NORDSTJERNEN: SARI FRA SVERIGE

0 1,638

Sari Hänninen er et kjent navn i den skandinaviske scrappeverdenen. Sari har holdt på med papirhobby i ti år og er svært aktiv i miljøet. Sari har egen blogg, You Tube-kanal og hun er administrator for en rekke Facebook-grupper om papirhobby. I tillegg holder hun kurs. Saris flotte papirprosjekter er ofte laget i “Steam Punk”-stil og hun liker godt å eksperimentere med ulike stemplingsteknikker. Vi er glade for å kunne presentere Sari i The Paper Crafting i dag. 

sari-hosten-2016-1Hva er ditt navn?
Mitt namn är Sari Hänninen. Jag kallar mig för thenorsugirl i pysselsammanhang.

Hvor bor du?
Jag bor i Göteborg, Sverige.

Har du blogg/webside, og hva er adressen til den?
Jag har en blogg: The norsu girl crafts

Hva slags papirhobby holder du på med?
Jag testar gärna allt, både enkla och väldekorerade kort, specialvikta kort, layouter, mixed media, project life och alter (saker som man kan dekorera hemmet med). Jag gillar speciellt steampunkstilen med kugghjul och tekniska finurligheter och möjigheten att förvandla utseendet på något alldagligt till något annorlunda. Jag gillar också att leka med olika stämplingstekniker, att kollagestämpla och att skapa egna mönsterpapper. Jag gillar helt enkelt att lära mig olika tekniker inom papperspysslet över lag.

Når begynte du med papirhobby?
Jag började för ca 10 år sedan.

Hvorfor begynte du med papirhobby?
Efter att ha bedrivit kvällskurser i tolv år, var det dags att hitta något annat att förena både skrivande, fotograferande och det konstnärliga i.
Jag är en person som gillar att ha saker att göra, och scrapbooking var något som började bli i ropet runt 2005-2006. Jag gillade idén att kunna ta vara på gamla minnen och vara vara kreativ i processen. Det började med en elefantstämpel och en liten spindelstämpel, stämpelfärg, mönsterpapper och en bok om scrapbooking. Sen gick det rätt så snabbt att fylla halva hemmet med stansmallar, papper, stämplar, stämpeldynor, blommor, verktyg m m.

Kan du fortelle litt om prosjektene du har valgt å presentere i The Paper Crafting?

Specialvikt kort
Specialvikta kort har varit min passion under många år. Det är roligt att försöka komma på nya sätt att vika kort på. Här är ett sidotrappstegskort med stämplar från Vilda Stamps.

trappstegskort-med-charlie-chaplin

Mixed media
Jag tycker om att experimentera med olika material, färger och dekorationer. Jag tycker speciellt mycket om att stansa ut ord ur mossgummi.

bla-mixed-media-tavla-1

Helvitt kort
Jag dras också till det rena och det enkla. Att göra helt vita kort är oerhört avkopplande och tillfredsställande. Det är kul att pynta korten med utstansade figurer, nät m m. Även här, kommer stämpeln från Vilda Stamps.

helvitt-kort

Alter – steampunk
Och till slut visar jag upp en altrad väska, i steampunkstil. Jag bara älskar tanken på industrialismen, kugghjul och gamla saker som kan ge något nytt liv.

steampunk-vaska-2

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Jag försöker göra något pyssligt varje vecka, men det är inte alltid inspirationen finns där, speciellt inte, när jag försöker ta hand om min hälsa, som är min första prioritet i livet just nu.

Hvordan er din scrappeplass?
Jag har pysselrummet uppe på ”vinden”, med snedtak, vilket gör att jag valt att förvara mestadelen av sakerna i byråar, för att kunna gömma undan dem och skapa en specifik plats för de flesta av sakerna.

pysselrummet-1pysselrummet-2

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jag har många skandinaviska scrap-idoler, och Anne Kristine Holt, Karita Vainio, Sylvia Mellander Ekman, Christina Hagström, Annelie Runesson och Lisbeth Bengtsson är några av dem.

Andre opplysninger du ønsker å få med i presentasjonen?
Jag har en youtube-kanal, där jag lägger upp filmer om saker jag har köpt, gjort eller håller på att göra, i en handledning: https://www.youtube.com/user/thenorsugirl
Den som följer mig på youtube, vet, att jag har är en oredigerad person. Jag gör något och så får det vara bra med det. Jag anammar Tim Holtz citat ”Embrace your imperfections”.
Jag lägger även upp mina alster på Pintrest och Instagram. Det går att söka efter mina mappar via mitt namn.
Därtill har jag startat en mängd grupper på Facebook, för att skapa olika forum för pysslande vänner.

Här är några exempel:
Stämpling – tips och tekniker som har med stämplande att göra
Scrappa nytt med gamla saker
Nya varor – scrapbooking och kortmakeri m m
Förvaring för scrapsaker

Specialvikta kort
Mixed media crafts
Steampunk crafts
Rena och enkla kort – clean and simple cards

Jag håller också i kurser då och då. Jag tycker att det är fantastiskt roligt att fortsätta med ”undervisningen” och träffa och inspireras av likasinnade.

Foto: Sari Hänninen
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA