SPRAYMALING AV FLASKER

1 911

Har du mange flasker liggende etter julens festligheter? I dag viser vi et nyttig tips til gjenbruk av glassflasker fra Kathrine, “Mitt lille prosjekt”. Dersom du maler om flaskene kan de bli til flotte gaver som du enten kan gi bort i løpet av året eller dersom du er av den sorten som liker å være tidlig ute, kan du gi bort flaskene til neste jul. Flotte er de uansett!

De siste dagene har jeg lekt meg med spraymaling, og noen flasker har fått en liten makeover. Spraymaling er genialt og det blit et utrolig fint resultat!

IMG_2881.JPG
Her er resultatet på de små flaskene som jeg sprayet.

Du trenger:
1. Spraymaling, jeg brukte Quick Spraylakk – hvit silkematt
2. Papir, såpe, white sprit, jif skurekrem, skureklut

Slik gjør du:
1. Vask flaskene og fjern lim og etikett.

TIPS – fjerne etikketter:
Skyll flaskene i varmt vann, deretter legger du dem i et vannbad med såpe (varmt vann). La dem ligge til etikettene er løse. Etter dette vasket flaskene mine med jif og skurte bort limet med en skureklut. Men på den ene flasken  var det helt umulig å få bort limet, fikk så tips om rødsprit, plasterfjerner, sitron, whitesprit. Siden jeg holdt på med dette på søndag, hadde jeg bare white sprit, men det funka som bare det 🙂

IMG_2833.JPG
Her er limet jeg sleit med å fjerne.

IMG_2756.JPG

2. Tørk godt over flaskene etter at limet og etikett er fjernet

IMG_2757.JPG

3. Tvinn sammen en liten papir bit og plasser den i flaske tuten, slik unngår du maling nedi flaska.

IMG_2759.JPG

4. Ta heller mange tynne lag med spraymaling (la tørke mellom slagene) enn for mye om gangen. Er du uheldig å ta for mye på, slik at det begynner å renne, la flaska tørke og puss over med et pussepapir dagen etter. Spray et tynt lag på utsiden, slik at laget blir jevnt rundt hele flaska.

IMG_2760.JPG

5. Husk godt med papir under (dekk et stort område rundt ), spraymaling griser endel.

IMG_2763.JPG

IMG_2761.JPG

IMG_2762.JPG

6. Når flaskene er tørre kan du pynte dem opp. Jeg har valgt å pynte de store flaskene mine med noen kunstige blomster fra Plantasjen. Er super allergisk, så ikke så mange blomster i dette huset.  De små flaskene tror jeg kanskje bare skal beholde korkene sine, de er så søte å små i seg selv.

IMG_2900.JPG

IMG_2901.JPG

IMG_2881.JPG

Hva synes du? Kult og fantastisk enkelt, ikke sant? Digger at jeg har fått litt ny fresh pynt i leiligheten.
Anbefaler alle å prøve spraymaling, om du ikke har gjort det før.


Vi takker Kathrine for at vi fikk lov å vise fram hennes flotte idé i The Paper Crafting og dersom du vil se mer av det Kathrine lager kan du besøke “Mitt lille prosjekt”

Tekst og foto: Kathrine, “Mitt lille prosjekt”

 

1 kommentar
  1. Lena Johansen skriver

    Herlige flasker, og en veldig god ide. Og når man går rundt på loppis, så kan man finne så utrolig mye spennende, som kan bli super lekkert bare de får et lag med lakk 🙂

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA