NORDSTJERNEN – DESEMBER

Petra fra Sverige liker å bygge opp scener på sine kort. Det gjør hun ved å lage egne bakgrunner som hun gjerne kombinerer med enkle motiver og tekster. I tillegg til å lage kort er Petra også glad i å dekorere esker. Etter at en god venninne av henne fikk kreft i 2017 startet Petra også med å lage smykkeengler som hun solgte, og i dag har “Änglar mot cancer” samlet inn over 600 000 kroner til ulike Canderfonder.

Vem är du? Berätta lite om dig själv
Jag heter Petra, är 45 år och bor i Huskvarna i Sverige.
Här bor jag tillsammans med min sambo Patrik och våra två barn Maja (16 år) och Erik (13 år). Maja är en empatisk, härlig och dataspelsintresserad tonåring och lillebror Erik är en mysig, glad och positiv kille som bl.a har en hörselskada som gör att vi använder oss av teckenspråk. Alla barn behöver stöd och Erik behöver lite mer än ”vanliga” barn.
Jag arbetar som förskollärare på en förskola med barn som är 3-5 år.
Denna situation gör att tiderna vid pysselbord, både själv och med vänner, är en viktig del av min återhämtning i vardagen.
På fritiden umgås jag med familjen, träffar vänner, pysslar, tränar på Friskis och njuter av livet.
Att just njuta av livet är något jag tar fasta på då min vän Lisa fick cancer 2017. För att stötta henne och för att samla in pengar till cancerforskningen började jag göra smyckesänglar som jag sålde. Lisa började göra armband och tillsammans har vi startat Änglar mot cancer. Sedan starten 2017 har vi samlat in över 600 000 kr till olika Cancerfonder och vi har ingen tanke på att sluta än.

När började du med pappershobby och varför? Vilken sort? Hur ofta?
Jag har alltid varit en pysslig person som från tidig ålder alltid hade något projekt på gång. Det kunde vara att sy waldorfdockor, måla gipsfigurer, keramik och pyssel med drivved.

Intresset för scrapbooking och stämplar vaknade hos mig när jag 1995-1997 arbetade som aupair i Usa. Det fanns stämplar och pyssel överallt! Men det var inte förrän något år senare när jag tillsammans med några vänner började göra julkort tillsammans varje år. Just julkort har väl varit det som var mest intressant från början, sedan började jag göra LO’s till barnens fotoalbum. Nu när barnen har blivit stora har intresset för fotoalbum svalnat och det är kort och dekorerade tändsticksaskar som tillverkas just nu.

Jag försöker att få tid för pyssel varje vecka. Men här bestämmer både humör, tid och ork. Vissa stunder då det finns mer inspiration sitter jag oftare och då vill jag prova nya tekniker och använda nya produkter.

Beskriv din stil. Har din stil förändrats med tiden?
Jag har många olika stilar. Vissa kort har mindre dekorationer och andra är mer arbetade på.
I början använde jag mig nog mer av mönstrade papper och hade svårt att färglägga motiv mm.
Just nu använder jag mig mycket av Distress oxider och landskapsstämplar från Lazerdesign. Det är härligt att bygga upp miljöer genom att bara använda mig av exempelvis grå stämpelfärg till miljön och svart stämpelfärg till motiv och text. Less is more.

Mina favoritprojekt är dessa kort. (Bilder)
De är enkla men ändå stilfulla och rena. Och väldigt roliga att göra.

Vad inspirerar dig?
Att pyssla med vänner, både hemma och på träffar, ger mig energi och nytänk i det jag skapar.
Jag har i några grupper på Facebook gjort en del inlägg med bilder på hur jag gör ett kort steg-för-steg. Dessa inlägg har många reagerat positivt på och det ger en enormt härlig känsla. Att kunna ge till andra är fantastiskt!
På Gullbrannaträffen i Halmstad har jag haft demo’s där jag visat hur jag gör mina kort med bl.a landskap. Detta har varit lite nervöst men det väger upp med de positiva vibbar jag får när jag ser att andra blir inspirerade och vill testa likadant.
På just Gullbrannnaträffen har jag träffat Yvett Jensen som gett mig mycket inspiration och tips. Pernilla Nilsson gör fantastiska stämplar som också ger mig skaparlust.
Jag tittar och inspireras av bl.a Jennifer McGuire och Kristina Werner på YouTube. Jag tar till mig vissa tekniker och använder dem ibland på mina alster.

När det kommer nya stämplar och dies som jag gillar blir det som en nystart och en kick i skapandet.

Är det något inom pappershobby som du vill lära dig?
Jag skulle absolut vilja blir bättre på att färglägga med distresser och promarkers.
Men inser att det kräver tid och tålamod, vilket saknas ibland 😉

Fem produkter jag inte kan vara utan:
Distress oxider och Versafine onyx black
Skärmaskin
Cuttlebug och dies
Stamp platform ( Jag använder Tim Holtz’s )
Stämplar

Vad står överst på din önskelista just nu?
Funderar allvarligt på att investera i en ScanNcut. Får nog börja spara nu…..

Hur är din scrapp-plats?
Den finns i ett rum i källaren där sambon och sonen kan sitta med sina datorer i ena sidan av rummet och jag vid mitt pysselbord i andra sidan. Det skulle nog kunna organiseras bättre men det jag använder oftast har jag nära till hands och det är översiktligt för mig. Det är skönt att ha sina saker på en plats som man inte ser hela tiden, då går det ju bara att lämna det som det är om man inte hinner göra färdigt.
Men ofta tar jag upp några av sakerna och sitter vid köksbordet 😂

Var kan ni hitta mig?
Finns på Facebook och på Instagram: petrastenqvist74
Gå gärna med i gruppen Änglar mot cancer (profilbild är en tecknad ängel gjord av Pernilla Nilsson) och följ vår kamp.

Foto: Petra 
Publisert med tillatelse

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

CAPTCHA


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More