- Advertisement -

Stilarten Art Nouveau er forbundet med Jugendstilen og det bohemske. Naturen, i form av planter og insekter, og fokus på det ungdommelige er karakteristisk for denne stilarten. 
  • Anledning: Kan brukes til alle anledninger, men passer best til unge og voksne. Med sine myke buer og naturmotiv virker Art Nouveau-stilen å være noe mer feminin enn Art Deco
  • Motiv: Naturmotiv som blomster og planter. Fugler, insekter og andre dyr. Fokus på det ungdommelige, gjerne i form av unge kvinner omgitt av natur.
  • Form/mønster: Bølgende myke former, buer og kurver (Jugendstil).
  • Farger: Jord- og naturfarger.
  • Pynt/dekor: Naturelementer som blomster og planter, samt insekter og fugler kan være med på å underbygge Art Nouveau-stilen på papirprosjekter. Man kan også bruke swirls og rammer med buede former. 
  • Teknikker: For å finne motiv som passer til papirprosjekter i Art Nouveau-stil kan du søke på “Art Nouveau” på internett. Du vil da finne mange flotte bilder hvor av mange fritt kan brukes på papirprosjekter. Swirls kan lages ved hjelp av blant annet stempling og die cutting. Bruk gjerne mye blomster og naturelementer på prosjektene. 

Nedenfor ser du et galleri bestående av papirprosjekter som er inspirert av Art Nouveau-stilen. Disse papirprosjektene har tidligere vært publisert i The Paper Crafting og dersom du trykker på bildene finner du link til den originale artikkelen.


 

Vector – leaves: Pfeilgiftfeder, Pixabay
Art Nouveau-vindu: Mrs Brown, Pixabay
Grafisk design og ikke-krediterte bilder: Marit Pedersen
Tekst: Marit Pedersen
Featured foto: Pia Krogh Larsen
Publisert med tillatelse