NORDSTJERNEN: IRMELIN FRA NORGE

1 1,377

Irmelin fra Norge startet med kortlaging i 2013. Hun ble inspirert av sin mor som hadde laget kort helt siden Irmelin var liten. Irmelin synes det er moro å se tilbake på de kortene hun laget aller først og se hvordan hun gradvis har utviklet teknikker og ferdigheter underveis. Vi er glade for å kunne presentere Irmelin i The Paper Crafting i dag. 

Hvem er du?
Jeg heter Irmelin. Jeg kommer opprinnelig fra Bergen, men er nå bosatt i Tønsberg hvor jeg bor sammen med min samboer Per-Martin og hund Mojo. Til vanlig jobber jeg som nattevakt på et sykehjem.

Når begynte du med papirhobby?

Jeg har alltid vært glad i å tegne og lage ting, men i 2013 begynte jeg med kortlaging.

Hvorfor begynte du med papirhobby?

Jeg ble nok inspirert av min mor, som er av det kreative slaget. Hun har laget kort helt siden jeg var liten og dette var noe jeg også hadde lyst til å prøve meg på. Dermed var det gjort.

Jeg begynte i det små med å klipp-og-lim metoden, men det var som en ny verden åpnet deg da jeg oppdaget hvor mange produkter og ulike teknikker som fantes der ute.

Hva slags papirhobby holder du på med?

Det er hovedsakelig kortlaging det går i.

Holder du på med hobbyen din ofte?

Det går litt i bølgedaler i forhold til jobb og andre ting som må prioriteres, men har jeg friperioder sitter jeg gjerne på hobbyrommet og koser meg flere kvelder i uken. Det er jo reine terapien.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?

Jeg syns det er moro å se tilbake på gamle prosjekter, og jeg kan se at jeg gradvis har utviklet teknikker og ferdigheter. Helt i starten var de helt enkel med lite stæsj og pynt. Stemplene var simpelt fargelagt. Nå er det lag på lag og det er sjeldent jeg lager enkle kort uten særlig stæsj, selv om det også kan være fint. Når jeg nå fargelegger prøver jeg å få motivene til å “poppe” mer ut med skygger, flere farger osv.  Selv om jeg liker å utfordre meg selv med ulike stilarter faller jeg stort sett alltid tilbake på shabby chic/romantiske kort. Jeg er dessuten veldig glad i å fargelegge, og har nesten utelukkende motivstempler på samtlige prosjekter.

Hva inspirerer deg?
I tørkeperioder kan jeg lett bli inspirert dersom jeg kjøper meg noe nytt utstyr. Det være seg alt fra noen lekre nye designark til stempler. Jeg pleier ca. en gang i året å reise på shoppingtur til en hobbybutikk. Nå jeg kommer hjem igjen er det nesten så kreativitet og inspirasjon bobler over.

Mangler jeg ideer finner jeg frem instagram eller pinterest. Der er det alltid mye lekkert å finne.

Kan du nevne noen skandinaviske papirkunstnere du inspireres av?

Elizabeth Elton som er fantastisk dyktig på å fargelegge stempelmotiver. Hun får det til å se så lett ut!

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?

Jeg syns innimellom det kan være litt vanskelig å pynte og dekorere prosjektene, og syns selv at jeg ofte lander på det samme. Det hadde vært gøy med noen tips og triks og gjerne lære noen lure teknikker. Jeg har også tenkt på at det kunne vært moro å prøvd litt andre prosjekter enn de “tradisjonelle” kortene, som f.eks. tags, bokser o.l.

Kan du nevne 5 produkter/verktøy du ikke kan leve uten?

Motivstempler
Blomster
Sverter
Skjærebrett

Big Shot

Hva står øverst på din ønskeliste nå?

Jeg ønsker meg alltid flere dieser og designark. Enkelte ting kan man aldri få nok av.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenkt deg å møte “in real life”? Og hvorfor?

Dersom jeg skal bare nevne en, må jeg si Kirsten Hyde. Hun er bare helt utrolig kreativ og ingenting ser ut til å være vanskelig eller umulig for henne. Hun lager fantastiske prosjekter som jeg ikke har sett maken til noen andre steder. Fantastisk!

Hvordan er din scrappeplass?

Nå ganske nylig flyttet vi, og jeg fikk dermed et stort og lyst hobbyrom. men det er ofte sånn at jo større det blir, dess mer plass til rot er det. Jeg skulle ønske jeg kunne si det var organisert, men det er i beste fall organisert kaos. Jeg tenker ofte at jeg skal få lage meg et system, men når jeg setter meg inn på hobbyrommet er det mer moro å begynne på nye prosjekter og da blir organiseringen nok en gang nedprioritert.

Hvor kan vi finne deg?

Instagram: irmelinbakke

 

Foto: Irmelin
Publisert med tillatelse 

close
1 kommentar
  1. Heidi Mortensen skriver

    Så super flotte kort!!!!! Inspirerende!
    Og spændende læsning også. Dejligt med navne på dygtige mennesker, som jeg ikke kendte, men bestemt skal ind og søge på.
    Tak for en dejlig Nordstjernen artikel ! ?

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More