SCRAPBOOK SHOPPING I NEW YORK

4 1,218

For et par uger siden var jeg på ferie i New York for første gang. Og når turen går til USA – moderlandet for scrapbooking – så skulle der selvfølgelig shoppes BIG TIME til min fantastiske papir hobby. The Big Apple er en fantastisk by og jeg havde inden vores afrejse undersøgt scrapbooking forholdene nærmere – hvilket var meget klogt gjort!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mine forberedelser skulle vise sig at være en rigtig god ide. Nu tænker du sikkert – ja, selvfølgelig lavede hun da en indkøbsliste klar. Ja, det gjorde jeg, men ikke kun det. For New York’s Manhattan er ikke lige stedet hvor det vrimler med scrapbooking butikker. I hvert fald ikke den type amerikanske scrapbooking butikker vi alle drømmer om at besøge. Men shoppet det fik jeg i hvert fald gjort – takket være gode råd fra mine medkursister fra Online Card Classes.

# Råd nummer 1:  Shop online, da Manhattan er dyr!

Efter at have været på Manhattan er jeg helt enig. Manhattan er dyr! Men at shoppe online kræver en amerikansk (lokal) adresse! Dette var der flere forslag til at løse, når man som jeg og manden kom fra Danmark og skulle bo på hotel i en lille uge på Manhattan.

6imageFørste løsning – Brug en UPS Store og deres services. Der ligger mange UPS Stores på Manhattan og der kan man for en uge eller flere betale sig for pakke modtagelses- service. Det koster selvfølgelig lidt, men det er småpenge i forhold til porto til Skandinavien, samt fortoldning.

Anden løsning – Kontakt hotellet og hør om de kan modtage nogle pakker på dine vegne i dagene op til jeres ankomst på hotellet. En del hoteller tilbyder denne service. Her skal man dog have en rimelig god fornemmelse for afsendelse af sine bestillinger, så de ankommer lige op til ens ophold eller under.

Tredje løsning – Hvis du kender nogen, har du måske mulighed for at “låne” deres adresse. Denne løsning koster reelt set ingen penge, selvom det selvfølgelig vil være god skik at give noget tilbage for hjælpen. Denne løsning gjorde jeg selv personligt brug af og jeg er den venlige sjæl evig taknemmelig.

# Råd nummer 2: Online rabatter

Mange af de amerikanske online butikker har løbende forskellige online rabatter. Det kræver dog, at man i ugerne op til afrejse holder øje med diverse blogs og online butikker. Jeg blev for eksempel gjort opmærksom på Tim Holtz’s månedlige blogpost “12 tags of 2014“, hvor han hver måned viser en billedtutorial plus giver rabat koder til både Simon Says Stamp og Inspiration Emporium. Og ja, denne rabat kode virker på hele købet og ikke kun Tim Holtz produkter!

Mange af de amerikanske online butikker har også gratis national forsendelse, hvis man køber for et vist beløb. Dette kan vise sig at være en rigtig god ide, hvilket jeg selv gjorde brug af. For når man endelig har muligheden for at købe produkter i USA til USD priser, så får man hurtigt fyldt sin indkøbskurv op.

# Råd nummer 3: Forarbejde for fysiske butikker

OLYMPUS DIGITAL CAMERAManhattan er pænt stor, når det kommer til stykket. Inden vores afrejse havde jeg undersøgt, primært via mine søde medkursister på Online Card Classes, hvilke fysiske butikker som fandtes på Manhattan. Der var ikke det store udbud, da der kun blev nævnt to muligheder. Sørg for at finde ud af butikkernes adresser på forhånd, samt få dem plottet ind på et kort. Det kan spare en del tid, når man pludselig befinder sig i det område, hvor butikken ligger.

En rigtig scrapbooking butikThe Ink Pad – en meget, meget lille og stemningsfyldt butik, som primært fokuserer på wooded stamps. Det vil sige gummistempler fastmonteret på en træklods. Den lille butik er meget kompakt og man skal have god tid til at få overskud over alle varerne. Jeg havde en liste med og spurgte simpelthen bare den søde ekspeditrise. Det var absolut den nemmeste og hurtigste løsning, for mit overblik forsvandt det øjeblik jeg trådte ind ad døren. The Ink Pad er dog klart et besøg værd, hvis man en dag befinder sig på Manhattan. Se bare billederne fra butikken – det er dem, som er taget af Kymona. Kymona er en af mine søde medkursister, som blandt andet har givet mig gode råd inden min rejse til New York. Og hun besøgte sågar The Ink Pad, bare for at kunne fortælle mig, hvilke produkter de forhandlede! Vores hobby er fantastisk med utroligt vidunderlige mennesker.

