NORDSTJERNEN: SYLVIA FRA SVERIGE

0 623

20161119_145507

Sylvias layouter er lekne, dristige og fargerike. Her er det lite blomster eller romantisk vintage, men heller et større fokus på lette, lyse layouts hvor et tema eller et bilde står i sentrum. Sylvia startet med scrapbooking allerede i 2003 da hun ble introdusert til hobbyen av en god venn. I dag holder hun på med hobbyen flere ganger i uken og hun mener den er en form for nødvendig terapi. Vi er glade for å kunne presentere Sylvia for dere i dag. 

1465137438802
Sylvia Mellander Ekman

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Hej, jag är Sylvia Mellander Ekman och jag bor i Kungsbacka, nära Göteborg tillsammans med min familj -make och två tonårsbarn. Förutom scrapbooking rör sig mitt liv runt så spretande ämnen som astrologi, LCHF, autism och böcker.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Sedan jag var liten har jag tyckt om att pyssla, rita, klippa och klistra och mitt intresse för detta har yttrat sig lite olika genom åren. Jag tror det var 2003 som jag blev fast i det underland som kallas scrapbooking. En god vän till mig tillhör mormonkyrkan, från vilken scrapbooking stammar, och introducerade mig i denna hobby. För mig är det en perfekt hobby, tror jag. Den kombinerar foton, minnen och skapande och sedan dess har jag på ena eller andra sättet skapat layouter i mängd. Jag vågar inte ens gissa hur många det blivit genom åren.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Det är layouter jag mest gör, främst kvadratiska, men ibland också i A4 eller andra format. Det händer också att jag gör minialbum.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
För mig är scrapbooking en nödvändig slags terapi, antar jag. Jag behöver vara för mig själv och ägna mig åt skapande, hamna i ett flow, åtminstone nån gång i veckan, oftast mer.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Min stil varierar, men graviterar nog mest runt det färgglada, ljusa, eklektiska. Jag tycker om att arbeta från moodboards t ex och försöka skapa en stämning som passar mitt tema eller mitt foto.Jag scrappar vårt vardagsliv i familjen men kanske oftare något jag tänkt på eller reflekterat kring, nästan lite dagboksaktigt ibland.

Min stil har givetvis förändrat sig med tiden, från ganska platta layouter med mycket mönsterpapper, via många layouter i mixed mediastil tunga av texturpasta och mist, till mina nyare mer lättare skapelser med mycket lager och mer begränsat med media. Som en röd tråd, dock, går min stil igenom. Där finns nästan inga blommor och romantisk vintage.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Några favoritlayouter: Här är några av de layouter jag gjort under de här åren. Jag har valt att visa just dem, för det är sådana som återspeglar min stil. Några har jag “lekt fram” och andra har jag haft en ganska tydlig bild i förväg hur jag ville ha dem. Båda sätten att arbeta tilltalar mig. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Artikkelen fortsetter på neste side.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA