REDAKSJON: MARIT PEDERSEN

6 1,147

Vi i The Paper Crafting vil gjerne presentere oss selv slik at dere får et bedre inntrykk av hvem vi er. Fjerde dame ut i vår presentasjonsrunde er Marit fra Norge. Marit er redaktør og webadministrator for The Paper Crafting.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMitt navn er Marit Pedersen og jeg bor langt nord i Norge, nærmere bestemt i Tromsø. Jeg startet med papirhobby tidlig i 2007 og var i begynnelsen mest interessert i å lære meg mer om scrapbooking. Som mange andre småbarnsmødre var det bilder av barna jeg først og fremst ville scrappe. Etterhvert oppdaget jeg kortlaging, mye på grunn av det norske Rubberstampsforumet, og da ble album og bilder erstattet med stempler og fargelegging.

Det er vanskelig å beskrive sin egen stil, men kortene mine kjennetegnes nok av mye pynt og lag på lag med mønsterpapir. Den heller nok mest i retning av “Shabby Chic”. Når det gjelder farger synes jeg pastellfarger som rosa, hvitt, lyseblått og andre lyse fargenyanser er lettest å bruke. Av en eller annen grunn synes jeg lilla er den vanskeligste fargen og det er lite lilla på kortene mine.

MP Creations 01

I tillegg til kort liker jeg også å dekorere lys, esker, bilderammer og forskjellige bokser. Jeg har en tendens til å tro at det meste kan gjenbrukes og det bærer nok hobbyrommet mitt preg av da det er noe overfylt med ting jeg har tenkt å dekorere en eller annen gang.

I fjor laget jeg en bursdagskalender som nå henger på kjøkkenveggen. Det er sjelden jeg beholder det jeg lager selv, men en bursdagskalender var noe jeg hadde bruk for. Stemplene jeg har brukt på kalenderen er fra Sarah Kay, som på kalendersiden for mars som du ser under, er maskert sammen.

March

Jeg holder på med hobbyen så ofte jeg har mulighet til det, men stort sett blir det ikke mer enn rundt en kveld i uka. Når jeg skal lage kort har jeg et eget rom i kjelleretasjen som jeg bruker, det beste med det er at jeg slipper å rydde vekk all stæsjet etter hver gang jeg lager noe.

Tidligere publiserte jeg det jeg laget på bloggen “Hermines hjørne”, men jeg har ikke lengre en egen blogg. Det kan imidlertid hende at noe av det jeg lager blir publisert på nettet, men da som illustrasjonsbilder til artikler i The Paper Crafting. Men jeg liker vel så godt å se hva andre lager enn å lage så mye selv. Da jeg startet med å lage kort var det spesielt to kortlagere fra Sverige jeg ble inspirert av: Linda Muhr og Jessica Blixt Wendin. I de siste årene har jeg i tillegg blitt inspirert av mange andre dyktige kortlagere, og jeg liker godt de flotte kortene på blant annet Camilla’s blogg.

Noe av det mest spennende jeg har gjort som kortlager var å delta i NM i kortlaging i 2007, og et av kortene jeg deltok med ser du nedenfor. Stemplet jeg har brukt på kortet er fra Paperbag Studios. Kortene mine ble stemt inn fra de innledende rundene i NM, noe som gjorde at jeg som veldig fersk kortlager ble svært inspirert til å fortsette med hobbyen.

NM


Foto: Marit Pedersen

The Paper Crafting

6 kommentarer
 1. Lena_J skriver

  Fantastisk og lese litt mer om deg. Du lager de mest fantastiske kreasjoner. Og jeg er så heldig at jeg har sett mye av det, og lest mye i bloggen din mens du hadde den 🙂 Du har og gjort en fantastisk jobb med og starte TPC, og jeg gleder meg til fremtiden med den.

  1. Marit Pedersen skriver

   Tusen takk, Lena 🙂 Både for de fine ordene og for at du bidrar med så flotte innlegg og videoer til TPC 🙂

 2. Maryann Laursen skriver

  WAUW hvor er det godt nok flotte ting her også. Jeg kan se, at jeg er kommet i et fantastisk dygtigt selskab herinde, med alle de fantastisk dygtige piger her er. men dejligt at lære lidt mere om jer alle, og se mere af hvad I alle har lavet, og jeg glæder mig rigtig meget til at få en masse fantastisk inspiration og lære mere fra jer alle sammen.

  1. Marit Pedersen skriver

   Takk, Maryann 🙂 Jeg gleder meg også til å lese dine artikler her i magasinet etterhvert. Vet jo at du lager mange flotte papirkreasjoner og jeg ser fram til å publisere noe av det også her.

 3. jorunn skriver

  Må le litt.. mitt scrapperom er å overfylt av ting jeg skal dekorer engang..hehe..

  Nydelige ting du har laget, det første kortet ditt skulle jeg gjerne ha sett en tutorial på. God påske ♥

  1. Marit Pedersen skriver

   Tusen takk 🙂 Det er laget etter en tutorial på nettet som jeg ikke har klart å finne tilbake til, men kan nok lage en tutorial på det over påske. God påske til deg også 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA