NORDSTJERNEN: ROSE-MARIE FRA SVERIGE

1 1,367

Rose-Marie begynte med papirhobby for knapt ett år siden og det er ingen tvil om at hun har utviklet seg utrolig fort siden hun begynte. Rose-Marie lager mest kort, esker og album, men siden hun har lang erfaring fra grafisk design lager også egne illustrasjoner og designer digitale stempler. 

_ROSEHva er ditt navn?
Jag heter Rose-Marie Strandberg, men kallas Rose [Råse].

Hvor bor du?
Jag bor med min sambo Göran och våra tre döttrar Felicia 16, Wilma 14 och Stella 11, i Staffanstorp som ligger nere i Skåne i södra Sverige.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Min blogg hittar du på Scraprose

Hva slags papirhobby holder du på med?
Det har hittills mestadels blivit kort, askar och album. Gör även lite illustrationer och digitala stämplar.

Når begynte du med papirhobby?
Jag skulle säga att jag är en rookie på scrapbooking. Började för knappt ett år sedan med gå till hobbyaffären och köpa hem lite papper och annat för att göra ett ”välkommen till världen”-kort och därefter var jag fast. Det finns så mycket att upptäcka och lära sig i scrap-världen och jag har bara börjat skrapa lite på ytan ännu känns det som.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jag har alltid, så långt tillbaka jag kan minnas, älskat papper. Var aldrig så lycklig som barn som när jag satt med papper och penna i handen. Det har hållit i sig genom hela livet. Idag jobbar jag som grafisk formgivare. Har jobbat i den grafiska branschen i 25 år och har alltid haft förmånen att ha mitt yrke som mitt intresse. På jobbet formger jag oftast stora katalogproduktioner, tidningar, broschyrer mm under tidspress. Där är det alltid en deadline som måste följas. När jag väl sätter mig hemma med mitt scrappande skapar jag i min egen takt och jag har funnit ett lugn i denna min nya hobby som jag inte funnit med någonting annat. Jag kopplar bort allt annat och kan sitta och titta och känna på mina papper i timmar och prova mig fram till olika skapelser i lugn och ro.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?
Mitt första projekt som jag vill visa är en s.k. Explosion Box till ett dop. Den var så rolig att göra och dekorera med de små skorna på locket, barnvagnen inuti och “symbolerna” med små handskrivna önskningar för barnet. Inuti vagnen, under täcket, ligger den lilla dopgåvan. Ett fint dopminne. Jag har just nu nästan helt snöat in på Maja Designs underbara papper vilket även kommer att märkas i mitt nästa projekt.

Explosion_Box_bild3.indd

 

Explosion_Box_bild2.indd Explosion_Box_bild1.indd

Projekt nummer två är ett litet syskrin jag gjorde som inspiration till en bingoutmaning som jag själv ska hålla i. Att hålla i och även delta i olika utmaningar tycker jag är väldigt roligt.

_SYSKRIN
_SYSKRIN2

Mitt tredje projekt är ett julkort som jag gjorde för ett par veckor sedan till en julkortsutmaning. Ville göra något lite annorlunda som stack ut från mängden, men som ändå var min stil. Min stil – ja, det kan man väl kalla vintage. Kriterierna i utmaningen var att man måste ha med minst en tomte, -djur, -stjärna, -charm, -band/spets och -blomma.

_JULKORT

_JULKORT2

Till sist vill jag också visa ett exempel på digistämpel som jag gjort. Det är ett hus på Hjärtegatan 9. Har bl.a. ritat en hel serie med hus på Hjärtegatan. Jag använder Adobe Illustrator när jag ritar mina stämplar.

PR2.indd

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Så ofta det ges möjlighet med en stor familj. Sitter gärna uppe på kvällarna när barnen gått och lagt sig. Tiden rusar obemärkt förbi när man håller på och helt plötsligt upptäcker man att man suttit till långt ut på småtimmarna.

Hvordan er din scrappeplass?
Sitter oftast vid köksbordet och skapar. Tyvärr blir det ju då så att man är tvungen att städa undan alla saker när man tagit fram dem för att det inte ska bli fullständig kaos och för att även övriga familjen ska kunna få plats vid bordet. Så sent som i går kom min sambo med ett förslag han gått och klurat på en tid. Han vill att vi ska skärma av en del av vardagsrummet som är ganska avlångt och inreda en scraphörna till mig med skrivbord, hyllor och förvaring. Underbart! Detta får han en guldstjärna i kanten för!

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
När jag söker inspiration går jag oftast in på pinterest.com. Fast det händer då och då att jag tittar in på andras bloggar. Det finns så många som är otroligt duktiga! För att nämna några: Filharmonica,  Malin Ellegaard,  Veronica Svensson,  Annica Hedberg,  Sari Hänninen.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jag har en liten ”bucket list” när det gäller mitt scrappade som säkert kommer att utökas efter hand:

  1. Ett hobbyrum
    (eller åtminstone en egen scraphörna och det kan jag snart bocka av från denna lista :D)
  2. Att få ett DT-uppdrag
  3. Att satsa lite mer på digistämplar

 

Foto: Rose-Marie Strandberg
Publisert med tillatelse

1 kommentar
  1. dorte skriver

    fantastisk kreativ og dejlig inspirerende. har osse besøgt din blog. vild med dine digital houses

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA