NORDSTJERNEN: MONICA FRA NORGE

0 858

Monica fra Norge hadde sitt første møte med papirhobby i 1993, og det var pergamano hun først startet med. Senere startet Monica med scrapping. På  scrappetreff på Golsfjellet ble hun kjent med flere andre scrappere, blant andre Kirsten og Betina som begge er med i The Paper Crafting. Vi er glade for å kunne presentere Monica og hennes flotte kort i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jeg er ei jente /dame på 46 år. Har 5 gutter i alderen 25 – 10 år , gift og bosatt på Nesbyen i Hallingdal. Norges varmeste sted. I følge min mor har jeg alltid tegnet, fargelagt og drevet med kreative krumspring. Har ikke antall på hvor mange fargebøker og fargeblyanter jeg har fått opp igjennom årene.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
I 1993 kom jeg over noe så spennende som Pergamano. Der er pergamentpapir som jeg brukte maling, tusjer og div andre materialer på og skapte mange kort i forskjellige varianter. Dette kom vel egentlig fra Nederland og jeg så tilfeldig et innlegg på tv fra Norge Rundt og så en dame som drev med dette.
Jeg tok kontakt med henne og da hadde hun ikke hørt om andre i Norge som drev med dett på den tiden. Damen kom selv fra Nederland og tok den hobbyen med derifra til Norge. Jeg ble bitt av basillen og reiste til Danmark for å bli autorisert Pergamano lærer.
Lærte mye og begynte å utvikle meg på egen hånd og plutselig ramlet jeg over scrapping og dermed var jeg solgt…

Jeg visste ikke om noen andre i nærheten som drev med scrapping. De fleste drev vel mulig med album og pyntet litt rundt bilder og det var ikke noe for meg så jeg satt nå og puslet alene.
Det var en tilfeldighet at jeg fikk høre om et scrappetreff på Golsfjellet. Da bestemte jeg meg at dette skal jeg da reise på for å se om jeg det var noe for meg. Som sagt så gjort jeg pakket bilen med alle mine saker som faktisk hadde blitt veldig mye på veldig kort tid. Her snakker vi om full bil av alt mulig jeg hadde skaffet meg på 3 måneder og jaaaaa bilen var full, en stasjonsvogn. Gubben lurte på om jeg skulle flytte.

Jeg satte meg i bilen og kjørte oppover mot Gol. Kjente ikke en sjel så sommerfuglene hadde et forferdelig leven i magen og hjertet pumpet godt. Siden det ikke var så langt hjem igjen trøstet jeg meg selv om at det var jo bare å reise om det ikke gikk bra.
Mine redsler ble ganske raskt leget da jeg går rett på Betina Oslund som nå er en god venn av meg. Jeg ble tatt imot med åpne armer og ble raskt en del av Staverns- gjengen.
Her var også mitt første møte med Kirsten Hyde, Gunn-Eirill, Kristina og Ida som eier Scrappehjertet.
Jeg hadde en fantastisk helg og den tenker jeg fortsatt på. Magemusklene mine har aldri hatt det så vondt, for jammen fikk de trent seg hele helgen.

Jeg laget på denne tiden bare røffe guttekort som for meg var veldig naturlig siden jeg bare hadde en flokk med gutter.
Så søte delikate kort var ikke noe for meg.
Jeg hadde aldri tatt i en blomst og hadde heller ikke en eneste blomst med i flyttelasset mitt til Golstreffet. Da har det seg sånn at Kirsten Hyde selvfølgelig kommer med en utfordring om at jeg skulle bruke blomster..
Ja sånn kan det gå og jammen lager jeg nå likegodt et kort med masse blomster som et guttekort.
Så alle disse blomsterkortene som nå har blitt laget og ligger ute på nettet kan vel egentlig Kirsten Hyde få skylden for. Hun mente jeg hadde en bratt læringskurve fra allergisk mot blomster til faktisk nå å bruke Heartfelt sine blomster sett og lage blomstene selv.
Men veldig morsomt når man blir tatt ut av sin komfort sone.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Stilen min har nok forandret seg mye på den tiden jeg har laget kort. Fra bare guttekort, til jenter med mye bling, egenproduserte blomster, og jeg bare elsker å bruke sugerør. Det syns jeg gir en så tøff effekt så jeg er litt hekta der altså.
Jeg er også litt steil på at alle sider på kortene skal pyntes med paneler. Lager alltid et flott stempeltrykk som passer til anledningen og et skrivefelt på den andre siden slik at avsender kan selv skrive noe. For meg er ikke et kort ferdig om man ikke gjør seg flid med alle sider. Kanskje noen syns jeg er sær men det får så være. Jeg liker at ting er gjennomførte.

Jeg har også vært så heldig at jeg ble plukket ut til å være gjestedesigner hos Huldra Stempler så jeg bruker ofte disse tekstene på kortene mine. De har mange flotte stempler og de passer til alle anledninger. Noen er litt rampete og det er så morsomme å bruke.

jeg elsker å bruke rester, gjerne andre sine rester er det beste. Jeg setter da sammen farger og mønster og tryller frem nye kort.En god venn av meg Gro Johannesen Lervik gav meg et navn i sin blogg en godhjertet støvsuger. Fineste navnet jeg har fått på lenge. Hun kaster glatt restene sine over til meg når vi er på treff. Andre navn har vært restedronninga så mange går forbi pulten min på treff og legger igjen rester og jeg blir da så lykkelig.
Så jeg kaster altså ingenting.

Hva inspirerer deg?
Jeg kan bli inspirert av så mye. Et kort eller prosjekt jeg har sett andre laget, snapper opp ideer både her og der egentlig. Mye flotte scrappere der ute som man kan bli inspirert av. Noen ganger kan det bare være farger i mønsterark eller bilder som setter kreativiteten i sving.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg har egentlig mange gode venner i scrappemiljøet både fra treff i Stavern og Tønsberg som jeg inspireres av. Alle har sin egen stil og det syns jeg er så fantastisk når alle er så forskjellige dermed mange gode inspirasjonskilder. Listen min hadde blitt veldig lang om jeg skulle begynt å nevne navn, men regner med at de selv vet hvem jeg mener.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Det som står veldig høyt på lista er å lære meg Mixed Media det er noe jeg absolutt ønsker å lære meg.

Jeg har også lyst til å lære meg å bruke Copics tusjer. Mange flinke der ute som jeg gjerne kunne tenkt meg å vært på kurs hos. Driver å samler opp litt tusjer og har prøvd meg litt på egen hånd, men mye skal læres.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
5 produkter jeg ikke kan leve uten må jo være bigshoten min, alle diesene mine, heartfelt blomstersett, sugerør og lim/teip.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Øverst på min liste nå over scrappeting er flere studiolight dies. De er superflotte og man får disse i mange forskjellige former slik at selve kortbasene blir litt annet enn 15×15 og 10×20 som jeg stadig bruker. Dessuten liker jeg at man stanser bare alle delene ut og setter de sammen uten å måtte sitte å måle opp alle panelene.. Jeg har noen på vent som jeg gleder meg til å prøve ut.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
I vår scrappeverden kunne jeg gjerne likt å møtt Finnabair då hun er rå på Mixed Media så kurs med henne hadde vært fantastisk.

Hvordan er din scrappeplass?
For tiden er min scrappeplass på soverommet da mankoen på egne rom ble en manko da rommene ble fyllt opp av barn istedet. Så når de alle har flyttet ut er det vel håp om at jeg kan få et stort og flott rom bare for meg selv.

Foto: Monica
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More