MÅNEDENS TUTORIALS – OKTOBER

0 597

Hver måned publiseres det nye, spennende tutorials innenfor papirhobby. Her finner du tre tutorials som nylig har blitt publisert og som vi ønsker å anbefale videre til våre lesere. Hvilke tutorials vi har valgt ut, og begrunnelsen for det, kan du lese mer om nedenfor.


“Tools for Ink Blending Techniques”

Tema: Hvilke verktøy fungerer best i Ink Blending
Publisert: 21. oktober 2019 av Jennifer McQuire Ink
Anbefaling: Videoen viser hvilke verktøy Jennifer McQuire anbefaler til Ink Blending. Det er kommet mange nye verktøy på markedet og det kan være vanskelig å vite hvilke man bør kjøpe. Jennifer viser også hvilke underlag og papir som fungerer best for henne. Videoen inneholder også flere nyttige tips, for eksempel kan du merke håndtaket på ditt blending-verktøy med garn slik at du vet hvilken farge du bruker hvert verktøy til. Jennifer viser også ulike oppbevaringsløsninger for blending-verktøyene. Videoen er godt filmet og lyssettingen er svært bra. Jennifer går metodisk gjennom de ulike alternativene og det er relativt lett å følge med. Muntlig kan det nok gå litt fort for de som ikke er engelskspråklige, men tror de fleste vil kunne henge med likevel. 


“Christmas Card tutorial for AB Studio”

Tema: Å lage julekort fra start til slutt
Publisert: 8. oktober 2019 av Nadya Drozdova
Anbefaling: Denne videoen viser hvordan Nadya Drozdova lager julekort. Nadya tar i bruk flere ulike teknikker i denne videoen og jeg er sikker på at du vil få en del nye ideer underveis. I motsetning til hvordan jeg ofte lager kort – med ferdige bakgrunner og mer arbeid lagt ned i stempling og gjerne fargelegging av motiv, gjør Nadya det motsatte. Hun legger mye arbeid ned i bakgrunnen, mens motivene er ferdige bilder. Det fungerer veldig bra og gir et annerledes uttrykk til kortene. Det er også en god idé å variere måten man lager kort på. Nadya bruker lim og glitter på bladene (die cuts) og det er en idé man gjerne kan ta med seg videre. Glitter passer jo veldig godt på julekortene. I videoen får vi også en god demonstrasjon av nytten av Tim Holtz Glas Media Mat som mange har investert i. Det er ingen tale i videoen, kun musikk, men det er likevel enkelt å følge prosessen underveis. 


“Halloween Shaker Treat Bags”

Tema: Hvordan lage godteposer til Halloween
Publisert: 1. oktober av lorene’s creative corner
Anbefaling: I denne videoen viser Lorene hvordan hun lager godteposer med “shaker-motiv” til Halloween. Lorene bruker ulike dies for å lage posene og motivene, og det kan være litt utfordrende å lage disse uten å ha de samme diesene. Men dersom man bruker godviljen og fantasien litt vil man nok kunne lage noe lignende likevel. Jeg er helt sikker på at “shaker-motivene” vil falle godt i smak hos små spøkelser. Videoen er godt filmet og lyssettingen er bra. Liker godt at Lorene har hatt kameraet litt på avstand slik at man får et godt overblikk over arbeidsbordet. Det er ingen tale i videoen, kun musikk og noen forklarende tekster, men det går helt fint å følge prosessen likevel. 


Tutorialene som anbefales i “Månedens tutorials” er valgt ut fra en uavhengig redaksjonell vurdering fra TPC Magazine. 

Banner: MaPhoto

close

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More