätta in mina foto i. Jag gjorde ett album med hjälp av kuvert, i olika kombinationer med chipboard som stomme. Ända sedan jag var liten har jag egentligen gjort mina fotoalbum som scrapbooking eller junk journals. Sparat på biljetter och annat och klistrat in.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Art journal: Jag tycker om brunt, vitt och beige med inslag av någon annan färg. Jag tycker också om att ha vita ytor på mina sidor. Den jag valt att visa heter “Captured in Time”. Jag kommer att visa en s.k. start-to-finish video på YouTube längre fram.

projekt-1-captured-in-time-art-journal-page

Boxar är roligt, och innehåller de då ett album blir det extra roligt. När man lyfter på locket får man en överraskning. Video: https://youtu.be/x7iiT4pv_aM

projekt-2-prima-stationers-desk-album-i-en-box

“Tidsresenären” och “Amerikaalbumet” är album som jag designat och haft kurser på. De är båda två stora album med plats för många foton. Papper från Prima “Timetraveller” och “Stationers Desk”. Video: https://youtu.be/vgnBTgKaiAA

projekt-3-album-tidsresenaren-och-amerika

Kuvertväska “Oh, so lovely” har spridit sig runt om i scrapvärlden. Jag har en s.k. tutorial/beskrivning på YouTube som har setts av många runt om i världen. Video: https://www.youtube.com/watch?v=Qu_1Qb_y0Ws&t=223s

projekt-4-kuvertvaska-oh-so-lovely
Holder du på med papirhobbyen ofte?
Det är mitt sätt att koppla av, rensa hjärnan och må bra – så svaret på den frågan måste bli: ja!

Hvordan er din scrappeplass?
Jag har inget scraprum utan står vid min diskbänk och använder mitt köksbord som avlastningsyta. Jag tycker om att stå och arbeta, jag får mer överblick över mitt projekt då. Det blir lätt rörigt när jag arbetar men jag plockar undan efter mig efter varje gång, nästan.

Kan du nevne noen skandinavisk papirkunstnere du inspireras av?
Det finns många duktiga scrappare i Skandinavien och många trevliga bloggar men jag tycker om att titta på YouTube och vad jag vet så finns inte så många scrappare från de skandinaviska länderna där. Men i Norge finns Xannero1 som gör väldigt fina projekt, många med papper från G45.

Andre opplysninger du önsker å få med i presentasjonen?
Jag är DT för Skaparlusten och har genom åren förstått hur mycket jag tycker om att hålla kurser och workshops. Att få träffa härliga kreativa människor är underbart och så givande. Jag tycker om att se kursdeltagarnas glädje när de får ihop ett fint album eller en fin sida i en art journal. Det sista året har jag och Pysselbitan (en annan kreativ person) tillsammans haft kurser både i Skåne och i Stockholm, dag 1 gör vi ett album från grunden och dag 2 gör vi Mixed Media dekorationer i albumet.

 
 
Foto: Marie Linder
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA