TIPS – CRAFT SHEET/ NON-STICK ARK

4 1,029

Jeg har nu i 1 år været ejer af et Ranger Craft Sheet, som bliver brugt hver gang jeg leger med Distress Inks eller paste. Dette Craft Sheet har en non-stick overflade, hvilket gør det optimalt at arbejde på med sværter og paste. Og i dag vil jeg dele et par tips med Jer.PKL_RAN_lgpics_craftsheetlg

Som sagt er jeg ejer af Ranger’s Craft Sheet og er virkelig glad for det. Det har virket optimalt og perfekt for mig i al den tid, jeg har haft det. Og det er slet ikke i nærheden af, at være slidt eller opbrugt. Det er super for en ivrig og hyppig crafter som jeg.

Ranger’s Craft sheet er kraftigt og robust i kvaliteten. Man kan nemt mærke, at der er en non-stick overflade på arket. Dette gør det meget nemt at holde rent, tørre sværter eller paste af. Ranger’s Craft Sheet måler 38 cm x 45 cm og har derfor en god størrelse. Prisen er dog lidt i den tunge ende og over 150 DKK.

Der findes et billigere alternativ. I dit lokale supermarked kan du typisk købe det, som kaldes “Baking Foil” eller med andre ord non-stick ark til brug for madlavning eller bagning. Jeg har netop købt et ark hos SuperBrugsen her i Danmark for bare 30 DKK, og det måler 33 cm x 40 cm. Det har ligesom Ranger’s Craft Sheet en non-stick overflade, hvilket gør det nemt at rengøre. Dog er det væsentligt at nævne, at denne type non-stick ark er meget tynde. PKL_IMG_1182

Sammenligning:

 • Begge typer ark har samme overflade på begge sider.
 • Nemme at rengøre og tørre af med en våd klud.
 • Begge tåler høje temperaturer og kan kommes i ovnen.
 • Ranger’s Craft Sheet er kraftigt og robust.
 • Det billige non-stick er meget tyndt.

Non-stick overfladen gør at sværter, paste og andre medier ikke sætter sig fast på overfalden. Jeg testede mit nye billige ark ved at påføre Tim Holtz Distress Ink sværte. Og se bare hvor let jeg kunne tørre det af igen med en vådserviet.

PKL_IMG_1191

PKL_IMG_1192

Så længe man sørger for at rengøre sit ark/sheet efter hvert projekt, er det min vurdering, at det vil holde længe. Og man bør selvfølgelig holde hobbyknive og andre skarpe værktøjer langt væk fra sit ark/sheet. Ellers risikerer man at ødelægge det!

Jeg har et personligt tip, som jeg gerne vil dele med Jer. Da jeg i sin tid købte mit Ranger Craft Sheet fandt jeg det lidt irriterende, at det hele tiden rullede sig sammen. Det ville ikke ligge sig fladt ned på bordet. Når jeg skulle arbejde med det, var det bedst at tape det fast til bordet. Men så fik jeg en idé! Hvis jeg tapede det permanent fast til et stykke hårdt karton, kunne det fungere som et værktøj ala mit skæreunderlag. Så tænkt – så gjort!

Hos en Glarmester eller billedindramnings butik kan du få fat på noget karton, som er 2 mm tykt. Og du kan mod lidt betaling, få dem til at skære det til for dig efter mål. Jeg indrømmer, at jeg er lidt personligt påvirket på dette område. Sådan er det, når man deler hus og seng med Glarmester Thomas. Men jeg anede ikke, at relationen til en Glarmester ville åbne så mange “kreative” løsninger til min papirhobby. Dette er bare én af dem 🙂PKL_IMG_1193

Nu stod jeg med mit nye billige køb af et non-stick ark. Min tanke var, at lave det til mit “rejse Craft Sheet”. Altså et non-stick ark i rejse venlig størrelse til, når jeg skulle til conventions eller scrap arrangementer. Ergo skulle det kunne passe ned i min Crop-In-Style taske. Så mit mål var et non-stick ark i cirka A4 størrelse. Cirka samme størrelse som mit lille grønne skæreunderlag.

Kom med på tur sammen med mig….

Jeg tog ned i Thomas’ Glarmester forretning og henvendte mig til hans medarbejder Sus, som står for billedindramningerne. Hjemmefra havde jeg bestemt mig for følgende mål 35 cm x 25 cm. Jeg spurgte Sus, om hun kunne være behjælpelig med sådan et stykke i deres kraftige karton på 2mm. Og det kunne hun :o)PKL_IMG_1194

PKL_IMG_1195

På trods af min personlige relation til hendes chef, bad jeg Sus give mig en ærlig pris på dette stykke. Hvad ville det koste, hvis jeg kom som almindelig kunde og bad om dette. Mit stykke på 35 cm x 25 cm ville koste omkring 20 DKK inklusiv moms for karton og tilskæring. Se, det var absolut ikke en skræmmende pris.

Da jeg kom hjem med mit nye kartonstykke gik jeg straks igang med næste step. Opmåling af et stykke af non-stick arket, så det ville passe til kartonet.

PKL_IMG_1196

Da jeg havde målene klar, tog jeg min linial og hobbykniv og skar mit non-stick ark til i størrelse. Og her brugte jeg selvfølgeligt mit skæreunderlag.

PKL_IMG_1197

Næste step var at få tapet mit non-stick ark til kartonet. Her brugte jeg Powertape 6mm. En stripe af Powertape langs alle kanter af non-stick arket.

PKL_IMG_1198

PKL_IMG_1199

Herefter klæbbes non-stick arket forsigtigt på kartonet. Jeg startede i ét hjørne og arbejdede mig videre derfra for at sikre en jævn påføring.

Og her er det færdige resultat af mit rejse-Craft Sheet og bagved mit “gamle” Ranger Craft Sheet. Det er selvfølgeligt også klæbbet på et kartonstykke, hvilket har holdt nu i over 1 helt år :o)

PKL_IMG_1200

Har du spørgsmål, er du velkommen til at stille dem.

Dette er kun mine egne personlige holdninger og erfaringer med produkterne.
Jeg er ikke blevet bedt om eller betalt for at skrive dette.  

4 kommentarer
 1. Hilde Larsen aka. Tindaloo skriver

  God ide! Men jeg brukte bare washi tape og tapet det fast på arbeidsbordet mitt. Etter en stunds bruk trengte jeg ikke washien heller, det ligger flatt av seg selv. Men det er jo greit å kunne ta det med slik hvis man ikke har en fast plass til det, og trenger ta det med seg 🙂

 2. kortmager skriver

  Godt fundet på! Den ide lifter jeg – når jeg bruger folien til distressing osv, er det jo ikke nødvendig med et stor stykke… tka for tippet

 3. Lena_J skriver

  Herlig tips. Jeg har limt mitt på en gammel skjærematte, og det er helt fantastisk, for da er den stiv og enkel og holde på med 🙂

 4. Hanne Schäfler Frederiksen skriver

  Det kunne måske også bare tapes fast på min skære-måtte – på bagsiden. Så skal den bare vendes om, alt efter, hvad jeg lige laver.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More