NORDSTJERNEN: TONE FRA NORGE

0 2,282

Tone har vært kreativ hele sitt lov. Det startet med søm i yngre dager og senere ble mange år viet til oljemalerier og Sola Atelier. For rundt ti år siden ble Tone introdusert til papirhobby av en venninne. Det er kortlaging som står Tones hjerte nærmest og hun lager bursdagskort, konfirmasjonskort og barnekort. Vi er glade for å kunne presentere Tone og hennes flotte kort i The Paper Crafting i dag. 


Hvem er du? Fortell litt om deg selv.

Mitt navn er Tone Mæland og jeg kommer fra Sola i Rogaland. Jeg er 100% ufør på grunn av leddgikt, en sykdom som har fulgt meg i cirka 25 år. Jeg er 55 år og gift med Lars Henrik. Vi har tre voksne barn og syv barnebarn.

Jeg har vært kreativ i hele mitt liv, og alltid hatt mange ting på gang samtidig, og som 11 åring sydde jeg min egen bukse og dongeri vest. Strikking, hekling, tegning, perlebroderier (til bunader) var hobbyene i yngre dager. Maskinsøm av barnetøy når ungene var små. Senere ble mange år viet til Sola Atelier hvor jeg var leder i fire år. På den tiden var oljemalerier den store interessen og jeg er fortsatt innom malerommet mitt. Etter at jeg fikk leddgikt ble sykdommen en stor del av hverdagen i mange år før jeg ble kjent med papirhobbyen. 

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Jeg ble introdusert med papirhobby for ca 10 år siden av en bekjent – Siv Linda – og ble helt frelst.


Hva slags papirhobby holder du på med?
Jeg lager kort, bursdagkort, konfirmansjonskort og barnekort.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Papirhobbyen har nok vært hovedgeskjeften min siden jeg ble intodusert for dette, og som alle kjenner til har vi litt sånn #ups and down#. Noen ganger er jeg veldig ivrig og da sitter jeg både tidlig og sent og når smertene fra leddgikten er som verst setter jeg meg inn på hobbyrommet og glemmer tid og sted.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Jeg har ikke noen spesiell stil synes jeg. Når nye dies og stempler er kjøpt inn går det mye i det nye, men likevel føler jeg at det blir en del variasjon.

Hva inspirerer deg?
Inspirasjonen får jeg fra blader og på nett. Har det gått for lang tid siden jeg har vært innom hobbyrommet er jeg innom noen nettsteder, så kommer inspirasjonen.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?
Jeg kjenner ingen papirkunstnere som jeg kan referere til og har aldri vært på samlinger eller sammen med mange andre i store forsamlinger. Da jeg var nybegynner var jeg på et kurs som gikk over en kveld. Ellers er jeg selvlært.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Har ikke tenkt på om det er noen annen papirkunst jeg vil lære meg.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Det jeg ikke kan klare meg uten er tape, lim, skjærebrett, saks og stempel.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Og vet ikke hvem jeg skulle ønske å møte “in real life”. Kjenner egentlig lite til hva andre holder på med.

Hvor kan vi finne deg? (Blogg, webside, profil på sosiale medier mv.)
Jeg er på Facebook hvor dere kan gå inn å se kortene jeg lager. Jeg deler også bilder på steder som skappedamene, skrappesyken og skrappedamene i Sogn og Fjordane.

Foto: Tone
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA