UT I VERDEN: YVONNE FRA NEDERLAND

0 1,182

Det er vel ingen tvil som at produktene fra svenske Pion Design, Magnolia og Maja Design er populære også langt utenfor de skandinaviske landenes grenser og en av dem som elsker disse er Yvonne fra Nederland. Det merkes! Kortene til Yvonne er detaljrike, fargerike og iøyenfallende.

IMG_1130Hva er ditt navn og hvor bor du?
Jeg heter Yvonne Donders og bor i Nederland.

Hva slags papirprosjekter lager du?
Mesteparten av tiden liker jeg å lage kort, men jeg elsker også å lage prosjekter som fotoalbum og esker.

Når begynte du med papirhobby?
Jeg startet med papirhobby for syv år siden. Min mor smittet meg med “viruset”, og jeg har ikke funnet en kur mot det siden (det er arvelig). Jeg startet med 3D-kort og oppdaget senere stempling. Jeg synes stempling er flott når det gjelder kortlaging. Jeg bruker ulike metoder for å fargelegge stempeltrykk, de fleste fargelegger jeg med akvarellmaling, Distress Ink eller Copic Markers.

Hva (og hvem) inspirerer deg?
Jeg finner inspirasjon i mange ting. Jeg elsker å se på andres prosjekter og lage mine egne varianter av det. Mesteparten av tiden har jeg et bilde i hodet som jeg forsøker å arbeide ut fra. Andre ganger er det nok at jeg ser et bilde i et magasin og jeg blir helt besatt av det.

Hvor ofte holder du på med hobbyen?
Jeg har en fulltidsjobb som tannlegeassistent, men i helgene forsøker jeg å finne tid til å være kreativ.

Kan du beskrive prosjektene som vi viser fram i denne artikkelen?
Kort nr. 1 er et kort jeg lagde for en SOL, som betyr Scrap Online, workshop jeg hadde. Stemplet er fargelagt med Copic Markers. Jeg elsker roser fra Wild Orchid Crafts, som du ser.

1

Kort nr. 2 er et kort jeg lagde til en gravid kollega. Stemplet er fra Wild Rose Studio, og jeg brukte akvarellmaling for å fargelegge trykket denne gangen. Jeg elsker glitter – det ser du sikkert på ballongene.

2

Kort nr. 3 er et kort jeg lagde til min egen mamma i forbindelse med morsdagen. Jeg brukte Copics til fargeleggingen her. Jeg brukte også en liten ramme og bokstaver fra Tim Holtz for å personliggjøre kortet. Blomstene er fra Wild Orchid Crafts.

3

Kort nr. 4 er et kort jeg lagde til en som flyttet inn i eget hus. Stemplet er fra Magnolia og jeg brukte også de små fuglene fra Magnolia. Jeg brukte akvarellmaling for å fargelegge stemplene, og igjen brukte jeg blomster fra Wild Orchid Crafts.

4

Kort nr. 5 er et kort jeg lagde til en annen kollega. Stemplet er fra Wild Rose og jeg fargela det med akvarellmaling. Blomstene på dette kortet har jeg laget selv, ved hjelp av dies fra Noor Design.

5

Kort nr. 6 er et kort jeg lagde til en kollega som hadde bestått en eksamen. Jeg holdt det enkelt i forhold til dekorasjoner siden jeg elsker mønsterpapiret. Dette stempeltrykket er også fargelagt med Copic Markers.

6

Jeg bruker alle former for mønsterpapir. Jeg elsker papirene fra Pion og Maja Design. Jeg bruker alltid hvit kartong fra Bazill for å lage kortbasen. Når det gjelder farget kartong bruker jeg for det meste Papicolor eller Bazill. Jeg bruker ofte dies fra Noor Design og Marianne Design. Begge er nederlandske merker – jeg elsker dem.

Har du andre hobbyer bortsett fra papirhobby?
Bortsett fra papirhobbyen elsker jeg å hekle. Jeg holder nå på å hekle to tepper samtidig.

Kjenner du til noen skandinaviske papirkunstnere, og hva er ditt inntrykk av skandinavisk papirkunst?
Jeg kjenner ikke til noen spesielle papirkunstnere fra Skandinavia, men jeg følger Magnolias side på Facebook. Jeg ser mange kort som er laget av skandinaver der og jeg elsker dem! Ved siden av det er jeg veldig glad i de søte Magnolia-stemplene og de er fra Sverige!

Noen andre ting du ønsker å nevne – Design Teams du er med i og lignende?
Jeg er ikke med i Design Team, men min mamma, min svigersøster og et par andre damer driver en kortlagerklubb på Clubs.nl. Språket i denne klubben er nederlandsk og vi arrangerer alle former for aktiviteter og utfordringer og noen ganger holder jeg en SOL (Scrap Online) for våre medlemmer. Klubben heter: De Schatkist.

Foto: Yvonne Donders
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA