UT I VERDEN: STEPHANIE FRA TYSKLAND

0 440

 3_Harmony_StephanieSchütze

Stephanie Schütze fra Tyskland er en Mixed Media-kunstner og Art Journaler med et lys, lekker og delikat stil. En stil som mange innenfor papirhobby-miljøet vet å sette pris på og la seg inspirere av. Men også andre setter stor pris på Stephanies kunst, og hun avsluttet nettopp et større bestillingsarbeid hvor hun dekorerte fem store lerreter. Stephanie lar seg gjerne inspirere av den skandinaviske stilen når hun kreerer.

ich2_farbeHva er ditt navn og hvor bor du?
Mitt navn er Stephanie Schütze og jeg bor i Tyskland. Etter at barn nummer to ble født har jeg tatt permisjon fra min jobb som psykolog og jeg bruker fritiden til å være mer kreativ. Det som startet som en hobby har utviklet seg til å bli en lidenskap og en måte å være kunstnerisk på.

Hva slags papirprosjekter lager du?
Jeg er en scrapbooker med stor sans for Mixed Media og en art journaler med lidenskap for tegning. Jeg liker å ta minnerike bilder, plassere de i en scene og legge de i album. Jeg elsker å lage scrapbookingsider, minialbum og kort. Men nå blir jeg i større grad opptatt av å lage artistiske prosjekter på lerret med bilder eller kun med tegning. Det er en annen måte å vise frem mitt indre liv og være mer kreativ.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg startet med å designe et album i en klassisk scrapbooking-stil i 2008 og startet da på et punkt å bestille mer og mer materialer på nettet. Min søken etter nye materialer førte meg til fram til å se mer komplekse scrapbooking-sider og med det flere prosjekter med farger og andre materialer. Jeg ble sterkt påvirket og entusiastisk og ønsket å forsøke alt sammen selv. I 2011 startet jeg min blogg, Scrapmanufaktur, og jeg lagde da mine første scrapbooking-sider i Mixed Media-stil og det er noe jeg aldri kommer til å slutte med. Jeg elsker fellesskapet rundt papirhobbyen. Det er et så stort og internasjonalt fellesskap med et stort hjerte og det er så fint å se at jeg ikke er alene om å ha denne avhengigheten.

Hva (og hvem) inspirerer deg?
Jeg får inspirasjon overalt. For meg er det å holde på med Mixed Media å la kreativiteten flomme over og bruke ethvert materiale man har i huset eller kan finne på veien. Det spiller ingen rolle om det er farger, strukturpasta, penner, tre, leire, voks… alt er lov og det lar meg leve ut min kreativitet. Jeg blir ofte inspirert av naturen, av min familie og selvfølgelig også av andre scrapbookere og Mixed Media-kunstnere. Jeg elsker varme og lyse farger og den nordlige elegansen. Interiøret og designet til skandinavene og Shabby Chic-stilen er veldig inspirerende for meg og gir meg mange idéer. Jeg liker også gamle papir og vintage-elementer. Jeg forsøker ofte å lage kort i kombinasjonen vintagestil med moderne dekor. Jeg er ikke så glad i mørke farger, så mine prosjekter er ofte lyse med mye hvitt i seg.

Vet du om noen skandinaviske papirkunstnere og hva er ditt inntrykk av skandinavisk papirhobby?
Scrapbooking og papirhobby-miljøet er så stort og det finnes så mange svært talentfulle damer, inkludert skandinaver. Det er flere kjente og flinke skandinaviske papirkunstnere der ute. Jeg synes Ingvild Bolme er en av de flinkeste papirkunstnerne og hun klarer å lage vakre prosjekter i en moderne Shabby Chic-stil. Hun har designet mye flott i denne stilen, men også hennes metall og steampunk-elementer gir hvert prosjekt et særegent uttrykk. Jeg deler Brit Sviggums perferanser når det gjelder kutting av foto og å bruke silhuetter for å lage en fantasiverden rundt bildene. Hun lager nydelige layouts. Marie Johansson lager fantastiske grunge prosjekter som er svært kunstneriske. Og det er så mange andre… dessverre kan jeg ikke nevne alle.

Artikkelen fortsetter på neste side.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA