Nybegynneren – Vannfarger

Da skal jeg prøve og ta for meg kategorien vannfarger i denne fargelegging jungelen. Og det kan kanskje være at det er noe jeg ikke har fått med meg, for som sagt det er en jungel. Så om det er noe dere mener jeg har glemt etter og ha lest denne artikkelen som bør være med, så skriv gjerne i kommentarfeltet, så skal jeg få oppdatert så fort det lar seg gjøre.

lgpics_distressReinker_CrushedOlive

Blekk: I scrappe verden vil jeg tro at distress er den mest vanlige måten og fargelegge med vann på. Man tar reinkere, eller selve stempelputen og fargelegger med. Distress kommer i 48 forskjellige farger. Grunnen til at disse produktene har blitt så populære er jo også det at de kan brukes til så utrolig mye annet en bare og fargelegge med også. Man stempler, og lager farge sprayer m.m

SE OGSÅ: FARGELEGGING MED DISTRESS

Det finnes andre blekktyper man også kan male med. Så lenge de er vannløselige. Blant annet Stamping up!, Indian ink – som faktisk blir vannfast når den tørker, Speedball ink, Hero Arts o.s.v. Man får også tak i små ark med blekk på, disse heter Peerless Watercolor.

DERWENT Watercolour 24 Open Tin

Blyanter: Av vannblyanter er vel Derwent watercolor den mest kjente, og kommer i 72 forskjellige farger. Men Derwent har også en blyant som kalles Inktense som er blitt veldig populær, den og kommer i 72 forskjellige farger. Forskjellen på disse to er at inktense er litt sterkere i pigmentene, og den blir vannfast når den tørker. Den vanlige vannblyanten tørker aldri. Faber-castell, Staedler  og prismacolor er også produsenter som fører vannfarge blyanter. Og et lite tips til disse: Om spissen knekker av, ikke kast spissen, legg den i litt vann og la den smelte i vannet, så har du en lysere farge du kan bruke. Her skal ingenting gå til spille 😉

watercolor-box-174551_1280

Kakefarger, i mangel av et bedre ord er også veldig vanlig. Twinkeling h20 er en av de. Disse kommer som faste små “kaker” som man tilfører vann, også kan man male med de. Den finnes i langt over 200 farger. Både med og uten shimmer. Du kan se en video av de i bruk HER, også har jeg skrevet en liten artikkel om de tidligere som du kan finne HER. Det finnes veldig mange av denne typen farger på markedet, så her er det bare og prøve seg frem, og finne det man liker. Kuretake Gansai Tambi er veldig populært, men usikker på om man får tak i disse i Skandinavia.

DistressMarkers_PRESS

Tusjer:  Som nevnt over her har Ranger kommer med Distress markers, og det er vel de som er mest brukt her i Skandinavia, da de er lettest og få tak i. Og det finnes 49 forskjellige farger.
Tombow har også noen tusjer som heter Dual brush pens, og de kommer i 96 forskjellige farger.

dwm_limepaint_small

Akvarellmaling er også et alternativ, endog ikke så mye brukt innenfor scrapbooking. Men de kan gi et spennende resultat, man må vanne de ut ganske mye, da de er ganske tykke i konsistens. Luminarte har en de kaller for silk, og den er mer beregnet for slik  vannfarging vi ofte gjør. Du kan se en video om den HER. Ranger har også kommet med egen maling, både i distress serien, og Dina Wakley serien som avbildet over her.

PPP36791

Pigment: Pigment kommer i pulverform som man strør på, og så spruter man vann på i etterkant for og få fargen til og flyte. Luminarte er vel de som er størst på dette, og de fører nesten 200 forskjellige farger. En video kan du se HER. Lindysstampgang fører også lignende produkt, og de kaller det magical.Den kommer i litt over 70 forskjellige farger. Men jeg tror ikke man får tak i de her i Skandinavia. Også har vi perfect pearls som er veldig enkel og få tak i da det er et Ranger produkt.

121812B1

Fettstifter: Gelatos fra Faber-Castell er vel det nyeste på markedet. De legger seg på papiret slik en fettstift gjør, men  reagerer på vann.
Man har også Neocolor 2, fra en annen produsent, og disse ser mer ut som vanlige fettstifter.

Medium: Man kan også bruke forskjellige medium til og eksperimentere med vannfarger. Man kan i kunstforhandler butikker finne medium som gjør at malingen din blir mer glossy, eller får mer tredimensjonal følelse. Det finnes også medium som gir fargene mer tekstur, blander bedre, og gir fargene perlemorseffekt. Men jeg vil si at dette er for spesielt interesserte, og ikke noe man gjør som nybegynner.

Og om du spør forskjellige mennesker hvordan de bruker vannfarger, og hvilke produkter de liker, vil du få 1000-vis av svar. Så eksperimenter litt på egenhånd. Be gjerne om og få litt papir av de du vet har, og gjerne spør om og få prøve måten de gjør ting på. Om man velger og bruke vanlige pensler eller vannpensler, tykt eller tynt papir, flatt eller strukturert en smaks sak. Det eneste som er viktig er at du bruker akvarell papir med god kvalitet. Jeg har laget en liten video, bare for og demonstrere hvor forskjellige de kan være. Den ble litt lang, men jeg synes det er viktigere og virkelig forstå hvor viktig det er med papir, en at man gir opp 😉

Og helt til sist vil jeg bare vise dere et par virkelig dyktige artister. Den første er Dino Tomic, han er norsk og han tegner de mest fantastiske kreasjoner. Du kan se masse av det han lager HER. Bildet jeg velger og vise dere har han tegnet med Derwent vannfargeblyanter.

clown_girl_by_atomiccircus-d7fsedm

Neste artist heter Ewa Ludwicak, og er fra Polen. Bloggen hennes kan du finne HER. Bildet jeg velger og vise dere har hun tegnet med Inktense, men hun har valgt og bruke de uten vann. Ville vise dere dette, for og vise variasjonen i hvordan man kan bruke enkelte produkter.

sleeping-fairy

.

Foto:
RangerInk
Derwent watercolor fra pencils.co.uk
Dino Tomic
Ewa Ludwiczak
Faber-Castell
Pixabay/StuxCC0 1.0 Universal (CC0 1.0)
Publisert med tillatelse

 


Posted

Translate »