,

Camillas rustikke julekort

Det er lite som minner om jul, men mange er allerede i gang med julekortene. Camilla fra Danmark er en av dem og i “Nordlyset” denne onsdagen viser vi fram hennes nydelige kort. Nedenfor kan du lese mer om hvordan Camilla laget julekortene.


Type prosjekt: Kort
Anledning: Jul
Teknikker brukt: Stencil, ink blending, heat embossing, risist, stempling, die-cutting, hjemme”ældning” af papir
Pynt/dekor: Splatter, twine, revet papirstrimmel, die-cuttet tekst
Hovedfarge: Brune toner + rød
Medium som er brukt: Hobbylack/maling
Utstyr som er brukt: Stencil, mini ink blending tool, varmepistol, stempler, pensel, Cut’N Boss (elektrisk die-cutting maskine), dies.


Beskrivelse av prosjektet?
De 3 Julekort er lavet med samme teknik og farver, men ”færdigbehandlet”/pyntet lidt forskelligt.

Hvordan er prosjektet laget?
Baggrundene er lavet ved hjælp af Embossing Risist teknik gennem en stencil:
Sværtede rød Distress ink gennem et område på midten af stencilen (kraftigst på midten – tonet lidt ud) – så dryssede jeg embossingpulver på og gav det nogle lidt kraftige bank/slag på bagsiden så en del af pulveret dryssede af igen (der hvor farven er kraftigst og det er mest “vådt/fugtigt” hænger pulveret bedst fast. ”Bankede” det for at undgå en massiv embosset”flade” – ville gerne have lidt “huller” i embossingen hvor den brune sværte efterfølgende kunne suge ned og give effekt/prikker/distressed udseende) – så smeltede jeg det.

Lavede det en aften hvor det var rigtig varmt og havde faktisk lidt problemer med at sværten nåede at tørre før jeg fik smeltet embossingpulveret så noget af embossing fløj af….Så måtte lægge stencilen på igen og give den lidt mere rød sværte og en omgang pulver mere på nogle af baggrundene, og faktisk skulle jeg ”banke af” lidt forsigtigt….Men sådan plejer denne teknik ikke af drille – det er nok hedebølgen vi har i øjeblikket…

Så lagde jeg stencilen på endnu en gang og sværtede med brun (på det ene kun med den mørke brune på de andre en blanding af de 2 brune).

Fjernede stencilen og sværtede med de 2 brune farver fra kanterne og ind.

Var ikke helt tilfreds med baggrundene så prøvede mig frem og ”arbejdede” lidt videre med dem: På en stemplede jeg med et krakeleringsstempel med den mørke brune. På en anden stemplede jeg “her og der” med et stempel med håndskrift i begge de brune farver. Så fortyndede jeg lidt hvid maling med lidt vand og dryppede klatter rundt omkring på kortet. På den sidste baggrund “sprøjtede” jeg igen hvid maling på men denne gang i små bitte prikker/sprøjt.

Det ene er pyntet med rød twine og så har jeg limet 5 lag ”god jul” sammen for af få lidt højde på. På det næste er God jul skåret i mønsterpapir med svag “printet” tekst i lyse beige toner (bare så det ikke blev kridhvidt, det er lidt svært at se på billedet) og for at give lidt ro et mørkebrunt lag under. På det sidste brun tekst på en strimmel hjemmefarvet/ældet papir (alm. printerpapir gennemvædet med te og kaffe rester + krøllet og foldet ud flere gange). Kortbaserne er sværtet lidt fra kanten og ind. Og baggrundene er sat på med skumtape.

Størrelse på prosjektet?
9,6 x 14,8 (det er en lidt smal stencil jeg har brugt).

Hva slags materialer er brukt?
Karton Neenah Classic Crest Card + Neenah Desert Storm + American Crafts. Stencilen er Tim Holtz Holiday knit THS028. Distress ink Barn door + Candied apple + Brushed Corduroy + Ground espresso. Klar embossing pulver. IO Cover-a-card Crackle + Script. Panduro hobbylack hvid 01. Rød twine. Mønsterpapir rest + hjemmefarvet papir. God jul dien er fra By Lene BLD1011. Lim. Sort skumtape.

Hvor lang tid gikk med til å lage prosjektet?
Har lavet dem over 3 aftener og 1 eftermiddag – er slem til at ”nusse” længe over ”pyntningen”.

Hva inspirerte deg til å lage dette?
Lavede for nylig et herre fødselsdagskort med emboss-risist gennem stencil teknikken og tænkte det kunne være sjovt at prøve at lave en juleversion. Ideen til herrekortet kom fra en tag lavet til et onlinekursus med Tim Holtz jeg tog for nogle år siden.

Dersom du ønsker å se mer av det Camilla lager kan du besøke bloggen hennes her: Vild med kort

Foto: Camilla
Publisert med tillatelse

 


Posted

Translate »