4imageLidt a la PanduroMichaels – En kæmpe kæde butik med alt mellem himmel og jord til kreative hobby’er. Her er en hel afdeling kun med scrapbooking sager. Her kan man gøre nogle rigtig gode køb, hvis man har sørget for at medbringe “coupons”. Amerikanerne gør ofte brug af coupons tilbud og her er ofte mange penge at spare. Jeg fik sparet 50% på Martha Stewart og Fiskars, samt fik 30% på alle andre varer. Og dette kun fordi jeg inden mit besøg i Michaels havde gået på butikkens hjemmeside og fundet periodens gældende coupons. Deres coupons kan enten printes eller sendes til din mobiltelefon. Jeg havde ingen printer og kunne ikke få det til at virke med mobiltelefonen. Gode råd er dyre i sådan en situation, men løsningen var simpel. Jeg tog bare et billede af hver coupon med mobiltelefonen fra min Ipad’s skærm. Og det virkede uden problemer i butikken.

# Råd nummer 4: Pakning til hjemrejsen

Inden vi tog afsted til New York havde jeg gjort mig nogle tanker om, hvordan jeg bedst kunne få alle mine nye scrapbooking sager med hjem. Selvom jeg ikke handlede over den beløbsgrænse, som man må indføre i Danmark, så tog jeg alligevel nogle forholdsregler.

Med hjemmefra – Jeg sørgede for at pakke nogle “praktiske” ting med hjemmefra. En rulle almindelig malertape, en rulle med 4 liters madposer/fryseposer, mine sværte- og mist farvekort, og 2 hjemmelavede kort. Hvis jeg skulle blive stoppet i kontrollen, skulle mine 2 kort hjælpe med at forklare hvorfor jeg havde så mange scrapbooking sager i kufferten. Udover eventuelt at skulle dokumentere beløbet for min shopping, tænkte jeg, at det kunne være en god ide med kortene.

5imageEmballage – Sørg for at pakke alle dine nye sager ud af deres original emballage. Det fylder og vejer! Det var primært sværter, stempler, stencils, dies, værktøj og lignende, som jeg pakkede ud. Og her kommer malertapen og fryseposerne ind i billedet. Alle mine nye sværter blev tapet sammen, da jeg helst ikke ville ende med sværte farve i kufferten. Nogle værktøjer blev tapet, så ingen dele kunne bevæge sig. Småting blev samlet i fryseposer.

Og tænk engang, vi havde slet ikke overvægt med hjem. Vi kunne sågar have proppet 6 kg mere i vores kufferter. Æv, så kunne jeg have shoppet endnu mere scrapbooking……og på den anden side, nogle gange er det også klogt at begrænse sig!

Hvis du er nysgerrig og kunne tænke dig at se helt præcist, hvad som kom med hjem i min kuffert, så kig forbi denne post på min blog. Billedet nedenfor viser bunken, da jeg pakkede kufferten ud.

Vidste du, at der også er en lækker scrapbooking butik i Dubai? Hvis ikke, så kig her.

Håber I kan bruge mine råd og tips.

IMAG0449

Billeder af:

Kymona – inside The Ink Pad.

Pia – other photos.

4 kommentarer
 1. Maryann Laursen skriver

  Ja det er virkelig Slaraffenland derovre, selv om jeg nok er lidt rystet over, at der ikke er mere i New York, når jeg tænker på hvor mange super fede og kæmpe enorme butikker jeg fandt både i Albuquerque og San Diego for et par år siden. Men kan da se, at det alligevel lykkedes dig at få “lidt” med hjem, selv om jeg stadig tror jeg slog dig tilbage dengang ha ha ha. Skal se, om jeg ikke kan finde nogle af billederne fra dengang. Og forhåbentlig kommer vi afsted i en måned igen her til september, så skal der jo nok tjekkes op på nogle steder igen igen mon ikke ha ha.
  Rigtig spændende læsning Pia, tak for turen her.

 2. HelleDG skriver

  Kære Pia,

  Jeg står for at skulle flytte til New York, så tusind tak for de meget nyttige tips! 🙂

  Mvh./Helle

 3. Lene K Nilsen skriver

  Tusen takk for et flott innlegg. Så gode råd og tips 🙂

 4. Kymona skriver

  Hello Pia!!
  This article is incredible. I love how honest your were in navigating such a tough system. I hope this information was helpful to everyone who decides to visit NYC. Thank you so much for mentioning me in the article.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA