STEAMPUNK HEART LAYOUT

1 898

Jag har haft det här fotot liggandes på mitt skrivbord ända sedan sommaren, men inte hittat ett bra projekt att använda det till. När jag sedan fick hem det stora chipboardhjärtat visste jag att jag ville använda de två tillsammans på en layout.

Type prosjekt: Layout
Anledning: Ingen special
Stilart: Mixed Media Scrapbooking
Teknikker brukt: Mist, stenciling, Stempling, Lag på lag, Splattering
Hovedfarge: Lila, Brun, Svart, Vit

Skapa en Mixed Media layout med Glimmer Mist, Chipboards och lager på lager teknik.

Jag har gjort en ganska enkel layout. Tekniken för att skapa en intressant bakgrund genom att blanda olika mister med vatten för att få en vattenfärgseffekt använder jag ofta, liksom färgstänk och slarvigt stämplade detaljer.

Låt mig ta er genom hur jag skapat denna bakgrund:

Till bakgrunden på den  här layouten valde jag att jobba med ett mönstrat papper från 7 Dots Studio, Mister från Tattered Angels,  modeling paste och gesso.

Jag börjar med att grunda det mönstrade papperet med gesso. Detta gör att vatten och färg inte sugs in i papper och gör det skört.

När gesson torkat ritar jag runt mitt foto med en blyertspenna för att veta var jag sedan ska placera kortet efter att jag adderat mina medium.

Jag börjar med att spraya vatten och olika toner av lila mist över papperet. För att få en snabbare torktid använder jag mig av en embossingfön.

När jag tycker att misten tokat klart applicerar jag modeling paste genom en stencil och torkar det med min fön igen. Jag stänker jag på brun & svart mist och sedan sprayar på mer vatten. Eftersom jag använder mig av bara lite vatten blir misten mörkare och blandar inte ihop sig lika mycket som när jag använde de lila tonerna tidigare. Ni kan se hur det ser ut när det torkat på bilden nedan.

När jag är nöjd med hur vattenfärgseffekten på bakgrunden ser ut stämplar jag, och börjar sedan dekorera min layout. Ni kan följa hela processen i videon här nedan:Materialer:

  • Stempler:         Keisercraft; Script stamp.
  • Papper:            7 Dots Studio Writer´s Block Collection; Sincerely 12×12 paper.
  • Mist:                  Tattered Angels Glimmer Mist; Dried Lavender, Fully Purple, Partridge in a Pear Tree, Beetle Black /Tattered Angels Simply Sheer Mist; Black
  • Mediums:        Prima Marketing Finnabair Art Basics; Heavy Gesso White/ Modeling Paste/ Cocoa Daisy Stamp Ink; Black.
  • Pynt/dekor:    Scrap FX Chipboard; Wire Heart Large/ Captured Memories Wordlet/ 7 Dots Studio Writer´s Block Collection; Tags/ Word Stickers/ Die cut elements/ Element Stickers/ 7 Dots Studio Fortune Teller; Dots Stencil/ Wild Orchid Crafts; Lila & vit blomma/ Från byrålådan; Gammal spets
  • Udstyr/Værktøj: Emobbingfön, penslar, sprayflaska med vatten, spatel, sax, skärmaskin, lim.

Jag hoppas att ni finner inspiration i att skapa i samma teknik, och kanske har jag fått er att upptäcka några nya produkter. Har man ingen mist kan man använda vattenfärg på samma sätt – att låna era barns målarlåda fungerar hur bra som helst!

Tack för titten!

Marie Johansson aka Create Without Limits


Jeg ved ikke med dig, men vi er sindssyg vilde med Marie’s stil og dette layout er simpelthen fantastisk flot! Du kan lære Marie bedre at kende ved at klikke på nedenstående link. Marie er tilbage igen med endnu et projekt torsdag den 20. april – Stay tuned.

Muligheden for at stemme på din norske favorit semifinalist af “Årets Skandinaviske Scrapper 2016” er netop startet. Skynd dig og giv din hemmelige stemme HER Afstemningen af Norges semifinalist slutter den 19. marts.

1 kommentar
  1. dorte skriver

    Super fint og flot lavet. ;O)

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA