TAG: VINTAGE MEMORIES

0 1,159

Mange af mine projekter indeholder elementer af genbrug. Jeg kan rigtig godt lide at bruge blonder, nodeark, knapper og andet, som jeg har fundet i genbrugsbutikker. Jeg synes, at det giver personlighed og lidt ekstra lækkerhed til købte vintagepapirer.

Type projekt: Tag                                                                                              Anledning: Ingen speciel
Stilart: Mixed Media
Teknikker: Lag på lag, patinering, genbrug
Hovedfarve: Grønne og brune farver

På billedet her kan i se nogle af de genbrugselementer, jeg har fundet frem til dette projekt.

Jeg har ikke gjort mig de store overvejelser vedrørende mit projekt. Har lidt i tankerne om et tag med naturmotiver i blide vintagefarver og så noget mixed media. Jeg har fundet et par lækre papirer frem og så er det bare at komme i gang.

Jeg har dekoreret med mønsterpapir som baggrund og derpå limet stykker af nodepapir. Som det også kan ses, så har jeg brugt gesso til at nedtone mønsterpapiret med.

Jeg bruger gesso af flere omgange og fjerner en del af det igen med en vådserviet. Imellem lagene af gesso bruger jeg et par tekst stempler. Det kan virke lidt underligt, at jeg fjerner det, som jeg lige har lagt på, men meningen er, at man netop kun lige kan skimte tekst og stempler derunder.

Efterhånden som lagene bliver bygget op, bliver tagget mere og mere interessant. Her kan man se en del af mine genbrugsmaterialer er taget i brug. Sommerfuglene og de små billetter er klippet ud af mønsterpapiret. Jeg har lagt en kant af crackle-paste på tagget og har efterhånden fået en idé om, hvordan slutresultatet bliver. Mixed media er så uforudsigeligt – det er det, som gør det sjovt at arbejde med.

Vintageknapper, en sløjfe i twine og lidt mere cracklepaste tilføjes.

Egentlig ville jeg ha stoppet her med de våde materialer, men så fik jeg lyst til at afprøve mit sæt til at patinere med. Ærligt… så havde jeg ingen anelse om, hvordan det skulle bruges og ville se ud. Så det var et eksperiment, som jeg bare kastede mig ud i – heldigvis gik det ganske godt.

På billedet kan man se patineringen i det ene hjørne af tagget.

Jeg tilføjer et par bling og lidt tekst – og så får tagget lov til at tørre. Imens det tørrer, synes jeg den patinerede farve (som er utrolig smuk) bliver lige lovlig markant i forhold til resten af tagget, så jeg vælger at give kanten en smule farve med Distress Collage Medium, vintage.

Her ses det færdige resultat:

Materialeliste

  • Papir: Marion Smith Designs, Junque Gypsy, Sans Souci
  • Dies: Sizzix, Tim Holzt – Tag & Bookplates
  • Stempel: Pink Paislee – Spring Jubilee
  • Sværter: Ranger, Distress Ink, vintage photo og Memento, Tuxedo Black
  • Mediums: Grene Art, gesso. DecoArt Media, crackle paste / Distress Collage Medium matte og vintage.
  • Patinering: Penart, Patina Effect Powder og Patina Effect Reagent, bluish-green
  • Pynt: Creative Expressions, Jute twine, naturel / Tim Holzt, idea-ology, small talk / Prima Marketing, Say It In Crystals / Ukendt brand: diverse genbrugsmaterialer.

Jeg har virkelig haft et par hyggelige timer med at lave tagget – og jeg håber, at jeg har inspireret dig til at prøve lidt mixed media. Husk, at alt er tilladt i denne stilart og at lag på lag er med til at give et fantastisk slutresultat.

Mange kreative hilsner

Jytte aka “Kort og Andet Godt

 

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA