TAGS: SWEET FEELINGS

4 1,351

Jeg holder rigtig meget af at lave tags. Det er ligesom en slags kreativ legeplads for mig, hvor jeg nyder at forsøge mig med alle mulige materialer og stilarter. I dag har jeg boltret mig i det romantiske hjørne og leget med lag på lag af smukke papirer og lækkert pynt.  Til trods for at tagget kun er ca. 8×15 cm, er det fyldt med mange, lækre detaljer.

Type projekt: Tag
Anledning: Ingen specielt
Stilart: Shabby Chic
Teknikker: Lag på lag, stenciling, distressing
Hovedfarve: Lyseblå og hvid

Jeg har ladet mig inspirere af de smukke papirer, jeg har valgt. De kaldte nærmest på sød romantik.

Jeg har lavet 2 tags.  Det ene i kraftig karton (fra en pizzaæske) og det andet i mønsterpapir.  Disse har jeg limet ovenpå hinanden – og så er basen klar til at dekorere.

For at give struktur og interesse på basen, har jeg brugt en stencil og modellingpaste. Smør pasten på i et ikke for tykt lag og løft forsigtigt din stencil af. Jeg kan godt lide, at stencilingen ikke er ”perfekt” at se på. Imens pasten tørrrer, er det en god idé at rengøre stencil og spartel . Modellingpasten er svær at få af stencils, når først det er tørt.

Det næste lag er lavet af mønsterpapir, hvor jeg først har raspet kanterne grundigt, derefter revet nogle indhak i det og til slut har jeg krøllet det forsigtigt sammen i hånden og foldet det ud igen. På den måde får jeg præcis det shabby chic-look, jeg gerne vil have frem.

Før jeg går videre med mit tag, prøver jeg at finde ud af, hvordan tagget i store træk skal bygges op. Det er en proces jeg gentager et par gange undervejs, før jeg limer materialerne fast.

Bagpå mønsterpapiret som jeg har krøllet, limer jeg stykker af blonde fast henover de indhak, som jeg har revet i papiret. Det skal helst se lidt tilfældigt ud og stikke lidt ud fra kanterne. Jeg limer også et stykke guld- glittertape og et stykke blonde på den ene af de smalle kanter på mønsterpapiret.  Bagefter  sætter jeg hele stykket ovenpå basen (pasten skal være tør først). For at løfte laget lidt bruger jeg limpuder hertil.

Jeg tilføjer et nyt lag, hvor jeg har stukket en chipboard ind mellem mønsterpapir og motiv. Motivet er raspet i kanterne. Jeg har lagt et ultratyndt lag af guld-stickles på kanterne og ovenpå det hele har jeg tilføjet lidt ”splat” (hvid akrylmaling fortyndet med vand).

Med et par elementer som er klippet ud fra et mønsterark fra papirserien og lidt mere blonde begynder tagget få det rigtige look, som jeg gerne vil have frem. Uret har jeg dekoreret med Crackle Accent, så det ligner krakeleret glas.

Jeg synes,  der mangler lidt før tagget et færdigt  og mon ikke et par små sommerfugle vil hjælpe på det. Jeg stempler og klipper disse ud. Jeg bruger mønsterpapir fra serien til at stemple på.

Som de sidste detajler pynter jeg med lidt twine, en gammel knap og dråber af Nuvo Crystal Drops. Jeg sværter ganske let på kanten af basen med distress ink og lægger lidt mere stickles på kanterne af motivet – og så skal det bare tørre.

Her det færdige resultat:

Materialeliste

 • Papirserie: Lemon Craft, Dreamy Mornings
 • Stempel: Small Stamps, Hot of the Press inc, HOTP-1150 Dressform
 • Tag-Die: Sizzix/Tim Holtz, Tag & Bookplates
 • Sværter: Ranger, Archival Ink, Jet Black og Ranger/Tim Holtz, Distress Ink, vintage photo
 • Modelling paste: Grene Art
 • Crackle assents: Ranger, Crackle Assents
 • Værktøj: Tim Holtz, Stencil Harlequin THS016 /Tim Holtz, Paper Distresser
 • Pynt: Scrapiniec, Decorative chipboards, ID 2880 /Creative Expressions, Finishing Touhes, Jute Twine /Nuvo Crystal Drops, Morning Dew /Ranger, Stickles Gold /American Crafts, Glittertape /Ukendt brand, hvid akryl maling, blonde og knap.

Jeg håber, at I har nydt min trin-for-trin billedserie og måske selv har fået lyst til at lave et romantisk tag.

Mange kreative hilsner

Jytte aka Kort og Andet Godt


Wauw, en shabby chic stil Jytte har. Følg med når Jytte er tilbage igen den 13. april med ny inspiration til Jer. Du kan lære Jytte bedre at kende ved at klikke på nedenstående link:

Husk, at muligheden for at stemme på din danske favorit semifinalist af “Årets Skandinaviske Scrapper 2016” slutter den 6. marts. Skynd dig og giv din hemmelige stemme HER.

4 kommentarer
 1. Melina Dahl skriver

  Så vacker tag Jytte ?

 2. Maria skriver

  Lekkert tag med mange nydelige detaljer! ❤ Takk for inspirasjon Pia! ?

 3. Maria skriver

  Jytte, mente jeg! ?

 4. Gitte Larsen skriver

  En meget lækker tag.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA