NORDSTJERNEN: SANDRA FRA SVERIGE

0 663

Sandra fra Sverige startet med papirhobby i 2009, og som mange andre var det layouts av barna som var det første hun lagde. I dag lager Sandra mest kort, og hun er spesielt glad i å lage julekort. Det kan hun gjøre til langt på natt i førjulstiden. Vi er glade for å kunne presentere Sandra og hennes herlige julekort i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Jag heter Sandra Särnholm och jag bor i en liten by som heter Alfta som ligger i Hälsingland – Sverige. Där lever jag tillsammans med min man Tobias och våra två barn Liam och Thindra som är 14 och 12 år gamla i ett hus med våra 3 katter, en hund, en hamster och ett stort akvarium med fiskar. Vi tycker väldigt mycket om djur som ni kanske förstår.
Jag jobbar på en fönsterfabrik som heter Svenska fönster och där är jag facklig ordförande på vår klubb GS-facket, så mitt vardagliga arbete går ut på att hjälpa våra medlemmar med deras olika funderingar om tex arbetsskador, löner, förhandlingar, arbetsmiljö och diverse ersättningar dom kan få ut i sitt medlemskap. Jag är även ute och informerar om försäkringar på andra arbetsplatser runt om i hela Gävleborg.  Så mitt arbete är ganska varierande där jag träffar väldigt många trevliga människor.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Första gången jag provade på scrapbooking var på en mammaträff på Svenska kyrkan i Alfta som jag brukade gå på. Efter att vi fått testa att använda en Cuttlebug på en sådan träff vart jag helt såld för den här hobbyn. Jag tänkte att en sådan måste jag spara ihop pengar till så jag kan köpa. Jag tror den här träffen någon gång 2009. I början skapade jag mest LO på barnen och efter några år vart det att jag över gick till kort och min absoluta favorit är att göra julkort! 2010-09-16 startade jag upp min blogg som heter Pysselsandra där visar jag upp mycket av det jag skapar men långt ifrån allt då tiden inte riktigt räcker till för att lägga ut allt. Jag vill också påpeka att jag inte riktig känner mig bekväm med att blogga efter som jag har svår med att formulera mig i skrift efter som jag är dyslektiker så jag har alltid haft svårt för att stava. Men fattade till sist mod till mig och trots detta handikapp så startade jag min blogg. Man får ha överseende med att det förekommer lite felstavningar här och där, tanken med den är ju att få visa upp mina alster för alla er andra.

Hva slags papirhobby holder du på med? Holder du på med papirhobbyen ofte?
Nu för tiden gör jag nästan bara kort när jag pysslar. Antingen får jag beställningar från vänner och bekanta eller så gör jag kort för att ge bort själv. Just nu är det högproduktion av julkorten som är min absoluta favoritsysselsättning! Jag älskar julen och därför älskar jag också att göra julkort! Jag kan sitta långt in på natten för att få göra bara ett julkort till fast jag vet att väckarklockan snart ringer. Men annars under året så är jag inte lika manisk med mitt pysslande utan då är det väldigt varierande och under sommaren pysslar jag väldigt lite efter som jag har svårt att vara inomhus när det är fint väder ute.  Och då lockar även trädgårdsarbetet mig istället.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Någon särskild stil vet jag inte om jag har som jag tänk på själv i alla fall. Men jag tycker om att ha mycket detaljer med på mina kort fast jag tycker andra gör jätte fina stilrena kort har jag personligen svårt att hålla nere på dekorationerna och detaljer. Jag vet att det blir nästa för mycket ibland men det är kanske det som är just min stil. Ser jag tillbaks och tittar på hur det såg ut när jag började med detta så ser jag att jag har tagit några steg fram i mitt pysslande i alla fall, men så kommer det så mycket nya roliga produkter hela tiden också som inte fans när jag började för ca 9år sedan. Och sedan kan man få mycket mer inspiration i dag från andra scrappare och via internet. När jag pysslar går jag ofta igång på en känsla när jag sätter mig i mitt pysselrum och då tittar jag bara på mina olika papper, dies och stämplar och sedan brukar inspirationen komma av sig skälv. Ibland får jag ut och kika runt lite på olika forum för att hitta inspiration men ofta så kommer det bara utav sig själv när jag tittar på mina saker.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Min första stora inspiratör var Ingvild Bolme med sina fantastiska LO som hon skapade när jag började med just den här hobbyn. Dom är alltid så detaljrika och romantiska hennes LO. Annars följer jag många bra scrappvänner på deras fina bloggar. Vill inte välja ut någon särskild för jag får inspiration av alla på olika sätt. Något jag inte har testat på en men som jag blev lite nyfiken på nu den senaste scrappträffen jag var med på i Bollnäs var Copic markers pennorna. Själv brukar jag använda Distress ink pennorna när jag färglägger men nu såg jag på när min bordskamrat satt och färglade med dessa underbara pennor och jag vart lite inspirerad att vilja prova på dessa själv. Så kanske jag får lära mig att färglägga med sådana i framtiden.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Fem produkter jag inte kan leva utan i mitt pysselrum är så klart min Cuttlebug, mina dies, bra lim, papper i variation och min pincett. Med detta så klarar jag mig väldigt långt när jag pysslar. Men fick jag önska mig något så vore det någon digital skärmaskin av något slag. Men efter som jag är ganska oteknisk av mig måste det vara en skärmaskin som är lättanvänd och gärna att det går att koppla telefonen till den så man slipper ha en dator för att använda den. Så en har jag inte investerat i någon för jag har inte lyckats välja ut vilken som passar bäst för mig.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Fick jag chansen att träffa någon känd scrappare så skulle jag välja Tim Holtz. Jag skulle så gärna villa se allt fint han skapar med sitt eget märke och få chansen att fråga han om dom lika teknikerna han jobbar med. Men samtidigt finns det massor av andra inspirerande Scrappare som jag gärna skulle vilja träffa i mitt liv, men måste jag bara välja en får det bli Tim Holtz.

Hvordan er din scrappeplass?

Jag har ett stort pysselrum som jag fixade i ordning efter jag hade drabbades utav hudcancer i början av 2011. När jag viste att dom fått bort all cancer från min kropp bestämde jag mig för att kosta på mig ett stort fint pysselrum som tidigare hade varit vårt gästrum här hemma. Detta fick bli mitt läknings rum för att jag skulle hitta tillbaka och må bra igen ”Scrpbooking är ju balsam för själen” Och i mitt pysselrum har jag mina 2 symaskiner åt det ett hållet i rummet och min scrapphörna åt det andra hållet i rummet så valmöjligheten är stor för vad jag känner för att pyssla med. Jag brukar även ha min dotter Thindra med mig när hon vill vara med så då kan vi sitta där nere tillsammans, men hon tycker mera om att pärla med pärlor i olika former som armband eller pärlplattor t.ex.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Skulle ni vilja se mer av det jag skapar så hittar ni mig på:
Blogg: Pysselsandra
Pinterest – pysselsandra
Instagram-  #pysselsandra
Facebook – Sandra Särnholm + olika grupper som t.ex. Scrappare, Scrapforum, Scrappare och pysslare.

Foto: Sandra 
Publisert med tillatelse

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More