NORDSTJERNEN: SYLVIA FRA SVERIGE

0 1,329

Sylvias layouter er lekne, dristige og fargerike. Her er det lite blomster eller romantisk vintage, men heller et større fokus på lette, lyse layouts hvor et tema eller et bilde står i sentrum. Sylvia startet med scrapbooking allerede i 2003 da hun ble introdusert til hobbyen av en god venn. I dag holder hun på med hobbyen flere ganger i uken og hun mener den er en form for nødvendig terapi. Vi er glade for å kunne presentere Sylvia for dere i dag. 

1465137438802
Sylvia Mellander Ekman

Hvem er du? Fortell litt om deg selv.
Hej, jag är Sylvia Mellander Ekman och jag bor i Kungsbacka, nära Göteborg tillsammans med min familj -make och två tonårsbarn. Förutom scrapbooking rör sig mitt liv runt så spretande ämnen som astrologi, LCHF, autism och böcker.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Sedan jag var liten har jag tyckt om att pyssla, rita, klippa och klistra och mitt intresse för detta har yttrat sig lite olika genom åren. Jag tror det var 2003 som jag blev fast i det underland som kallas scrapbooking. En god vän till mig tillhör mormonkyrkan, från vilken scrapbooking stammar, och introducerade mig i denna hobby. För mig är det en perfekt hobby, tror jag. Den kombinerar foton, minnen och skapande och sedan dess har jag på ena eller andra sättet skapat layouter i mängd. Jag vågar inte ens gissa hur många det blivit genom åren.

Hva slags papirhobby holder du på med?
Det är layouter jag mest gör, främst kvadratiska, men ibland också i A4 eller andra format. Det händer också att jag gör minialbum.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
För mig är scrapbooking en nödvändig slags terapi, antar jag. Jag behöver vara för mig själv och ägna mig åt skapande, hamna i ett flow, åtminstone nån gång i veckan, oftast mer.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Min stil varierar, men graviterar nog mest runt det färgglada, ljusa, eklektiska. Jag tycker om att arbeta från moodboards t ex och försöka skapa en stämning som passar mitt tema eller mitt foto.Jag scrappar vårt vardagsliv i familjen men kanske oftare något jag tänkt på eller reflekterat kring, nästan lite dagboksaktigt ibland.

Min stil har givetvis förändrat sig med tiden, från ganska platta layouter med mycket mönsterpapper, via många layouter i mixed mediastil tunga av texturpasta och mist, till mina nyare mer lättare skapelser med mycket lager och mer begränsat med media. Som en röd tråd, dock, går min stil igenom. Där finns nästan inga blommor och romantisk vintage.

Vis oss 3-5 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?
Några favoritlayouter: Här är några av de layouter jag gjort under de här åren. Jag har valt att visa just dem, för det är sådana som återspeglar min stil. Några har jag “lekt fram” och andra har jag haft en ganska tydlig bild i förväg hur jag ville ha dem. Båda sätten att arbeta tilltalar mig. 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

215-800 2118 20161119_145507

20161119_145636

Hva inspirerer deg?
Inspiration når mig från nästan överallt. Jag har svackor när jag tror min Mojo har tagit långsemester, och när jag går igenom tider av stress och trötthet kan jag vara synnerligen oinspirerad. Annars kan nästan vad som helst inspirera mig. Det kan vara naturen, musik, annan konst, poesi eller film. Jag använder mig av Pinterest mycket för att samla mina inspirationskällor. Ibland arbetar jag utifrån färgpaletter eller moodboards. Jag finner att en viss begränsning kan vara en motor för skapandeprocessen och kan utmana mig att använda även äldre material.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jag har inte direkt några skandinaviska namn bland de i branschen som jag finner inspirerande för min stil; Suse Fish, Wilna Furstenberg, Irit Landgraf etc, men att träffa goda vänner som också scrappar ger alltid inspiration och riktar blicken mot nya håll. Det finns så många duktiga scrappare i Skandinavien med annan stil än min; Helena Påhlsson, Sari Hänninen, Malin Svensson, Brit Sviggum och Ellinor Bergdahl.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
De verktyg eller produkter jag oftast sträcker mig efter när jag skapar är vita eller off-white cardstock, min sax, mina pappers-scraps, akvarellfärgerna med min water brush och telefonen -för min inspirationsboard eller spotify.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Överst på min önskelista nu står en ny Silhouette Cameo, min är nog den som kom ut först och det skulle vara så roligt att få jobba med den nya, men den gamla funkar fortfarande så det får anstå.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Det skulle vara helt fantastiskt att gå en kurs för Wilna Furstenberg, hon har ett så anspråkslöst och självklart sätt, och ett fantastiskt förutsättningslöst och konstnärligt tillvägagångssätt i sitt skapande. Självklart skulle jag gärna vilja träffa henne, men mest av allt ändå Debbi Tehrani som jag aldrig träffat i verkligheten men som ligger bakom CSI -Color, Stories, Inspiration, som jag designar för sedan starten för ca fyra år sedan.

Hvordan er din scrappeplass?
Min studio är alltid rörig. Det verkar inte spela någon roll hur mycket plats jag har -det behövs alltid mer utrymme. Jag har en friggebod med ett långt skrivbord, lådhurtsar och all möjlig bra förvaring, men ändå är skrivbordet alltid överfullt med papper, färg, foton och ja, ni vet. Men det är ett ställe där det inte gör något att det är rörigt. När jag kommer dit ut känner jag hur all stress rinner av mig.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jag har ingen blogg, men lägger upp mina layouter ibland på instagram @scrapomatic. Man kan följa mig på Pinterest under mitt namn, där jag också har en pinboard med mina egna skapelser och så finns jag hos CSI. Jag har varit publicerad i Inzpira och Scrap365 och har förut designat för Words&Paintery.

Foto: Sylvia Mellander Ekman
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA