Om TPC: Skribent Betina Olslund

Redaksjonen i TPC Magazine fornyes og denne våren presenterer vi alle skribentene – både de nye og de gamle. I dag er turen kommet til Betina Olslund. Papirhobbyen har fulgt Betina fra hun var liten og i dag holder hun på med den så og si hver eneste dag. 

Hvem er du? Fortell litt om deg selv
Jeg bor på Skoppum i Horten kommune sammen med mann, barn, hund og katt. Til daglig jobber jeg med farger, mønster og teksturer og må vel kunne si at jeg det som livsstil. Jeg jobber som dekoratør på Gulskogen i Drammen og noe på Farmandstredet i Tønsberg. Det er en fargerik allsidig jobb, som også innebærer mange barneverksteder gjennom året. Det er så utrolig gøy å se kreativiteten hos barna.  Siden jeg har litt reisevei til jobb, så har jeg god tid til å planlegge nye prosjekter på bilturene. Ofte er det ideer jeg bare må prøve så fort jeg kommer hjem.

Når begynte du med papirhobby? Hvorfor begynte du med papirhobby?
Fra jeg var liten har papirarbeid vært en del av livet mitt. Mammaen min kommer fra Tyskland, som har lange klippetradisjoner av julepynt. Vi klippet 3D juleengler og juletrær som vi glitret og festet på både pakkelapper og kort. Den virkelige store interessen fikk jeg ved avduking av julevinduer i en av de store kjøpesentrene i Köln på 80-tallet. Her fikk jeg se de vakreste julekortene jeg noen gang hadde sett.  Det var brukt ting jeg aldri hadde sett hjemme i Norge. Jeg handlet papir og stæsj for alle ukepengene jeg hadde spart de siste tre årene. Det ble mange lag på lag på lag kort og andre prosjekter etter det. LO og andre ting kom jeg vel mere i gang med på midten av 90-tallet, så har det bare utviklet frem til der jeg er i dag.

Hva slags papirhobby holder du på med? 
Jeg er nok ganske generell. Det er vel ikke så mange sjangre jeg ikke er innom. Men det jeg lager mest av er: Kort, LO, Miks media produkter på lerret/flasker/bokser og andre ting, 3D prosjekter, alt av bokser med innhold. Egentlig det meste.

Holder du på med papirhobbyen ofte?
Ja det gjør jeg. Det er nesten ikke en dag jeg ikke er innom rommet mitt. Om så bare for en time.

Beskriv din stil for oss. Har din stil endret seg med tiden?
Stilen min vil nok falle litt innen shabby, slitt vintage, men raus. Selv i de mørke prosjektene synes jeg rausheten kommer frem. Ser man på hva man startet med så har vel de fleste endret seg. Etter som man jobber med produkter og materiell så lager de fleste seg en egen stil. Akkurat det er litt rart. Jeg satt på et treff og laget noe som jeg syns var helt i en annen stil enn vanlig. Egentlig var jeg litt fornøyd for å ha gått helt ut av boblen min. Så kommenterte naboen min «ja det er litt annerledes, men det er ikke noe problem å se at det er deg. Du har en egen greie».

Vis oss 5-6 av dine favorittprosjekter. Hvorfor disse prosjektene dine favoritter?

Dekorert flaske
Selv om jeg er inne i en rosa periode om dagen, så er jeg veldig glad i å holde på med Miks Media.

Bokkort
Jeg liker å lage egne modeller. Denne typen bok kort lager jeg med lommer inni som passer til litt ulike gaver. Gjerne hudpleieprodukter, eller andre koselige ting.

Album
Dette albumet laget jeg helt fra bunnen. Det inneholder mange lommer og mange av mine beste kakeoppskrifter. Det er mitt neste kursprosjekt til høsten. Det henger fortsatt litt spenning over det. Tror det er derfor det kom med som en favoritt.

Lek på lerret
Jeg jobber mye på lerret i perioder. Det å bygge lag på lag både med metall og maling er ganske fasinerende. Er du ikke fornøyd så grunner du bare over og starter helt på nytt. 

LO
Det er ikke så ofte jeg jobber med LO lenger. Det henger nok sammen med at vi ikke har små barn lenger, og da tar man ikke fullt så mye bilder. Denne er laget i en av mine favorittfarger.

Lag på lag kort
Jeg liker å jobbe med mange lag. Dette er et typisk meg kort. Bygge kortet opp i ulike høyder. Jeg bruker samme teknikken inni kortet. Det er ikke de billigste kortene å sende i posten.

Hva inspirerer deg? 
Jeg inspireres ofte av turer i naturen, eller fargekombinasjoner jeg ser når jeg er på jobb. Det er mye inspirasjon å hente på en fargevandring i butikker. Står du fast i et prosjekt så er det absolutt å anbefale.

Er det noe innen papirhobby du har lyst å lære deg?
Det må være titteprosjekter. Det har stått en stund på listen. Og alt er kjøpt inn, så det er ikke der det stopper. Men jeg har bare så mye annet ideer jeg har lyst til å gjennomføre først.

Kan du nevne fem produkter/verktøy du ikke kan leve uten?
Heartfelt blomsterutstyret mitt, Gesso, Prima blomster, Finnabair maling og skjærebrettet mitt.

Hva står øverst på din ønskeliste nå?
Det er en ny vanlig Big Shot. Den jeg har lever snart på overtid.

Hvem i vår scrappeverden kunne du tenke deg å møte «in real life»? Og hvorfor?
Det må være John Creighton Petersen. Han jobber med mye spennende innen mixed media fusion art. Jeg syns han er flink til å komme med nye teknikker som ser veldig spennende ut.

Hvordan er din scrappeplass?
Plassen min er stort sett veldig organisert. Litt rot blir det under prosjekter, men jeg liker å rydde underveis. Når jeg pakker til kurs så har jeg en boks til hver av kittene jeg skal lage på benken.

Hvor kan vi finne deg?
Blogg: Scrap a little
Pinterest: Betina Olslund
Facebook: Betina Olslund
Instagram: Betina Olslund

 

Foto: Betina
Publisert med tillatelse

 

Translate »