NORDLYSET: SILJES ROMANTISKE ESKE

0 954
Aldri har jeg sett en mer romantisk eske enn Siljes. Den er nydelig dekorert i sarte blåtoner i kombinasjon med lekkert sølv. Diesen Silje har brukt på toppen og bunnen av esken skaper en vakker ramme rundt et lykkelig par. Perlebåndene og pyntenålene understreker det romantiske uttrykket på esken og på sidene har Silje brukt rubons med tekster som må gjøre mottakeren av denne svært lykkelig! Nedenfor kan du lese hvordan Silje laget denne.

Type prosjekt: Eske
Anledning: Bryllup
Stilart: Shabby Chic
Hovedfarge: Blått

2014-06-12 11.37.05

Jeg ville lage en boks utenom det vanlige og hadde nettopp fått noen nydelige dies i posten som jeg ville bruke. Jeg begynte med den største diesen som er 14×10 cm. Skjærte ut to stykker med denne. Da dette var gjort, lagde jeg vegger til boksen.

Det jeg passet på var at det ble like mye på alle sider som ble festet med samme avstand rundt. To av sidene er 12×6, der jeg har preget en halv centimeter på hver side, for å feste til veggen ved siden av, og en centimeter for å feste i bunnen av boksen. De to korte sidene måler 9×6 cm. Også her har jeg preget en halv centimeter på sidene, slik at det skulle bli lettere å feste veggene inntil hverandre og en centimeter for å feste i bunnen.

Det neste steget var å bestemme seg for farger. På grunn av noen nydelige nye blå ark, bestemte jeg meg for å gå for en sølvfarge. Jeg er veldig glad i å bruke tapet, så jeg tok mål rundt veggene på boksen, og skjærte til en strimle som måler 39×5 cm, preget så på 11, 8, 11 og 8 cm, slik at den skulle “legge” seg fint rundt hjørnene, festet den så med den ene centimeter på den ene veggen med lim. Nå hadde jeg en mer solid boks.

2014-06-12 11.43.20

Neste steget var å kutte opp firkantene som skulle være på siden. Gikk da for to nydelige blåtonet mønsterark. To av sidene er målene på: 10×4,4cm og 8,8×3,4cm, de to mindre sidene har mål på 6,8×4,4 og 5,8×3,4 cm. Etter svertingen på kantene festet jeg så den store firkanten helt inntil veggen midt på. Jeg liker at ting går igjen, så før jeg festet den minste delen med 3D puter, hadde jeg på en bit med sølv netting. Da dette var på plass, manglet det litt tekst, så jeg fant fram noen rubons som handlet om kjærlighet, og da var også temaet på boksen bestemt. Før veggene var helt ferdige, måtte jeg bare ha noen hvite halvperler på. Nedi boksen har jeg skjært til en sølv firkant av tapet.

Det neste var å lage lokket, og det ville jeg skulle være like stor som bunnen på boksen. Så jeg preget en firkant som var 7×3 på midten, festet den ene siden med lim på innsiden slik at kanten på den andre siden når kanten på boksen. Jeg hadde lim på og festet lokket slik at det kom på midten, slik som bunnen. Pyntingen av lokket var det gøyeste av alt. Ville ha det sølve igjen, så brukte den største diesen på nytt og skjærte ut en lik del som lokket, brukte så saksen slik at det skulle passe i kant med mønstret på lokket. Kuttet også her en netting firkant som jeg plasserte oppå der igjen. Den nest største diesen i settet måler 10,8×7,8 cm. Svertet så kantene og brukte 3D puter og festet den på midten.

2014-06-12 11.41.31

Måtte jo ha ett kjærestepar, dekorert med perler på plass, før jeg plasserte en lekker og lang papir diecut med blad og virvler under bildet. Da var det blomstene igjen og plassere.  Her valgte jeg ulike nyanser av hvitt, den store har jeg svertet med sølv, noen i blåtoner,  nettingbladene  og sommerfuglcharms har jeg malt hvit. Hele boksen avsluttes med to pyntenåler med hvite perler, og to halvsirkler med hvite perler.

The Paper Crafting takker Silje for at vi fikk lov til å vise fram hennes nydelige boks i magasinet, og dersom du vil se mer av Siljes flotte papirprosjekter kan du besøke hennes Facebook-side her.

2014-06-12 11.45.25

 
Foto: Silje Kristin Aunan
Publisert med tillatelse
 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA